Η Θεσσαλονίκη υποψήφια για το EBT - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η Θεσσαλονίκη υποψήφια για το EBT

H Ελλάδα θα διεκδικήσει για μια ακόμα φορά την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Διασυλλογικού πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ

Μετά την Κατερίνη το 2006, την Κέρκυρα το 2009 και τη Θεσσαλονίκη το 2014, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να διοργανώσει ξανά την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Διασυλλογικού πρωταθλήματος μπιτς χάντμπολ (EBT Μasters) τον Μάιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Εκ μέρους του Κέντρου Αθλημάτων Άμμου Avant Garde, υποβλήθηκε υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης για το διάστημα 20-22 Μαΐου 2016.

Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν 20 ομάδες (10 ανδρών + 10 γυναικών) και εφόσον διοργανωθεί
στην Ελλάδα, δύο ομάδες (1 ανδρική και 1 γυναικεία) θα είναι ελληνικές.
Παράλληλα, θα διεξαχθεί από την EHF σεμινάριο προπονητών, καθώς και σχολή διεθνοποίησης διαιτητών/παρατηρητών μπιτς χάντμπολ.

Οι διεθνείς διοργανώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας στην άμμο είναι ιδιαιτέρως επιτυχημένες (οργανωτικά, στελεχιακά, τουριστικά και αγωνιστικά) και - για τον λόγο αυτό - η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας έχει εμπιστευθεί την συγκεκριμένη διοργάνωση στην Ελλάδα, ήδη τρεις φορές.

Φυσικά δεν είναι τυχαίες οι επιτυχίες του ελληνικού μπιτς χάντμπολ, που έχει τρία μετάλλια σε τελική φάση Masters. Χρυσό η Αβαν Γκαρντ (Γυναίκες) το 2009, ασημένιο ο Παναιτωλικός (Άνδρες) το 2011, και χάλκινο η Ακρόπολη (Άνδρες) το 2014, ενώ πρόσφατα τον Σεπτέμβριο η Εθνική Γυναικών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα.

Βασικός αντίπαλος της Θεσσαλονίκης για την φετινή διοργάνωση είναι η Βαρκελώνη και η απόφαση θα παρθεί από την EHF το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου στην Πολωνία στο περιθώριο του EURO Ανδρών

No comments