Η επίσημη πρώτη του "Βριληττός 2016" - Συμμετοχή 22 ομάδων - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η επίσημη πρώτη του "Βριληττός 2016" - Συμμετοχή 22 ομάδων

Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» ανακοίνωσε την διάθεση ειδικών επετειακών βραχιολιών για την στήριξη του Κέντρου Μέριμνας για Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες με πρεσβευτή τον Γιάννη Αϊβάζη και την συμμετοχή στο τουρνουά της υπερδύναμης του Γαλλικού και Ευρωπαϊκού χάντμπολ Παρί Σεν Ζερμέν

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου για την διεξαγωγή του 4ου τουρνουά μικρών ηλικιών χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016» που θα διεξαχθεί 22-27 Απριλίου 2016 στη Βέροια, στις κατηγορίες Παίδων και Παμπαίδων Α’ με την συμμετοχή 22 ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ και της Μεσογειακής Ομοσπονδίας Κώστας Βιολιτζής, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, ο Γενικός Γραμματέας του Φιλίππου Βέροιας Παναγιώτης Σαράφης, η Αντιπρόεδρος του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» Κατερίνα Ψωμιάδου, η Μελίνα Δαμιανίδου εθελοντική Πρόεδρος του Συλλόγου Μέριμνα για Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες καθώς και ο γνωστός ηθοποιός και αθλητής χάντμπολ Γιάννης Αϊβάζης.

Η Οργανωτική Επιτροπή ανακοίνωσε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για την οικονομική στήριξη του Κέντρου Μέριμνας για Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες. Συγκεκριμένα θα διατεθούν τέσσερα επετειακά βραχιολάκια για τα τέσσερα χρόνια του τουρνουά σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα.
Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στη Μέριμνα σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί πριν τον μεγάλο τελικό στις 26 Απριλίου.
Πρεσβευτής και μεγάλος εθελοντής σε αυτή την προσπάθεια θα είναι ο ηθοποιός και αθλητής χάντμπολ Γιάννης Αϊβάζης.

Επίσης οι διοργανωτές ανακοίνωσαν τις 20 από τις 22 ομάδες που θα πάρουν μέρος στη φετινή μεγάλη γιορτή και ανάμεσα τους βρίσκεται η υπερδύναμη του Γαλλικού και του Ευρωπαϊκού Χάντμπολ, Παρί Σεν Ζερμέν!

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν
«Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ σημαίνει εξωστρέφεια»
Κώστας Βοργιαζίδης (Δήμαρχος Βέροιας): «Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» είναι για εμάς τρία διαφορετικά πράγματα. Μια μεγάλη αθλητική εκδήλωση, που μεγαλώνει, ένα καταξιωμένο διεθνές τουρνουά στη συνείδηση όλης της Ελλάδας. Επίσης είναι ένα κομμάτι αθλητικού τουρισμού για την Βέροια που φέρνει πολύ κόσμο στην πόλη μας. Επίσης ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»
για εμάς σημαίνει εξωστρέφεια. Δείχνουμε την πόλη σε επισκέπτες από τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και από χώρες του εξωτερικού, γνωρίζουν την Βέροια και μαθαίνουν την ιστορία μας. Γιατί εκτός από αθλητικό γεγονός είναι και πολιτιστικό γεγονός. Πέρσι είπαμε ότι θέλουμε να γίνει θεσμός. Φέτος μιλάμε για ένα πανευρωπαϊκό θεσμό και εύχομαι στο μέλλον να έχουμε ομάδες και από άλλες ηπείρους. Η οργάνωση θα είναι άψογη και καλύτερη από πέρσι. Με τις προσπάθειες όλων μας, του Δήμου, της ΚΑΠΑ, φυσικά του Δημήτρη Κοτσιώνη (Διευθύνων Σύμβουλος του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»), της Κατερίνας Ψωμιάδου (Αντιπρόεδρος του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ») και του Φιλίππου, θα φύγουν όλοι από τη Βέροια με τις καλύτερες εντυπώσεις, όπως συνέβη και τα δύο προηγούμενα χρόνια».

«Μέκκα του ελληνικού χάντμπολ η Βέροια»
Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», τέως Δήμαρχος Βέροιας): «Νιώθω ιδιαίτερη τιμή διότι για μια ακόμα φορά έχω την Προεδρεία της Οργανωτικής Επιτροπής. Όταν θεσμικά εκπροσωπείς έναν θεσμό είναι φυσικό να προεδρεύεις σε τέτοιες διοργανώσεις, όταν όμως έχεις φύγει απ’ όλα αυτά είναι σημαντικό και συγκινητικό να θεωρούν οι πρωτεργάτες ότι έχεις βάλει ένα λιθαράκι σε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τον Δημήτρη και την Κατερίνα, λυπάμαι που ο Δημήτρης δεν είναι εδώ με την φυσική του παρουσία, αλλά σίγουρα είναι εδώ όλη του η σκέψη. Όλο αυτό που κάνουν θέλει πολλά χειροκροτήματα απ’ όλους μας.
Μαζευτήκαμε για κάτι σημαντικό, που θα δώσει χαρά και αναμνήσεις σε παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που θα γίνει. Δεν είναι ένα καθαρά αγωνιστικό τουρνουά, έχει και άλλες πολλές προεκτάσεις. Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» έχει και κοινωνικό, πολιτιστικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα. Δεν θα μπορούσε να λείψει επίσης η ψυχαγωγία γιατί μιλάμε για παιδιά και φυσικά το αποχαιρετιστήριο πάρτυ. Το τουρνουά έχει δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο, έχει συνεργαστεί με το «Χαμόγελο του Παιδιού», με την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» και τα τελευταία δύο χρόνια με την «Μέριμνα για Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες». Για το πολιτιστικό κομμάτι ότι και να πούμε είναι λίγο. Αυτή η πόλη έχει τεράστιο μνημειακό απόθεμα. Οι συμμετέχοντες σε μία τόσο τρυφερή ηλικία θα βιώσουν όλον αυτό τον πολιτισμό και την πλούσια ιστορία των Μακεδόνων με την επίσκεψη όλων των αποστολών στη Βεργίνα, ενώ φέτος για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Παναγιά Σουμελά.
Στη διαρκή επιμόρφωση έχουν πραγματοποιηθεί πολλά διεθνή σεμινάρια προπονητών και διαιτητών, ενώ και φέτος θα διεξαχθεί διεθνές σεμινάριο Διαιτητών σε συνεργασία με την ΚΕΔ/ΟΧΕ.
Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» φροντίζει για την ασφαλιστική και ιατρική κάλυψη όλων των συμμετεχόντων, αθλητών, προπονητών, δημοσιογράφων ακόμα και εθελοντών, ενώ στα κλειστά γυμναστήρια «Φιλίππειο» και «ΔΑΚ Βικέλας» θα υπάρχει μόνιμα ιατρός.
Η Βέροια είναι η «Μέκκα» του Ελληνικού χάντμπολ. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Μια μικρή περιφερειακή πόλη ανέδειξε το άθλημα. Το χάντμπολ κράτησε τα παιδιά μας σε σωστό δρόμο».

«Έκαναν το όνειρο πραγματικότητα»
Κώστας Βιολιτζής (μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ και μέλος Δ.Σ. Μεσογειακής Ομοσπονδίας Χάντμπολ): «Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και η Πρόεδρος με αιφνιδίασαν πολύ θετικά, είμαι χαρούμενος για αυτά που άκουσα. Ο Δήμαρχος μίλησε περισσότερο ρεαλιστικά και τεχνοκρατικά και η Πρόεδρος με συναίσθημα. Ο Δήμαρχος έχει κατανοήσει τα θετικά αποτελέσματα και τα οφέλη που μπορούν να φέρουν τέτοιες διοργανώσεις σε μια πόλη, τόσο στην πραγματική κοινωνία, όσο και στην πραγματική οικονομία. Το σίγουρο είναι ότι η Βέροια είναι η «Μητρόπολη» του ελληνικού χάντμπολ και όταν εμείς οι χαντμπολικοί ερχόμαστε στην πόλη, πάντα αισθανόμαστε δέος.
Θα ακουστεί και θα ξανακουστεί και έτσι πρέπει. Πολλά συγχαρητήρια στον Δημήτρη Κοτσιώνη και την Κατερίνα Ψωμιάδου και όλους τους συντελεστές που το όνειρο το έκαναν πραγματικότητα. Ευτυχώς για εμάς την Ομοσπονδία είχαμε γρήγορα αντανακλαστικά και αντιληφθήκαμε ότι πρέπει να συμμαχήσουμε και να βοηθήσουμε μια τέτοια προσπάθεια, ότι πρέπει να είμαστε πραγματικά και όχι εικονικά κοντά σε αυτή την προσπάθεια.Εμείς ως ομοσπονδία έχουμε πολλά οφέλη από τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες γι αυτό τις ενισχύουμε.
Ακόμα και η ονομασία του τουρνουά δεν είναι τυχαία. «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» είναι η παλιά ονομασία της Πεντέλης που το άθλημα για χρόνια έκανε εκεί τις αναπτυξιακές τελικές φάσεις. «ΒΡΙΟΣ» σημαίνει ισχυρός, το δεύτερο συνθετικό σημαίνει πέτρα.
Η υιοθέτηση της Εθνικής Παμπαίδων από το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» για δύο χρόνια είναι ζωτικής σημασίας για την Ομοσπονδία, το είχαμε ανάγκη και τους ευχαριστούμε. Ήδη αυτή η ομάδα έχει παίξει ένα διεθνές τουρνουά στη Βοσνία. Τα αποτελέσματα αυτής της χορηγίας και αυτής της προσπάθειας θα φανούν τα επόμενα χρόνια.
Έχουμε αυτή την άρτια διοργάνωση κόντρα στην εποχή. Όλοι εμείς που είμαστε άνθρωποι του χάντμπολ επιβάλλεται να είμαστε εδώ στη Βέροια τις ημέρες του τουρνουά και να το ενισχύσουμε με κάθε τρόπο».

«Η Βέροια αγαπάει το χάντμπολ και θα το αγαπάει για πάντα»
Θεόφιλος Κορωνάς (Πρόεδρος ΚΑΠΑ Βέροιας): «Ως νομικό πρόσωπο είμαστε χαρούμενοι που ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» έμεινε στην Βέροια, αυτό σημαίνει ότι κάτι κάναμε σωστά. Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την ήδη πετυχημένη συνεργασία. Το τουρνουά έχει ξεκινήσει σε οργάνωση και προετοιμασία. Λόγω των διοργανωτών, έχουμε τα πάντα από πριν έτοιμα και εμείς απλά εκτελούμε αυτά που μας υποδεικνύουν τα παιδιά για να είναι άρτια η διοργάνωση. Φέτος το επίπεδο είναι ακόμα μεγαλύτερο, αφού θα πάρουν μέρος για πρώτη φορά και Εθνικές ομάδες. Τέλος να πω ότι αυτό το τουρνουά δεν θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στη Βέροια αν δεν ήταν ο Φίλιππος. Ένα σωματείο που η υπεραξία του στον αθλητισμό ξεπερνάει ακόμα και τον Δήμο Βέροιας. Αν δεν ήταν ο Φίλιππος δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τέτοια αναγνωσιμότητα στο χάντμπολ και γενικά στον αθλητισμό. Επομένως πολλά εύσημα σε αυτό το Σωματείο που συνεχίζει να κρατάει τα πρωτεία στην ανάπτυξη του αθλήματος και αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο. Ακόμα και η μασκότ του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» έχει σχέση με τον Φίλιππο, διότι το οικόσημο των αρχαίων Βασιλιάδων Μακεδόνων ήταν το λιοντάρι. Η Βέροια αγαπάει το χάντμπολ και θα το αγαπάει για πάντα».

«Θα είμαστε παρόντες χωρίς ωράριο»
Παναγιώτης Σαράφης (Γενικός Γραμματέας του Φιλίππου): «Νιώθουμε ευτυχείς και ευγνώμονες που η Κατερίνα και ο Δημήτρης μας εμπιστεύονται το όραμά τους για 3η χρονιά. Είναι τιμή που είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτό το τουρνουά. Καλούμε τους φίλους και τις φίλες να έρθουν και να απολαύσουν το θέαμα και να εμπλουτίσουμε το βιβλίο του χάντμπολ και του Φιλίππου. Θα είμαστε παρόντες χωρίς ωράριο και αντιρρήσεις και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πετύχει το τουρνουά»

«Εξαήμερο φεστιβάλ χάντμπολ και όχι μόνο»
Κατερίνα Ψωμιάδου (αντιπρόεδρος «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»): «Αν υπήρχε όργανο που να μετράει χαρά και συγκίνηση αυτή την στιγμή θα το είχα σπάσει. Η παρουσία μου σήμερα εδώ σηματοδοτεί την έναρξη του 4ου τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016».
Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» προσφέρει αγωνιστικές παραστάσεις σε πολύ υψηλό επίπεδο. Οι αθλητές από την Ελλάδα έχουν μοναδική ευκαιρία να ανταγωνιστούν παιδιά από άλλες χώρες που το άθλημα λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα. Οι προπονητές έχουν την ευκαιρία να δουν τακτικές και τον τρόπο δουλειάς πολλών διαφορετικών σχολών του χάντμπολ.
Στα τρία χρόνια του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» έχουν πάρει μέρος 15 ομάδες από την Ελλάδα και 11 ομάδες από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από 8 διαφορετικές χώρες, Γαλλία, Κροατία, Σερβία, Δανία, Μαυροβούνιο, Βοσνία, Μάλτα, Ισραήλ.
Κάθε χρόνο το τουρνουά ανεβαίνει και ένα επίπεδο.
Στο 1ο τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό των Βριλησσίων το διάστημα από 29 Απριλίου έως 1η Μαΐου 2013, πήραν μέρος 10 ομάδες (7 από Ελλάδα και 3 από το εξωτερικό) στην κατηγορία των Μίνι αγοριών (13 ετών).
Στο 2ο τουρνουά που έλαβε χώρα στη Βέροια (11-16 Απριλίου 2014) συμμετείχαν 16 ομάδες (8 από την Ελλάδα και 8 από το εξωτερικό), στην κατηγορία των Παμπαίδων Β’ (14 ετών).
Στο 3ο τουρνουά που διεξήχθη πέρσι (3-8 Απριλίου 2015) στη Βέροια έλαβαν μέρος 18 ομάδες (9 από την Ελλάδα και 9 από το εξωτερικό), στην κατηγορία των Παμπαίδων Α’ (14-15 ετών).
Είναι δύσκολο να διοργανώνεις μια τέτοια εκδήλωση διότι κάθε χρόνο ο κόσμος περιμένει κάτι παραπάνω, έχει περισσότερες προσδοκίες.
Η ζεστή αγκαλιά της Βέροιας παραμένει ανοιχτή, ξεκίνησε από την τέως Δήμαρχο και την συνεχίζει ο νυν Δήμαρχος.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Βεροίας κ. Βοργιαζίδη, για την αποδοχή της πρότασής μας να φιλοξενήσει στην χαντμπολομάνα Βέροια, το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016», όπως και για την συνεργασία, την στήριξη και την ειλικρινή του στάση απέναντί μας την περσινή χρονιά
Πιστεύουμε και φέτος, να καταφέρουμε να συνεργαστούμε άψογα και από κοινού να προσφέρουμε στους κατοίκους της πόλης, ένα 6ημερο αθλητικό και όχι μόνο φεστιβάλ.
Επίσης θέλω να ευχαριστήσω, τον Πρόεδρο του ΚΑΠΑ κ. Κορωνά, για την πλήρη στήριξη σε ότι του ζητήσαμε και ειδικότερα στην διάθεση των δυο κλειστών δημοτικών γυμναστηρίων για της ανάγκες του 4ου διεθνούς τουρνουά. Πιστεύω ότι με τον αθλητικό τουρισμό, μπορεί μια πόλη και ειδικότερα οι πολίτες της να έχουν πολλά οφέλη.
Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στην κα Νίκη Καρατζιούλα, περιφερειακή σύμβουλο Ημαθίας, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την όλη προσπάθεια και μας στηρίζει με κάθε τρόπο, πρώτα απ’ όλα με την φιλία της.
Ευχαριστώ τον κ. Βιολιτζή, μέλος του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε. και της Μεσογειακής Ομοσπονδίας, που με την παρουσία του σήμερα εδώ εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία, αποδεικνύετε εμπράκτως ότι στηρίζονται προσπάθειες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που σκοπό και στόχο έχουν, την ανάπτυξη του ελληνικού χάντμπολ, μέσω των μικρών ηλικιών.
Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», έχει αποδείξει πόσο πολύ υποστηρίζει τις μικρές αναπτυξιακές ηλικίες τα τελευταία 4 χρόνια, διοργανώνοντας στην Ελλάδα διεθνές τουρνουά με συμμετοχή αξιόλογων ομάδων από το εξωτερικό, υποστηρίζοντας τις ελληνικές ομάδες στο να συμμετάσχουν σε διεθνή τουρνουά στο εξωτερικό, με την χορηγία του για 2 έτη στην Εθνική Παμπαίδων Α' και για την αμέριστη υποστήριξη του στην Εθνική Παίδων.
Πιστεύουμε ότι μαζί, μπορούμε να «χτίσουμε» την επόμενη γενιά του ελληνικού χάντμπολ, δίνοντας τα επιπλέον εφόδια που πιθανόν να έλειπαν.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου επίσης όλους τους ανθρώπους της ΕΑΠ/ΟΧΕ, και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κα. Κυριακή Μπακουλοπούλου και τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Παναγιώτη Ιατρούδη, για την αγαστή συνεργασία μας και για την αληθινή αγάπη τους στο άθλημα.
Τέλος θα απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Γενικό Γραμματέα του Φιλίππου Βέροιας κ. Σαράφη, που ως εκπρόσωπος του ιστορικού σωματείου ΜΑΣ (Φίλιππος Βέροιας), μας παρέχουν την οργανωτική υποστήριξη και το επιτελείο των ανθρώπων, που θα μας βοηθήσουν ώστε ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016» να έχει την ίδια ή και καλύτερη επιτυχία από την προηγούμενη επιτυχημένη διοργάνωση.
Το μεγαλύτερο ευχαριστώ, θα ήθελα να το πω στον φίλο μας Μπάνε που από την αρχή του ταξιδιού χωρίς να μας γνωρίζει, μας εμπιστεύτηκε. Κάθε χρόνο μας στηρίζει και πιο πολύ και ειδικά φέτος, η βοήθειά, επαγγελματικότητα και οργάνωση, μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016» θα είναι σταθμός στην Ανάπτυξη μικρών ηλικιακών αθλητών. Ένα δείγμα της βοήθειας του Μπάνε, θα έρθει στο τέλος της ομιλίας μου, ανακοινώνοντας τις ομάδες».

«Επετειακά βραχιολάκια για την στήριξη της Μέριμνας»
Για το κοινωνικό έργο του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» η κ. Ψωμιάδου επεσήμανε: «Στην Πρόεδρο της Μέριμνας για Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες κα Μελίνα Δαμιανίδου καθώς και σε όλους τους ανθρώπους της, ένα ευχαριστώ είναι πάρα πολύ λίγο. Νιώσαμε μεγάλη χαρά και τιμή, όταν αποδέχτηκαν το αίτημα μας, στο να ενταχθεί ξανά στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». Η σχέση που αναπτύξαμε, είναι πραγματικά αληθινή, χαίρομαι πολύ για αυτό και γνωρίζοντας πως είναι να προσφέρεις με ανιδιοτέλεια την αγάπη σου στα παιδιά, μπορώ να σας πω, ότι οι άνθρωποι στην Μέριμνα, προσφέρουν στα παιδιά. Είναι εθελοντές όπως και η μητέρα μου, που από όσο την θυμάμαι όταν ήμουν παιδί, πάντα πρόσφερε και ποτέ δεν το εκμεταλλεύτηκε.
Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε, ώστε το σημαντικό κοινωνικό έργο των υπέροχων ανθρώπων, να αναδειχθεί και να ευαισθητοποιήσει επιπλέον συνανθρώπους μας και εκτός των ορίων του νομού Ημαθίας.
Οι αθλητές και όχι μόνο, θα γνωρίσουν και θα βοηθήσουν με το χαμόγελο και την ζεστή τους αγκαλιά τα παιδιά της Μέριμνας.
Σε αυτό το σημείο θέλω να ανακοινώσω μία πρωτοβουλία του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» που έχει να κάνει με την στήριξη της Μέριμνας εμπράκτως.
Σε επιλεγμένα σημεία σε Βέροια, Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα πωλούνται στην συμβολική τιμή του ενός ευρώ το καθένα, τέσσερα επετειακά βραχιολάκια για τα τέσσερα χρόνια του τουρνουά σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα.
Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στη Μέριμνα σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί πριν τον μεγάλο τελικό στις 26 Απριλίου».

«Στο επίσημο καλεντάρι της EHF»
Το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» είναι ένα πολυσύνθετο τουρνουά, αφού «παντρεύει τα νιάτα με την εμπειρία, καθόσον διοργανώνει κάθε χρόνο πριν τους τελικούς, αγώνα βετεράνων χάντμπολ, όπου συμμετέχουν οι προπονητές των ομάδων, τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής, Δημοσιογράφοι και εθελοντές, περνώντας το μήνυμα της ενεργούς άθλησης, ανεξαρτήτου ηλικίας.
Θα πραγματοποιηθεί η διεξαγωγή Έκθεσης υλικού ιστορίας του σωματείου χάντμπολ Φιλίππου Βεροίας, με εκθέματα κύπελλα, μετάλλια, φανέλες αθλητών, λάβαρα, αποκόμματα από εφημερίδες. Θα μπορεί ο επισκέπτης να ταξιδέψει και να γνωρίσει πώς και με ποιόν τρόπο η ομάδα αυτή κατάφερε να έχει τόσο σπουδαία ιστορία. Αθλητές και προπονητές από όλες τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο 4ο διεθνές
τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016», θα περιηγηθούν και θα γνωρίσουν ένα μικρό μέρος της ιστορίας της ομάδας που διαφήμισε το χάντμπολ και στην Ευρώπη.
Επιβεβαιώνοντας την καινοτόμα φιλοσοφία του 3ου διεθνούς τουρνουά αναπτυξιακών ηλικιών χάντμπολ «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2015» με πρωτοβουλία της Οργανωτικής Επιτροπής, διοργανώθηκε μια πρωτοπόρα παράλληλη δράση με σωματομετρικές μετρήσεις και αξιολογήσεις της φυσικής ικανότητας όλων των παικτών του τουρνουά, κάτι που θα γίνει και φέτος.
Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και των μετρήσεων επιβεβαίωσαν το πολύ υψηλό επίπεδο των ομάδων που συμμετέχουν στο τουρνουά και παράλληλα πιστοποίησαν την απόφαση της E.H.F. να συμπεριλάβει το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» στο επίσημο καλεντάρι της».

«Μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια»
Εντυπωσιακή για τα ελληνικά δεδομένα είναι η επικοινωνιακή καμπάνια του τουρνουά «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». «Υπάρχει οργανωμένο γραφείο Τύπου που απαρτίζεται από επαγγελματίες Δημοσιογράφους μέλη του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ. Στην διάρκεια των αγώνων εκδίδονται καθημερινά δελτία Τύπου στα ελληνικά και στα αγγλικά με όλα τα αποτελέσματα, συνθέσεις, δηλώσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από επαγγελματία φωτογράφο, εξειδικευμένο σε αθλητικά event.
Συνεχίζεται η συνεργασία με την κορυφαία αθλητική συχνότητα της χώρας τον ΣΠΟΡ-FM 94,6 και την αθλητική εφημερίδα SportDay από τις πρώτες σε πωλήσεις Πανελλαδικά.
Το τουρνουά προβάλλεται πολλούς μήνες πριν αρχίσει η αγωνιστική δράση με διαφημιστικό σποτ στο ραδιόφωνο, ολοσέλιδες καταχωρήσεις στην εφημερίδα, συνεντεύξεις σε όλα τα Μέσα, αφίσες, backdrop, banner κ.α..
Το τουρνουά ανοίγει τις «πύλες» του με μία μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πόλης και τελετή έναρξης μπροστά από το Δημαρχείο Βέροιας.
Όλοι οι αγώνες που διεξάγονται στο «Φιλίππειο» κλειστό γυμναστήριο μεταδίδονται σε live streaming.
Όλες οι αποστολές των ομάδων έχει προγραμματιστεί να καταλύσουν στα καλύτερα ξενοδοχεία της Βέροιας, τεσσάρων και τριών αστέρων, για τα οποία έχει μεριμνήσει η Οργανωτική Επιτροπή του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016». Τα έξι ξενοδοχεία (Αιγές Μέλαθρον, Βεροιόπολις Μακεδονία, Βίλλα Ελιά, Λοζίτσι, Αγρόκτημα Καψάλη) είναι τα καλύτερα της πόλης και βρίσκονται κοντά στο κέντρο της πόλης και κοντά στα δύο κλειστά γυμναστήρια»

«Η Παρί Σεν Ζερμέν στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»
Αναφορικά με τις πρώτες συμμετοχές στο 4ο τουρνουά η αντιπρόεδρος του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» είπε: «Ήρθε η στιγμή κλείνοντας, να σας ανακοινώσω και μερικές από τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2016».
Στην κατηγορία των Παίδων (2000-2001)
1) Εθνική Ελλάδος
2) Εθνική Κύπρου
3) Εθνική Ισραήλ
4) Εθνική Ουγγαρίας
5) Εθνική Σερβίας
6) Εθνική Κροατίας

Στην κατηγορία των Παμπαίδων Α' (2002-2003)
Από την Ελλάδα:
1) Φίλιππος Βέροιας
2) Ε.Σ.Ν. Βριλήσσια
3) ΧΑΝΘ
4) Ολυμπιακός Κερατσινίου
5) ΑΕΣΧ Πυλαίας
6) Αερωπός Έδεσσας
7) ΠΑΟΚ
8) Ιωνικός Ν.Φ.

Και από το εξωτερικό:
1) Μακάμπι Ντιμόνα (Ισραήλ)
2) Σεν Ραφαέλ (Γαλλία)
3) Παρτίζαν (Σερβία)
4) Νόβι Βελιγραδίου (Σερβία)
5) Λοκομοτίβα Μπρτσκο (Βοσνία)
και η υπερδύναμη του Γαλλικού και ευρωπαϊκού χάντμπολ, Παρί Σεν Ζερμέν.
Στις επόμενες ημέρες θα σας ανακοινώσουμε και τις υπόλοιπες δύο ομάδες από την ηλικία των Παμπαίδων Α', οι οποίες θα είναι επίσης πολύ ισχυρές. Θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για τα παιδιά που θα πάρουν μέρος σε ένα τόσο δυνατό τουρνουά».

«Χαρούμενος που μπήκα στην οικογένεια του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»
Γιάννης Αϊβάζης (ηθοποιός, αθλητής χάντμπολ και πρεσβευτής κοινωνικού πυλώνα): «Είμαι χαρούμενος που μπήκα και εγώ στην οικογένεια του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και που βρίσκομαι στη Βέροια που είναι η πόλη με την μεγαλύτερη ιστορία στον πολιτισμό και μία από τις μεγαλύτερες στον αθλητισμό. Είμαι επίσης χαρούμενος που θα μπορέσω και εγώ να προσθέσω ένα μικρό λιθαράκι σε αυτό που ονομάζουμε κοινωνικό έργο. Δουλειά του ηθοποιού είναι να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, εμείς προσφέρουμε πολιτισμό. Είναι πολύ σπουδαίο να προσφέρεις στον συνάνθρωπο σου και αυτό που κάνει ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» φέτος με την πρωτοβουλία για τα βραχιολάκια για την στήριξη της Μέριμνας είναι πραγματικά αξιόλογο. Χαίρομαι που είναι εδώ τόσοι πολλοί φορείς και όλους, μας ενώνει το χάντμπολ. Ευχαριστώ και πάλι που με βάλατε στην οικογένεια σας».

«Αποκτούμε φίλους για μια ζωή»
Μελίνα Δαμιανίδου (Εθελοντική Πρόεδρος του Συλλόγου Μέριμνα για Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες): «Είναι τιμή για την Μέριμνα, για μένα, τους γονείς, το προσωπικό, τα παιδιά που επιτέλους γίνεται πραγματικότητα το όνειρο μας να αποκτούμε φίλους για μια ζωή. Είναι πολύ σημαντικό που ένα τόσο πολύ σημαντικό γεγονός θα έχει κοινωνική διάσταση. Θα περάσουμε μαζί ένα πολύ όμορφο βράδυ με τραγούδια και χορό από τα δικά μας τα παιδιά. Θα συμμετέχουμε στην παρέλαση και θα είμαστε μέρος όλου αυτού του εξαιρετικού τουρνουά. Αυτό σημαίνει ενσωμάτωση, ότι απλώνω το χέρι και υπάρχει κάποιος να το κρατήσει και αυτός είναι ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». Πρώτα ψυχολογικά και στη συνέχεια στην πράξη. Τα παιδιά της Μέριμνας έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν υπέροχα μαγνητάκια με το σήμα του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», Που θα δοθούν σε όλα τους αθλητές που θα συμμετέχουν. Έτσι η δουλειά μας θα ταξιδεύσει σε πολλές χώρες στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο όμως αυτό, τα περσινά δρώμενα η επίσκεψη στο σπίτι της Μέριμνας, η ευαισθησία, ο τρόπος που μας αντιμετώπισαν κάνει όλους τους συντελεστές του τουρνουά ξεχωριστούς στα μάτια μας. Δεν θα πω κάτι πρωτότυπο, η αναπηρία έρχεται στη ζωή του ανθρώπου ακάλεστη. Η την αποδέχεσαι ή την απορρίπτεις. Αν την απορρίψεις, είναι σαν να απορρίπτεις την παρουσία σου στη ζωή, αν την δεχθείς μπορεί να γίνεις δημιουργικός και να βοηθήσεις στο μέλλον και άλλους ανθρώπους. Μέσα από το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» η Μέριμνα θέλει να ευχηθεί υγεία σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Ευχαριστούμε τον κ. Αιβάζη που δέχθηκε με προθυμία να γίνει ο δικός μας άνθρωπος, ο δικός μας αντιπρόσωπος σε αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία για τα βραχιολάκια που πήρε ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ».

No comments