Νίκη playoffs για τη Νεα Ιωνία στο Βόλο - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Νίκη playoffs για τη Νεα Ιωνία στο Βόλο

Σημαντική νίκη της Νεας Ιωνίας που επικράτησε με 20-22, στην πολύ δυνατή έδρα του Κένταυρου Αγριάς στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας. Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Νεας Ιωνίας πατάει γερά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα playoffs ανόδου, ενω η ομάδα του Κένταυρου κρατά την τύχη στα χέρια της στην υπόθεση παραμονή.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός μέχρι τα τελευταία λεπτά του, προσφέροντας πολλές συγκινήσεις στους αρκετούς φίλους του αθλήματος, που παρευρέθηκαν για μια ακόμη φορά στις κερκίδες του ΕΑΚ Βόλου. Η ομάδα του Δημήτρη Καφφάτου μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, εκμεταλλευόμενη και την αστοχία
των αθλητών του Κενταύρου Αγριάς στην τελική προσπάθεια και έτσι πήρε από την αρχή την πρωτοπορία του σκορ (3-6 στο 15ο λεπτό) Η διαφορά μάλιστα συνέχιζε να διευρύνεται και έφθασε στα 6 τέρματα (3-9) στο 19ο λεπτό, υπέρ της ομάδας της Νέας Ιωνίας. Στα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, οι αθλητές της ομάδας της Μαγνησίας, πιο αποτελεσματικοί στην άμυνά τους, κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά και να λήξει το ημίχρονο με 8-11 για την ομάδα της Νέας Ιωνίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κένταυρος μπήκε αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο να ανατρέψει το σκορ. Χάρη στην πολύ καλή του άμυνα κατάφερε για 11 λεπτά να περιορίσει επιθετικά την ομάδα της Νέας Ιωνίας (η οποία από το 35ο ως το 46ο λεπτό πέτυχε μόνο ένα τέρμα). Στο χρονικό εκείνο σημείο με λύσεις που έβρισκε επιθετικά από την περιφέρειά του (με  Μιμίκο, Ζωναρόπουλο), κατάφερε να προηγειθεί στο 46ο λεπτό με 17-15, ξεσηκώνοντας τους φίλους του στην εξέδρα του ΕΑΚ Βόλου.

Η ομάδα της Νέας Ιωνίας όμως δεν είχε πει τη τελευταία της λέξη, με πιο καθαρό μυαλό και εξουδετερώνοντας τα επιθετικά ατού της ομάδας της Αγριάς, με ένα σερί 0-5, ήταν αυτή που στο 56ο λεπτό προηγήθηκε με 17-20. Οι αθλητές του Κενταύρου με την ένθερμη υποστήριξη των φίλων του, και με δύο συνεχόμενα τέρματα, έκαναν το 19-20 στα 40 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Τα τελευταία αυτά δευτερόλεπτα ήταν δραματικά και εντυπωσιακά, με τους παίκτες των δύο ομάδων να σκοράρουν ακόμα τρία τέρματα και το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 20-22 για την ομάδα της Νέας Ιωνίας.
ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ - ΟΦ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ 20-22
Πεντάλεπτα: 0-2, 1-4. 3-6, 4-9, 5-9, 8-11,  ημ. 10-14, 14-15, 16-15, 17-18, 17-19, 20-22
.

Κένταυρος Αγριάς: Σαμαράς, Κρατήρας (1), Αργέντος, Μάνο, Μακρής, Κουρίδης, Αρβανιτίδης, Καραπαναγιωτίδης, Σκετόπουλος (1), Κοντογιώργης, Καρανάσιος (2), Ασαρίδης (1), Ζωναρόπουλος (7), Νούλης (2), Μιμίκος (6), Μιχαηλίδης

Ο.Φ.Ν. Ιωνίας: Καραδήμας, Ακάλεστος (3), Ράμμος (1), Κουτσής (3), Βαλούρδος (1), Γιαννόπουλος (3), Ρομποκός, Λέκκας (3), Παπουτσής (2), Χρόνης, Μπένιας, Τσομπανίδης, Τούτσης (6)
Πέναλτι: 2/2 - 1/1
Δίλεπτες: 6 - 5 ..

No comments