Απόκτησε εμπειρίες η γυναικών Κ21. Φινάλε με ήττα από την Κροατία - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Απόκτησε εμπειρίες η γυναικών Κ21. Φινάλε με ήττα από την Κροατία

Ολοκλήρωσε την παρουσία της στο Παγκόσμιο η Εθνική Νεανίδων

Για 40΄λεπτά η Εθνική Νεανίδων στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην υπερδύναμη Κροατία στο τελευταίο παιχνίδι του 1ου προκριματικού ομίλου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2016, ωστόσο προς το φινάλε η γηπεδούχος ομάδα ανέβασε στροφές και επικράτησε με 22-16.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο (8-8) με εξαιρετική άμυνα, καταπληκτική την Μάγδα Κεπεσίδου κάτω από τα δοκάρια και πολύ καλή επιθετικά την Αγνή Ζυγούρα.

Στις αρχές του δευτέρου η Εθνική συνέχισε να είναι ανταγωνιστική (12-12), αλλά στην συνέχεια η
Κροατία με την ποιότητα της έκανε επιμέρους σκορ 10-3 και κατάφερε να φτάσει στη νίκη.
Έτσι η Εθνική Νεανίδων ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην 3η θέση του ομίλου με 2 πόντους, ενώ την πρόκριση για την τελική φάση της Ρωσίας πήραν Κροατία και Νορβηγία.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Μενέλαος Δανήλος σχολίασε: «Ήμασταν μέσα στο ματς και ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, απέναντι σε μία πολύ μεγάλη ομάδα, η οποία έδειξε την δυναμική της και απέναντι στην Νορβηγία και γενικότερα με το απόλυτο που είχε στον όμιλο. Σταθήκαμε πολύ καλά στην άμυνα και δείξαμε ένα μέρος των δυνατοτήτων αυτής της ομάδας. Ολοκληρώσαμε έναν πολύ δύσκολο και απαιτητικό όμιλο με μία νίκη επί της Ελβετίας και μία πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Κροατία. Οι εμφανίσεις μας εδώ μας δίνουν δύναμη για το μέλλον. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση, ώστε να είμαστε μόνιμα ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια».

Η Εθνική ομάδα αναχωρεί το απόγευμα από το Τζούρτζεβατς της Κροατίας και θα βρίσκεται αύριο το πρωί στην πατρίδα.

ΚΡΟΑΤΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 22-16 (8-8 ημχ.)
ΚΡΟΑΤΙΑ: Πόσαβετς 8, Πόσαβετς 6, Σένβαλντ 2, Ζάντραβετς 2, Κάλουσιτς 1, Κάλαους 1, Ορέμοβιτς 1, Πάβκοβιτς 1, Μπόρας, Ετσίμοβιτς, Γκάλετιτς, Κάλαους, Κρμπότιτς, Λιούμπισιτς, Ζάγκορτσακ, Ζίντεκ.
ΕΛΛΑΔΑ (Μενέλαος Δανήλος): Κεπεσίδου, Στουγιαννίδου 1, Ζυγούρα 8, Ζηνωνίδου, Αργυροπούλου, Σαραντάκου, Μανδά, Ράτσικα, Τσιτλακίδου 1, Τσαουσίδου, Παύλου, Μανιά, Γκάτσιου 3, Λαζαρίδου, Καλμουκίδου 3, Λιούρη. Διαιτητες: Λίντερνμπαουμ- Λαρόν (Ισραήλ), Παρατηρητής: Καπλάνης (Κύπρος), δίλεπτα: 7-4, πέναλτι: 5/7-2/3

Τα αποτελέσματα του 1ου ομίλου
Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016
Ελλάδα- Ελβετία 24-22
Νορβηγία- Κροατία 17-24

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016
Νορβηγία- Ελλάδα 33-11
Κροατία- Ελβετία 33-18

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016
Ελβετία- Νορβηγία 18-36
Κροατία- Ελλάδα 22-16

Τελική Βαθμολογία (σε 3 ματς)
1. Κροατία 6
2. Νορβηγία 4
3. Ελλάδα 2
4. Ελβετία 0

No comments