Νίκη σωτηρίας για τον Κένταυρο μέσα στα Βριλήσσια (βίντεο) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νίκη σωτηρίας για τον Κένταυρο μέσα στα Βριλήσσια (βίντεο)

Σπουδαία νίκη για την παραμονή του στην κατηγορία, πέτυχε ο Κένταυρος Αγριάς, που στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών, επιβλήθηκε με σκορ 20 – 22 μέσα στα Βριλήσσια επί της ομώνυμης ομάδας. Μια νίκη που έδωσε στην ομάδα της Μαγνησίας μεγάλη βαθμολογική ανάσα, καθώς τρεις στροφές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς, 5 περισσότερους από την ομάδα του Τελαμώνα Σαλαμίνας.  Η ομάδα της Σαλαμίνας έχει βέβαια έναν αγώνα λιγότερο απέναντι στον Άρη Νικαίας, η τύχη του οποίου θα κριθεί στον αθλητικό δικαστή

Η ομάδα του Κενταύρου, παρά την κούραση και τη ταλαιπωρία του 6ώρου ταξιδιού, λόγο των
γνωστών συνθηκών που επικρατούν στις εθνικές οδούς, παρά τις πολλές και σημαντικές ελλείψεις κυρίως στη περιφέρεια (Λοίζου, Αρβανιτίδης, Κεφαλάς, Καραπαναγιωτίδης, Αργέντος), εμφανίσθηκε πολύ δυνατή στον αγωνιστικό χώρο από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού.  Έτσι το πρώτο ημίχρονο ήταν αμφίρροπο, με τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ, και τελικά να λήγει με την ομάδα του Κενταύρου προηγούμενη με σκορ 9 – 10.

Ο Κένταυρος μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, με όπλο την πολύ καλή άμυνα (είχε σε εξαίρετη μέρα τον Σαμαρά) και με επιθετική αιχμή τον νεαρό Χρήστο Μακρή, πήρε προβάδισμα 4 τερμάτων (11 – 15) στο 42ο λεπτό. Η ομάδα των Βριλησσίων προσπάθησε να αντιδράσει, το σκορ όμως παρέμενε υπέρ του Κενταύρου (15 – 18) στο 50ο λεπτό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ομάδα των Βριλησσίων εφάρμοσε άμυνα μαν – του – μαν στο μισό γήπεδο, μια επιλογή που είχε αποτέλεσμα, αφού έξι λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού, τα Βριλήσσια΄ισοφάρισαν σε 18 – 18, βάζοντας φωτιά στο παιχνίδι. Στο χρονικό σημείο εκείνο τα Βριλήσσια κέρδισαν και δύο πέναλτι, στα οποία ο τερματοφύλακας Μακρής Χρήστος είπε όχι, κρατώντας ζωντανή την ομάδα της Μαγνησίας στο παιχνίδι.

Το τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα ήταν δραματικό. Ο Κένταυρος Αγριάς κατάφερε να προηγηθεί εκ νεου με 18 – 20, όμως τα Βριλήσσια κατάφεραν πάλι να ισοφαρίσουν σε 20-20 , ένα λεπτό και είκοσι δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Όμως οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν με τέρμα του Μιμίκου να περάσουν και πάλι μπροστά στο σκορ (20 – 21). Τα Βριλήσσια αστόχησαν στην επόμενη επίθεση, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκε ο Κένταυρος, που με τέρμα του Αστέρη στο 59' 20" διαμόρφωσε το 20 – 22, που ήταν και το τελικό σκορ.

ΕΣΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ - ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ 20-22
Πεντάλεπτα: 1-1, 3-2, 6-4, 8-6, 9-8, 9-10 (ημίχ.), 9-12, 11-14, 13-15, 15-18, 18-19, 20-22 (τελικό)

ΕΣΝ Βριλήσσια (Ν. Εργαζάκης): Πάλλης (τφ), Ντούσικος 5, Όρκας 4, Κάτρης 1, Καμπουρέλης, Κότσιρας (τφ), Νικολακόπουλος 1, Κλεώπας 3, Κατσαρός 3, Γαλανάκης 2, Λιάλιος, Σομπιρακούλ 1, Δραγάζης, Λάγιος Π., Σταύρου, Τσιβρανίδης (τφ).

Κένταυρος/Αγριά Βόλου (Γ. Τσιάπας): Σαμαράς (τφ), Κρατήρας, Κουρίδης, Mano, Μακρής Χ.Γ. 6, Αστέρης 3, Μακρής Χ.Ι. (τφ), Καρανάσιος 3, Ασαρίδης 2, Κοντογεωργής,  Ζωναρόπουλος 1, Νούλης 2, Μιμίκος 5, Μιχαηλίδης.

Δίλεπτες αποβολές: 8 – 7 | Πέναλτι: 1/4 – 3/3 | Διαιτητές: Κουτσός Η. – Παχής Κ.



No comments