«Διαφήμιση για το χάντμπολ και το Λουτράκι» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

«Διαφήμιση για το χάντμπολ και το Λουτράκι»

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα από τον θάνατο του Ιωάννη Δούκα, ιδρυτή και ιστορικού Προέδρου του ΑΣΕ Δούκα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων η επίσημη συνέντευξη Τύπου του 14ου F4 Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών «Ιωάννης Δούκας».

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από τον Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, καθώς και από τα Σωματεία Διομήδης Άργους, ΑΣΕ Δούκα, ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ και Φίλιππος Βέροιας, που συμμετέχουν στη διοργάνωση.


Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:


«Χαρούμενοι που φιλοξενούμε αυτόν τον θεσμό» 
Γιώργος Γκιώνης (Δήμαρχος Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων): «Σας καλωσορίζουμε στο Λουτράκι, μία πόλη που αγαπάει τον αθλητισμό και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια που στηρίζει και συμβάλλει με τον τρόπο της την διοργάνωση, καθώς τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε.
Είμαστε χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε τον θεσμό του Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου στο χάντμπολ. Εύχομαι να διεξαχθούν ωραία παιχνίδια».

«Στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις»
Γιώργος Πετρίτσης (Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας): «Από την πλευρά μας σαν Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας εκπροσωπώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοπίδα Καλλίρη θέλω να πω ότι είμαστε αρωγοί σε τέτοιες διοργανώσεις. Στηρίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας το φάιναλ φορ και πιστεύω θα είναι ένα όμορφο διήμερο για τον αθλητισμό και την πόλη του Λουτρακίου. Διάβασα για τον θάνατο του Ιωάννη Δούκα, θα θέλαμε να δώσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και το Σωματείο. Φαντάζομαι ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, αφού είχε τιμηθεί από την Γαλλική Κυβέρνηση, από την Ακαδημία Αθηνών και από πολλούς άλλους σημαντικούς φορείς. Η Περιφερειακή Ενότητα στηρίζει όλες τις ομάδες της Περιφέρειας μας και πολλές αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς πιστεύουμε ότι μέσα από τον αθλητισμό διαφημίζεται και προβάλλεται ο τόπος μας. Πρέπει να πω ότι η διοργάνωση δεν θα είχε την ίδια οργανωτική επιτυχία, αν εμείς οι Λουτρακιώτες δεν είχαμε αγαπήσει το χάντμπολ μέσα από τον Σύλλογο μας τον Ποσειδώνα, μια επαρχιακή ομάδα που πρωταγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και στην Ευρώπη. Στο φάιναλ φορ συμμετέχουν τέσσερις πολύ ισχυρές ομάδες του αθλήματος που αν δεν κάνω λάθος έχουν κατακτήσει μαζί 13 πρωταθλήματα Ελλάδος. Με αυτό το σκεπτικό πιστεύουμε θα είναι ένα πολύ δυνατό φάιναλ φορ που θα διαφημίσει το άθλημα και την περιοχή».

«Περιμένουμε τρία ματς- διαφήμιση του χάντμπολ»
Κώστας Σταματιάδης (Γενικός Γραμματέας ΟΧΕ): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμαρχο της πανέμορφης πόλης του Λουτρακίου που φιλοξενεί φέτος τον θεσμό του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ανδρών. Ευχαριστούμε πολύ και για την συνεργασία και για την φιλοξενία. Δυστυχώς φέτος η διοργάνωση συνέπεσε με ένα θλιβερό γεγονός, την απώλεια του ιδρυτή του ΑΣΕ Δούκα, Ιωάννη Δούκα. Δεν είχαμε τίποτα άλλο να κάνουμε από το να αφιερώσουμε την φετινή διοργάνωση στη μνήμη του. Στο αγωνιστικό κομμάτι, έχουμε τέσσερις πολύ καλές ομάδες, οι οποίες θα διεκδικήσουν τον τρόπαιο. Περιμένουμε τρία παιχνίδια διαφήμιση για το άθλημα».

«Ευχαριστούμε για την συμπαράσταση»
Παναγιώτης Φελούκας (Έφορος ΑΣΕ Δούκα): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φορείς που μας φιλοξενούν. Επίσης να τους ευχαριστήσω για τα καλά τους λόγια και για την συμπαράσταση αυτή την δύσκολη ημέρα για εμάς. Να ευχαριστήσουμε την Ομοσπονδία για την τιμή και την αναγνώριση του έργου του Ιωάννη Δούκα. Θέλω να ευχηθώ σε όλες τις ομάδες καλή επιτυχία και ένα δυνατό φάιναλ φορ».

«Δεν θα παίξουμε για την συμμετοχή»
Γιώργος Κρανάκης (Προπονητής ΑΣΕ Δούκα): «Ο ΑΣΕΔ θρηνεί σήμερα την απώλεια του ιδρυτή του, Ιωάννη Δούκα. Ενός ανθρώπου που σφράγισε με το όνομα του και τις ενέργειες του, όλο το ελληνικό χάντμπολ. Προσωπικά πανηγύρισα μαζί του τον πρώτο μου τίτλο ως προπονητής. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Για τα αγωνιστικά, εμείς είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που συμμετέχουμε στο φάιναλ φορ. Παίζουμε με την πρωτοπόρο και πιο δυνατή ομάδα του πρωταθλήματος. Εφόσον είμαστε εδώ θα προσπαθήσουμε να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί και όχι απλά να παίξουμε για την συμμετοχή. Εύχομαι να κερδίσει το χάντμπολ από αυτούς τους αγώνες και σε αυτό πρέπει να συμβάλλουν όλοι, εντός και εκτός γηπέδων».

«Το θέλουμε πάρα πολύ» 
Ανδρέας Βασιλόπουλος (συνεργάτης προπονητής Διομήδη Άργους): «Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ στην απουσία του προπονητή μας Δημήτρη Δημητρούλια. Ένα μικρό ατύχημα δεν του επέτρεψε να βρίσκεται στην συνέντευξη Τύπου. Πρώτα πολλά θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ιωάννη Δούκα. Στη συνέχεια να ευχαριστήσουμε Δήμο και Περιφέρεια για την στήριξη τους στην διοργάνωση. Για την ομάδα μας ο θεσμός του φάιναλ φορ είναι ιδιαίτερος. Αν και έχουμε βρεθεί τέσσερις φορές στα ημιτελικά δεν έχουμε καταφέρει ποτέ να προκριθούμε στον τελικό. Το θέλουμε πάρα πολύ, παίκτες, προπονητές, διοίκηση και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε το κύπελλο. Ωστόσο σε έναν θεσμό, όπως είναι αυτός του κυπέλλου δεν είναι σωστό να χρίσουμε κάποια ομάδα φαβορί. Όλα θα αποδειχθούν στο γήπεδο».

«Όλοι θα έχουμε πάθος»
Νίκος Λοίζος (Τερματοφύλακας Διομήδη): «Αρχικά θέλω να δώσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του Δούκα. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σε αυτό το φάιναλ φορ και ανυπόμονοι να ξεκινήσουν οι αγώνες. Διομήδης και Δούκας έχουμε νεανικές ομάδες και η απειρία θα παίξει τον ρόλο της, όμως σίγουρα θα έχουμε πολύ πάθος για τη νίκη».

«Έχουμε 25% για τον τίτλο»
Παναγιώτης Ιατρούδης (Προπονητής ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ): «Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με ευχάριστα λόγια γιατί το φάιναλ φορ είναι μια γιορτή, αλλά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να δώσουμε και από την πλευρά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του Ιωάννη Δούκα. Το άθλημα έχασε έναν άνθρωπο- κόσμημα που έχει βοηθήσει τα μέγιστα για την ανάπτυξη του αθλήματος. Ένας άνθρωπος που εκπροσωπούσε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την παιδεία. Να έχει καλό παράδεισο και μακάρι να είμαστε τυχεροί στο άθλημα να έχουμε και άλλους τέτοιους ανθρώπους κοντά μας.

Πιστεύω οι άνθρωποι του Δήμου, της περιφέρειας, δείχνεται έμπρακτα την αγάπη σας για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Δεν είναι μόνο ότι μας φιλοξενείτε στο Λουτράκι, σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και όλες οι προσπάθειες που κάνετε για τον αθλητισμό. Σας μεταφέρω τα χαιρετίσματα και τις ευχαριστίες από τον Πρόεδρο μας τον Σοφοκλή Ξυνή, αλλά και του Τίμη Πουρνάρα.

Πιστεύουμε ότι σε αυτό το φάιναλ φορ θα κερδίσει το χάντμπολ και ο αθλητισμός. Όσον αφορά την ομάδα μας, αγωνιστικά μπαίνουμε με ένα ποσοστό 25% στην διεκδίκηση του τίτλου. Ως προπονητής είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Δεν είναι τυχαίο ότι βρισκόμαστε μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες και του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Θέλω να σταθώ και στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας και την απόφαση της να επαναφέρει τον θεσμό του φάιναλ φορ και για το γεγονός ότι με τις ενέργειες της τα παιχνίδια θα μεταδοθούν ζωντανά από την Δημόσια τηλεόραση. Είναι μια ευκαιρία να διαφημιστεί το άθλημα μας και η πόλη του Λουτρακίου».

«Είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ» 
Χρήστος Κεδέρης (αθλητής ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ): «Θα ήθελα να μεταφέρω εκ μέρους των συμπαικτών μου τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Ιωάννη Δούκα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς φορείς για την φιλοξενία. Συγκαταλεγόμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Στο παιχνίδι με τον Φίλιππο είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ. Ήρθαμε εδώ να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί και ότι μας αξίζει».

«Όλες οι ομάδες ξεκινούν από το μηδέν»
Στέλιος Σεϊρεκίδης (προπονητής Φιλίππου Βέροιας): «Τα προσωπικά μου συλλυπητήρια και όλης της ομάδας στην οικογένεια του Ιωάννη Δούκα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο και την Περιφέρεια. Από την πλευρά μας είμαστε χαρούμενοι που θα πάρουμε μέρος στην γιορτή του αθλήματος. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο ψηλότερο σκαλί. Όλες ομάδες ξεκινούν από το μηδέν. Η κάθε μια έχει τα ατού της και την ικανότητα να φτάσει στο τρόπαιο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ποιοτικά παιχνίδια και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τους αγώνες από το γήπεδο και την τηλεόραση».

Σε ερώτηση για την ετοιμότητα της ομάδας και του Γιώργου Μαστορογιάννη, ο έμπειρος τεχνικός απάντησε: «Σίγουρα είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από τα ματς με την Μπενφίκα. Η Ευρώπη πάντα είναι δύσκολη. Παίξαμε με μια οργανωμένη ομάδα και δεν μπορέσαμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Παρόλα αυτά στρέφουμε την προσοχή μας στις εγχώριες διοργανώσεις και είμαστε έτοιμοι για αυτή την διοργάνωση. Ο Γιώργος δεν είναι ακόμα έτοιμος, συνεχίζει την αποθεραπεία του. Έχω εμπιστοσύνη όμως στα υπόλοιπα παιδιά και είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό και θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Το πρόγραμμα
Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016
1ος ημιτελικός: 14:00 (ΕΡΤ3) Διομήδης Άργους- ΑΣΕ Δούκα
(Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Τσάμος)
2ος ημιτελικός: 16:30 (ΕΡΤ2) ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ- Φίλιππος Βέροιας
(Τσάκωνας- Χασκής, Νικολίτσας)

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016
Τελικός: 14:00 (ΕΡΤ2)
Μπέτμαν- Τζαφερόπουλός, Νικολίτσας (παρατηρητής αγώνα), Μεϊμαρίδης (παρατηρητής διαιτησίας)

No comments