Έπιασαν κορυφή οι Κύκλωπες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έπιασαν κορυφή οι Κύκλωπες

Μία ακόμη πολύτιμη νίκη στην προσπάθειά τους για την κατάληψη της πρώτης θέσης σημείωσαν οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, που επικράτησαν εντός έδρας του Απόλλωνα Σταυρούπολης με 29-21 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πέμπτου ομίλου της Β' Εθνικής Ανδρών.

Μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έφτασε τους 13 βαθμούς (ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς), με επτά νίκες και μία ισοπαλία σε οκτώ αναμετρήσεις και ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με τους Ποντίους Κιλκίς. Από την πλευρά της, η ομάδα της Σταυρούπολης έμεινε στους
έξι βαθμούς (ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς), με τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες σε οκτώ αγώνες.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ μέχρι το 2-2, με τους Κύκλωπες να προηγούνται στη συνέχεια με 4-2 με γκολ των Χαραλαμπίδη και Κωστόπουλου. Μετά το γκολ του Τακίρη, με το οποίο οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 4-3, η ομάδα του Ηλία Τάρε πήρε προβάδισμα τριών τερμάτων (6-3) με γκολ των Χαραλαμπίδη και Ξανθόπουλου. Ο Απόλλων Σταυρούπολης μείωσε και πάλι στο γκολ (6-5) με δύο γκολ του Τακίρη. Οι γηπεδούχοι αύξησαν εκ νέου τη διαφορά στα τρία τέρματα (8-5) με γκολ των Σέλκου και Χαριτούδη, γεγονός που οδήγησε τον προπονητή της ομάδας της Σταυρούπολης να καλέσει τάιμ άουτ. Μετά την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ, οι φιλοξενούμενοι έκαναν ένα σερί 3-0 και ισοφάρισαν σε 8-8, με δύο γκολ του Αραμπατζή και ένα του Τακίρη. Στη συνέχεια ήταν η σειρά των Κυκλώπων να ''τρέξουν'' το δικό τους σερί 3-0 και να ξεφύγουν με 11-8 με δύο γκολ του Χαριτούδη και ένα του Χάρη Καραβασίλη. Με γκολ των Κωνσταντινίδη και Μεταλλίδη ο Απόλλων Σταυρούπολης μείωσε σε 11-10, ενώ με γκολ του Ιβόσεβιτς ''έκλεισε'' το πρώτο ημίχρονο με 12-10 υπέρ των Κυκλώπων.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ρουμελιώτης έδωσε ξανά προβάδισμα στους Κύκλωπες με 13-10. Αραμπατζής και Τακίρης μείωσαν σε 13-12, ο Ρουμελιώτης έκανε το 14-12 για να μειώσει ξανά ο Κωνσταντινίδης σε 14-13. Με ένα σερί 3-0, το οποίο διαμορφώθηκε με δύο γκολ του Χαραλαμπίδη και ένα του Κωστόπουλου, οι Κύκλωπες μετέτρεψαν το 14-13 σε 17-13. Στη συνέχεια οι Κύκλωπες ξέφυγαν με πέντε τέρματα (20-15), με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν με γκολ του Κωνσταντινίδη σε 21-19. Κατόπιν, οι Κύκλωπες ''έτρεξαν'' ένα σερί 8-0, με τέσσερα γκολ του Θεοδώρου και από ένα των Σέλκου, Ιβόσεβιτς, Επιτρόπου και Χαριτούδη, για να προηγηθούν με 29-19. Με τα τέρματα των Τακίρη και Πούλκου ο Απόλλων Σταυρούπολης μείωσε σε 29-21, το οποίο ήταν το τελικό σκορ.

Πρώτοι σκόρερ για τους Κύκλωπες ήταν οι Χαραλαμπίδης και Θεοδώρου, που σημείωσαν από πέντε τέρματα, ενώ πρωταγωνιστής για τον Απόλλωνα Σταυρούπολης ήταν ο Τακίρης, ο οποίος πέτυχε εννιά τέρματα.

Την επόμενη αγωνιστική οι Κύκλωπες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον Αλέξανδρο Αξιούπολης, ενώ ο Απόλλων Σταυρούπολης υποδέχεται τους Ποντίους Κιλκίς.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-3, 7-5, 8-7, 10-8, 12-10 (ημίχρονο), 13-12, 16-13, 19-15, 22-19, 26-19, 29-21 (τελικό σκορ)

Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης: Ρουμελιώτης 3, Παυλίδης, Κρεωνάς, Λιόντος, Χαραλαμπίδης 5, Θεοδώρου 5, Χαριτούδης 4, Σέλκος 3, Ιβόσεβιτς 3, Κωστόπουλος 3, Ξηρόπουλος, Επιτρόπου 1, Καραβασίλης Δ., Καραβασίλης Χ. 1, Μπασδάνης, Ξανθόπουλος 1

Απόλλων Σταυρούπολης: Σαρόγλου, Δερδελης, Παππάς, Μεταλλίδης 1, Χατζησταυριανός, Στασινόπουλος, Αραμπατζής 4, Τακίρης 9, Ορκάς 2, Τσίτσης, Κωνσταντινίδης 4, Πούλκος 1, Φωτιάδης, Γιαννακόπουλος, Καλοκίδης, Σιακης

πηγή: http://gipedatouevrou.blogspot.gr/

No comments