Ω! τι ημιτελικός - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ω! τι ημιτελικός

Στον τελικό η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό, διαφήμιση του χάντμπολ που θα μείνει στην ιστορία και κρίθηκε στα πέναλτι στο κλειστό του Λουτρακίου

Για 9η φορά στην ιστορία του ο Δούκας προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου. Σε έναν συγκλονιστικό ημιτελικό για το 14ο F4 του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών «Ιωάννης Δούκας», η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» επικράτησε 29-27 του Διομήδη Άργους μετά από δύο παρατάσεις και πέναλτι.
Ένατος τελικός θα είναι και για τον πολυνίκη προπονητή του θεσμού τον Γιώργο Κρανάκη, ο οποίος έχει 100% επιτυχία, αφού στις 8 προηγούμενες φορές με Πανελλήνιο (3), Δούκα (2), Αθηναϊκό (2) και Ορμή (1) έχει κατακτήσει ισάριθμες φορές το τρόπαιο!
Ο Διομήδης είχε κορυφαίος Πασσιά (11), Νίκο Λοίζο (15 επεμβάσεις) με τον δεύτερο να έχει ποσοστό 50% και Αδάμ Παπαδόπουλο (5 γκολ).
Ωστόσο ο Πασσιάς αποδείχθηκε μοιραίος (αφού μαζί με τον Ντάσεβιτς) έστειλαν την μπάλα άουτ στην διαδικασία των πέναλτι, ενώ το σουτ του Μούγιτς σταμάτησε ο Μαγκαφουράκης).
Ο Δούκας έβγαλε μεγάλο πάθος και έπαιξε περισσότερο ομαδικά, ενώ επιθετικά ξεχώρισε ο
Μισαηλίδης με 8 γκολ.
Ο Δούκας θα διεκδηκήσει στον αυριανό (14:00) τελικό το 5ο του τρόπαιο, ενώ η κακή παράδοση του Διομήδη συνεχίστηκε, αφού για 8η φορά στις 9 προσπάθειες αποτυγχάνει να φτάσει στον τελικό, ενώ συγκεκριμένα σε φάιναλ φορ το ποσοστό που έχει είναι 0/5!

Το ματς
Ο Διομήδης ξεκίνησε καλύτερα και με τους Πασσιά, Μούγιτς προηγήθηκε 5-2 (14:18) και 6-3 (16:44), ενώ στο 22:22 με άλλο ένα γκολ του Μούγιτς έφτασε στο +4 (8-4). Σταδιακά ο Δούκας… ψαλίδισε την διαφορά και κατάφερε να μειώσει σε 9-7 με τον Μπάγιο που σκόραρε σχεδόν στην εκπνοή.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Διομήδης έλεγχε το παιχνίδι για μεγάλο διάστημα με τον Λοίζο να κάνει εξαιρετικές επεμβάσεις. Οι «Λύκοι» κράτησαν την διαφορά των 3 γκολ σε αρκετές περιπτώσεις (11-9 στο 33:20, 13-10 35’, 15-12 41:36, 17-14 46’, 19-16 48’) με κορυφαίο τον Πασσιά που έδινε συνέχεια λύσεις από την περιφέρεια με ατομικές ενέργειες.
Στα τελευταία 12 λεπτά ο Δούκας έσφιξε την άμυνα του και ο Διομήδης υπέπεσε σε πολλά λάθη. Ο Λοίζος κράτησε τους «Λύκους» με διπλή επέμβαση σε πέναλτι του Μισαηλίδη και τετ α τετ του Μπάγιου στου 50’.
Ο ίδιος παίκτης ωστόσο λίγο αργότερα με δύο προσωπικά τέρματα έκανε το 19-19 στο 53:09 με τον Δούκα να πραγματοποιεί σερί 3-0.
Οι δύο ομάδες σημείωσαν από ένα γκολ για το 20-20 και στο 58:31 ο Διομήδης με παίκτη παραπάνω κάνει λάθος (επιθετικό Καρκαλάτος), αλλά ο Δούκας στην επόμενη φάση. Η ομάδα του Άργους στην τελευταία επίθεση κέρδισε φάουλ σε νεκρό χρόνο με τον Αδάμ Παπαδόπουλο να σημαδεύει δοκάρι και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Α’ παράταση
Ο Δημήτρης Δημητρούλιας πέρασε στο ματς τον Κοτανίδη αντί του Λοίζου με τον νεαρό πορτιέρο να κάνει τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις. Ο Δούκας προηγήθηκε τρεις φορές με Μπάγιο, Αραπακόπουλο, Μισαηλίδη, αλλά ισάριθμες ο Διομήδης ισοφάρισε. Μάλιστα μετά το φοβερό γκολ του Μισαηλίδη (σούταρε πίσω από την πλάτη του) στο 69:30, όλα έδειχναν ότι ο Δούκας θα πάει στον τελικό, αλλά ο Μούγιτς με γκολ σχεδόν σε νεκρό χρόνο από την περιφέρεια έκανε το 23-23 και έστειλε το ματς στην δεύτερη παράταση.

Β΄ παράταση
Ο Διομήδης ήταν αυτός που έπαιρνε το προβάδισμα και το κατάφερε τρεις φορές με τον Δούκα να ισοφαρίζει και τις τρεις.
Ο Πασσιάς έκανε το 24-23 και το 25-24, ενώ ο Αδάμ Παπαδόπουλος έβαλε μπροστά τον Διομήδη με 26-25.
Ο Μανουσέλης ισοφάρισε σε 24-24, ο Ντούνης έκανε το 25-25, ενώ ο Μισαηλίδης έγραψε το 26-26 με πέναλτι που έμελε να είναι και το αποτέλεσμα της Β΄ παράτασης, αφού ο ίδιος παίκτης από φάουλ σε νεκρό χρόνο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στην διαδικασία των πέναλτι ο Δούκας ήταν πιο ψύχραιμος και κατάφερε να νικήσει με 3-1 και συνολικό σκορ 29-27.
Η σειρά των πέναλτι (πρώτα εκτέλεσε ο Δούκας)
Μωραϊτης 1-0
Πασσιάς άουτ
Ντούνης 2-0
Παπαδόπουλος 2-1
Μισαηλίδης 3-1
Ντάσεβιτς άουτ
Χατσατουριάν επέμβαση Λοίζος
Μούγιτς επέμβαση Μαγκαφουράκης

ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ– ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ 27-29
Τα 5λεπτα: 1-1, 2-2, 5-2, 7-4, 8-6, 9-7 (ημχ.),12-10, 14-12, 16-14, 19-17, 19-19, 20-20 (κ.α.), 22-22, 23-23 (1η παρ.), 25-25. 26-26 (2η παρ.), 27-29 (πεν.)
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Κοτανίδης, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Καρκαλάτος, Πασσιάς 11, Κοροβέσης, Μούγιτς 5, Αντρεγιτς 1, Ντάσεβιτς, Τουνγκελίδης, Ν. Σαμαράς 2, Σεϊρεκίδης 1, Μυλωνάς, Λοΐζος, Δάσκαλος, Παπαδόπουλος 5.
ΑΣΕ Δούκα (Γιώργο Κρανάκης): Κυρκίτσος, Τζανιδάκης, Τόμπρος 1, Αϊβαλιώτης, Χατσατουριάν 2, Κάλλης, Μανουσέλης 4, Δ. Σαμαράς, Δ. Μπραουδάκης, Μωραΐτης 3, Μισαηλίδης 8, Ντούνης 3, Μπάγιος 5, Μαγκαφουράκης, Αντωνόπουλος, Αραπακόπουλος 3
Διαιτητές: Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Δίλεπτα: 6 -6, Πέναλτι: 4/5- 4/5

Η συνέντευξη Τύπου

Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη Άργους): «Πρώτα απ’ όλα θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια για την απώλεια του Ιωάννη Δούκα. Χθες δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω για αυτόν τον άνθρωπο που πρόσφερε τόσα πολλά στο άθλημα μας. Ο θάνατος του μας προκάλεσε όλους θλίψη, γιατί το έργο του ήταν σπουδαίο.
Να συγχαρώ τον αντίπαλο. Έπαιξε με πολύ μεγάλη ενέργεια και αποδείχθηκε ότι είχε υψηλό κίνητρο. Και εμείς είχαμε κίνητρο, αφού παίξαμε έναν ημιτελικό σε ένα φάιναλ φορ που δεν είχαμε καταφέρει ποτέ να κερδίσουμε. Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι, παρότι δεν ήμασταν καλοί. Το παιχνίδι ήταν εκπαιδευτικό για την καριέρα πολλών αθλητών, αφού και οι δύο ομάδες είναι νεανικές».

Σε ερώτηση γιατί μόνο ένα γκολ στο διάστημα 48-60, απάντησε: «Πρέπει να επαναξιολογήσουμε μέσα από το βίντεο τι συνέβη σε αυτό το διάστημα. Προφανώς βγάλαμε μεγάλη δυσκολία να φτάσουμε κοντά στο τακτικό μας παιχνίδι. Όσο φτάναμε προς το τέλος αυτό μας δημιουργούσε άγχος, διότι κουβαλούσαμε το βάρος του φαβορί».

Γιώργος Κρανάκης (προπονητής Δούκα): «Είμαστε τελικό. Είμαστε τελικό. Πολλά μπράβο στους αθλητές και μόνο. Παίξαμε για την μνήμη του ιδρυτή μας για την οικογένεια του και τα καταφέραμε. Πήραμε δίκαια την πρόκριση παρόλο που είχαμε μικρότερο βάθος πάγκου κι αυτό με ανησυχούσε και είδατε φτάσαμε να παίξουμε δυο παρατάσεις και πέναλτι. Δείξαμε ότι αξίζαμε να είμαστε στον τελικό. Ο Διομήδης είναι άξια πρώτος στο πρωτάθλημα, είναι πολύ δύσκολη ομάδα για να την παίξεις, πολύ φορμαρισμένη. Στηριχθήκαμε περισσότερο στην άμυνά μας και τα καταφέραμε. Στον τελικό δεν θα θέλαμε να είμαστε απλώς συντελεστές προκειμένου να βγει ο κυπελλούχος».

Για το αν προλαβαίνει ο Δούκας να ανασυνταχθεί ενόψει τελικού ο κ. Κρανάκης είπε: «Ο συγχωρεμένος ο Παπαναστασίου μου έλεγε: Γιωργάκη το άλογο με τον καβαλάρη τρέχει κατεβαίνει ο καβαλάρης πυροβολεί και πρέπει να ξαναφύγει για να ξανασκοτώσει, δεν έχει ξεκούραση. Έτσι πρέπει να είμαστε και εμείς».

Λευτέρης Σεϊρεκίδης (πλέι μέικερ Διομήδη): «Συγχαρητήρια στον Δούκα. Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Από τη μεριά μας κάναμε πάρα πολλά λάθη. Εύχομαι τα καλύτερα στον Δούκα στον τελικό. Εμείς κοιτάμε την επόμενη ημέρα».

Γρηγόρης Χατσατουριάν (αριστερός εξτρέμ Δούκα): «Συγχαρητήρια στην ομάδα του Διομήδη, έκανε μεγάλη προσπάθεια. Αφιερώνουμε τη νίκη στον Ιωάννη Δούκα. Μακάρι να του αφιερώσουμε και το τρόπαιο. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα ήταν βαριά εξαιτίας αυτού του γεγονότος, όμως καταφέραμε να είμαστε διαβασμένοι και να εφαρμόσουμε όσα είχαμε διαβάσει, αλλά και να παίξουμε με πάθος. Έχουμε κάνει υπέρβαση φέτος και είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε όλο αυτό, όμως όλοι θυμούνται τον κυπελλούχο, όχι ποιος πέρασε από τον ημιτελικό ούτε ποιος ήταν ο φιναλίστ».

*Δωρεάν φωτογραφίες στα Δελτία Τύπου της ιστοσελίδας http://www.newsports.eu/

No comments