Διπλή ευκαιρία πρόκρισης στα προκριματικά του 2020 για την ανδρών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Διπλή ευκαιρία πρόκρισης στα προκριματικά του 2020 για την ανδρών

Όπως είναι γνωστό, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός σε τέσσερα χρόνια, όταν για πρώτη φορά, 24 ομάδες θα συμμετέχουν στο EHF EURO του 2020. Κι ενώ το 2020 μπορεί να ακούγεται μακρινή πρόκληση για κάποιους, δεν είναι για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ και αρκετές από τις ομοσπονδίες μέλη της, για τις ομάδες των οποίων, η διαδικασία πρόκρισης, θα ξεκινήσει ήδη από την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου 2016.

Την προηγούμενη Δευτέρα η EHF προσκάλεσε σε σύσκεψη για τη διαδικασία πρόκρισης, τις
ενδιαφερόμενες ομοσπονδίες, μεταξύ των οποίων και την ΟΧΕ δια του Προέδρου της Κ. Γκαντή, παρουσιάζοντας ενα προσχέδιο για το σύστημα των προ-προκριματικών, στην οποία θα συμμετέχει και η Εθνική μας και όπως θα διαβάσετε παρακάτω, θα έχει διπλή ευκαιρία πρόκρισης, αν και αναμένεται λόγω της βαθμολογίας της να έχει εύκολο αντίπαλο από τον πρώτο προκριματικό αγώνα.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της EHF Ζαν Μπριό, έχει σχεδιαστεί ένα σύστημα το οποίο επιτρέπει στις αναδυόμενες χώρες, με χαμηλό κόστος, να έχουν διπλή ευκαιρία να συμμετέχουν σε προκριματικούς αγώνες και σε ενα τουρνουά μεταξύ των αναδυόμενων χωρών (Challenge trophy)

Το σύστημα βλέπει η πρώτη προκριματική φάση που παίζεται με εντός και εκτός έδρας αγώνες στις αρχές του Νοεμβρίου 2016 και τον Ιανουάριο του 2017. Οι νικητές πηγαίνουν κατευθείαν στο κύριο προκριματικό γύρο του EHF EURO 2020, και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν την δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στα προκριματικά, μέσω του Ευρωπαϊκού IHF Trophy, κάτι για το οποίο είχε αναφερθεί ο Πρόεδρος της IHF Δρ. Χασάν Μουσταφά, κατά την επίσκεψη του στη χώρα μας τον περασμένο Δεκέμβρη.

Θα είναι επίσης δυνατό για τις ομοσπονδίες να δηλώσουν συμμετοχή ΜΟΝΟ για το IHF Challenge Trophy από το οποίο ο νικητής θα πάει κατευθείαν στην κύρια προκριματική φάση για το EHF EURO 2020.

Η κύρια προκριματική φάση για το EHF Euro του 2020, θα αποτελείται από οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων ο καθένας, με τις δύο πρώτες ομάδες καθώς και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες να προκρίνονται στην τελική φάση του EHF EURO 2020.

Το παραπάνω σύστημαπρόκρισης θα κατατεθεί στην επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής EHF στις 15 Μαρτίου για την επίσημη έγκριση, ώστε οι δηλώσεις συμμετοχής να ξεκινήσουν τον Απρίλιο. Το ακριβές σύστημα της πρώτης φάσης (προ-προκριματικά) καθώς και για το Ευρωπαϊκό IHF Trophy θα γίνει γνωστό μόνο όταν ο τελικός αριθμός των χωρών που θα συμμετέχουν θα είναι γνωστός.

No comments