Νεα Ιωνία: "Αναμένουμε απαντήσεις" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νεα Ιωνία: "Αναμένουμε απαντήσεις"

Δεν πέρασαν λίγες ημέρες από την επιστολή της Νεας Ιωνίας προς την ΟΧΕ και τα ΜΜΕ με την οποία πρότεινε τη διεξαγωγή του φάιναλ φορ του κυπέλλου γυναικών στη Λαμία, επανέρχεται με νεα επιστολή για το θέμα. Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου, κκ Κοντογεώργος και Χατζηιωάννου αντίστοιχα.

"Κύριε Πρόεδρε,
Αναμένουμε απαντήσεις σε έγγραφα τα οποία σας έχουμε αποστείλει σχετικά με το κοστολόγιο για την Ο.Χ.Ε. του τελικού Κυπέλλου Γυναικών 2015 που διεξήχθη και πάλι στην Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης και για την έδρα διεξαγωγής του final four Κυπέλλου Γυναικών και τα κριτήρια επιλογής της έδρας.

Ο Όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο 2015 , απέστειλε πρόταση
για την διεξαγωγή Κυπέλλου Γυναικών με έδρα το Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου (το οποίο κάλυπτε όλα τα προαπαιτούμενα για ένα τελικό κυπέλλου), με πλήρη κάλυψη των εξόδων διαμονής – διατροφής και εσωτερικής μετακίνησης των αθλητών , των παραγόντων των ομάδων, των διαιτητών και της γραμματείας, των υπαλλήλων της Ο.Χ.Ε. και των δημοσιογράφων. Επίσης, στην πρόταση συμπεριλαμβάνονταν και δύο πλήρως οικονομικά καλυμμένα προπονητικά camp της Εθνικής Γυναικών(γήπεδα- διαμονή- διατροφή και μετακινήσεις). Η ομοσπονδία παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε πληρέστερη πρόταση επέλεξε ως έδρα διεξαγωγής την Θεσσαλονίκη-Παλατάκι (επίσημη έδρα του ΠΑΟΚ) με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ.

Με σχετικό έγγραφο ζητάμε από την ομοσπονδία να μας διευκρινίσει το κοστολόγιο ενοικίασης γηπέδου και το οικονομικό κόστος της τηλεοπτικής κάλυψης (2015), απορρίπτοντας μια πρόταση η οποία δεν θα είχε κανένα κόστος για την ομοσπονδία και χωρίς να έχει θέσει από την αρχή ως προαπαιτούμενο την τηλεοπτική κάλυψη.

Για την επιλογή έδρας του φετινού final four γυναικών, επιλέγει και πάλι την Θεσσαλονίκη (Γήπεδο Μίκρας- Γήπεδο και πάλι του ΠΑΟΚ) και χωρίς την κάλυψη των αγώνων τηλεοπτικά. Η ανακοίνωση έγινε στο site της ΟΧΕ και δεν έχουμε λάβει επίσημο έγγραφο διεξαγωγής του κυπέλλου μία εβδομάδα πριν τους αγώνες. Ο Όμιλος Φιλάθλων Νέας Ιωνίας, την Δευτέρα 25/01 επανήλθε με πρόταση για διεξαγωγή του final four  του κυπέλλου γυναικών 2016, στο κλειστό γυμναστήριο Λαμίας (Χαλκιοπούλειο), χωρητικότητας 2.400 θέσεων, ουδέτερη έδρα για όλες τις ομάδες που συμμετέχουν ,με όλα τα προαπαιτούμενα που έθετε η ομοσπονδία και  με τηλεοπτική κάλυψη από το STAR κεντρικής Ελλάδος των δύο ημιτελικών και του τελικού αγώνα (Η ΟΧΕ επέλεξε τηλεοπτικά να καλύπτονται για την αγωνιστική περίοδο 2015-16, παιχνίδια μόνο του handball ανδρών, αφήνοντας στην σκιά για άλλη μία φορά και απαξιώνοντας το γυναικείο handball)

Και ενώ  το κίνητρο για την επιλογή έδρας του κυπέλλου 2015 ήταν η τηλεοπτική κάλυψη, για την επιλογή έδρας του final four 2016, η τηλεοπτική κάλυψη τριών αγώνων δεν είναι κίνητρο.
Θεωρούμε ότι η ΟΧΕ δεν αντιμετωπίζει το γυναικείο handball  με τον τρόπο που θα έπρεπε και δεν έχει ίσες αποστάσεις για όλες τις ομάδες.Είναι αδιανόητο για διαφορετικούς λόγους, να μην λαμβάνονται σοβαρά οι προτάσεις του Ο.Φ.Ν.Ι. ομάδας που υπηρετεί το handball από την εμφάνιση του στην Ελλάδα με συνέπεια , σοβαρότητα , επιτυχίες και προσφέροντας μεγάλο αριθμό αθλητών στις Εθνικές Ομάδες.

Αναμένουμε εγγράφως τις απαντήσεις σας στα δίκαια ερωτήματα μας, επιφυλασσόμενοι παντός νομίμου δικαιώματος μας."

No comments