Κομβική αγωνιστική στην Α1 ανδρών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κομβική αγωνιστική στην Α1 ανδρών

Κομβική είναι η 20η αγωνιστική της Handball Premier τόσο για τις θέσεις των πλέι οφ, όσο και για τα πλέι άουτ και φυσικά τα πλασαρίσματα ενόψει της Β΄ φάσης.

ΑΡΧΕΛΑΟΣ- ΑΕΚ (9/3, 17:00)
Στην Κατερίνη υπό άλλες συνθήκες η ΑΕΚ θα ήταν το απόλυτο φαβορί να κερδίσει τον Αρχέλαο που δεν έχει πάρει ούτε έναν βαθμό στο πρωτάθλημα.
Ωστόσο η αγωνιστική εικόνα (συμπλήρωσε 10 παιχνίδια χωρίς νίκη) και η βαθμολογική συγκομιδή έχει φέρει την «Ένωση» σε πολύ δύσκολη θέση και το ματς με τον Αρχέλαο είναι καθοριστικής σημασίας, αφού σε ενδεχόμενο απώλειας βαθμών θα μπει σε περιπέτειες.
Εν τω μεταξύ ο αρχηγός Χριστόφορος Μπακαούκας είναι αμφίβολος, αφού μπορεί να ταξίδευσε με
την αποστολή, αλλά μετά την σύγκρουση με τον Παπαδιονυσίου στο ματς με τον ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑ χρειάστηκε να κάνει 8 ράμματα στην κάτω γνάθο.
«Νομίζω ότι αύριο δεν πρέπει να υπάρξει κανένα άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Πιστεύω ότι όλοι έχουν καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται η ομάδα και είναι συνειδητοποιημένοι», σχολίασε ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης.

ΦΟΙΒΟΣ- ΑΕΡΩΠΟΣ (9/3, 18:00)
Στις Συκιές Φοίβος και Αερωπός καίγονται για τους βαθμούς. Οι γηπεδούχοι έχουν 11 πόντους στην 10η θέση και θέλουν να μαζέψουν όσο τον δυνατόν περισσότερους ενόψει των πλέι άουτ. Από την άλλη πλευρά ο Αερωπός θέλει πάση θυσία την νίκη αν θέλει να ελπίζει σε αποφυγή των πλέι άουτ και συμμετοχή στα πλέι οφ.

ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ- ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ (9/3, 18:00)
Στη Νέα Ιωνία ο ανεβασμένος ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ υποδέχεται τον ΑΣΕ Δούκα. Η ομάδα του Παναγιώτη Ιατρούδη μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ έχει αγκαλιάσει την 4η θέση στο πρωτάθλημα και με νίκη θα την σφραγίσει και μαθηματικά. Από την άλλη πλευρά ο Δούκας μετά την ήττα από τον Ποσειδώνα ψάχνει ουσιαστικά τρεις βαθμούς σε τρία ματς για να κλειδώσει και μαθηματικά τα πλέι οφ. Παράλληλα κυνηγάει και την 5η θέση από τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, ο οποίος έχει την ισοβαθμία στα μεταξύ τους ματς, αλλά και δυσκολότερο πρόγραμμα.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (9/3, 18:30)
Στο Λουτράκι ο φορμαρισμένος Ποσειδώνας είναι το φαβορί κόντρα στον Πανελλήνιο. Οι γηπεδούχοι μετά την νίκη επί του Δούκα κρατούν στα χέρια τους μια θέση στα πλέι οφ και με νίκη επί των «Ολυμπιονικών» ενδέχεται να την εξασφαλίσουν και μαθηματικά. Η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα θα παίξει χωρίς άγχος έχοντας κάνει ήδη υπέρβαση με 17 πόντους που του δίνουν θέση ισχύος στα πλέι αουτ.

ΧΑΝΘ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ (9/3, 18:00)
Στο «Μ. Τσικίνας» η ΧΑΝΘ φιλοξενεί τον Διομήδη σε ένα ματς που οι «Λύκοι» έχουν σαφέστατα τον πρώτο λόγο. Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια θα επιδιώξει να πάρει την 15η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και να εξασφαλίσει και μαθηματικά (αν δεν κερδίσει ο Φίλιππος τον ΠΑΟΚ) την πρωτιά στην κανονική διάρκεια.
Από την άλλη η ΧΑΝΘ ψάχνει μία μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα και δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος, αφού είναι γνωστό ότι κάθε παιχνίδι από εδώ και στο εξής είναι τελικός.
Ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός της ΧΑΝΘ Λευτέρης Μαυρόπουλος δήλωσε: «Ένα παιχνίδι με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας πάντα δίνει κίνητρο στον αντίπαλο του. Οπότε και εμείς έχουμε τα δικά μας κίνητρα. Προετοιμαζόμαστε βέβαια για τα κρίσιμα και καθοριστικά παιχνίδια που έπονται με Φοίβο και Αερωπό, αλλά σε κάθε ματς έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε νίκες- υπερβάσεις, ειδικά μέσα στην έδρα μας».
Ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας είπε: «Αν κάποιος έλεγε το καλοκαίρι ότι θα διεκδικούσαμε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια, μάλλον θα τον χαρακτήριζαν υπεραισιόδοξο. Τώρα όμως, εκεί που φτάσαμε, θα παλέψουμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για να το καταφέρουμε και σίγουρα είναι στο χέρι μας. Έχουμε μπροστά μας τρία πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια, με πρώτο την ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη, ομάδα με πολύ ταλέντο και που ταυτόχρονα «καίγεται» για βαθμούς. Είμαι βέβαιος ότι θα τα δώσουμε όλα, προκειμένου να πάρουμε το αποτέλεσμα και με καλή ψυχολογία να προχωρήσουμε για το μεγάλο ντέρμπυ του Σαββάτου. Είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μια πολύ καλή ΧΑΝΘ».
O διεθνής πίβοτ Αδάμ Παπαδόπουλος δήλωσε: «Περιμένουμε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι με την ομάδα της ΧΑΝΘ, η οποία δείχνει μαχητικό πρόσωπο σε όλα τα παιχνίδια και βάζει δύσκολα στον αντίπαλο. Από την άλλη εμείς κοιτάμε κατάματα τον αντίπαλο και πηγαίνουμε να διεκδικήσουμε τους δύο βαθμούς ακόμα και με μισό γκολ, οι οποίοι θα μας κρατήσουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και θα μας δώσουν καλή ψυχολογία, για να αντιμετωπίσουμε τον κυπελλούχο Ελλάδος Φίλιππο το ερχόμενο Σάββατο. Εύχομαι να γίνει ένα όμορφο και δυνατό παιχνίδι».
Ο διεθνής εξτρέμ Λευτέρης Κρεμαστιώτης τόνισε: «Είναι ένα περίεργο ματς, έχουμε κάποια άτομα με τραυματισμό και υπάρχει μια μικρή κούραση. Σίγουρα ο αντίπαλος θα παίξει για να νικήσει γι’ αυτό πρέπει να παίξουμε πολύ ώριμα, με καθαρό μυαλό για 60 λεπτά. Οφείλουμε να βγάλουμε πολύ πάθος σε επίθεση και άμυνα, όπως επίσης και περίσσεια ενέργεια για να πάρουμε τους βαθμούς της νίκης».

No comments