Θα περιμένει τη λήξη της Α1 ανδρών η Ασπίδα Ξάνθης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Θα περιμένει τη λήξη της Α1 ανδρών η Ασπίδα Ξάνθης

Δεν μπόρεσε η Ασπίδα Ξάνθης να πετύχει την νίκη που θα της εξασφάλιζε την παραμονή στην Α2 κατηγορία χαντμπολ ανδρών μετα και τα θετικά αποτελέσματα του Σαββάτου, και λύγισε από τον αδιάφορο και υποβιβασμένο Άρη με 28-26, αλλά κυριως από το άγχος που βαρυνε τα πόδια και τα χέρια των Ξανθιωτών.

Η ομάδα της Ξάνθης μετά την ήττα των Ιωαννίνων στην Πολίχνη ήθελε μόνο την νίκη ώστε να παραμείνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Α2 ανδρών, ωστόσο ηττήθηκε σχετικά εύκολα από τον Αρη που αν και υποβιβασμένος μόνο αδιάφορος δεν ήταν παίζοντας για την τιμή του. Πλέον η Ασπίδα πρέπει να περιμένει να δει ποιος θα πεσει από την Α1 ανδρών για να ελπίζει στην παραμονή της, παρακαλώντας να είναι ομάδα
του Νότου και όχι της Β. Ελλάδας.

Το παιχνίδι ήταν από την αρχή του ντέρμπι με τους γηπεδούχους να έχουν μικρο προβάδισμα ενός γκολ μεχρι το μέχρι το πρώτο 20λεπτο, αλλα την Ασπίδα να ισοφαρίζει και να περνάει μπροστα για πρώτη και μοναδική φορά μπροστά στο σκορ με 10-11 με γκολ του Γκουντούλα. Ο Άρης αντέδρασε και έχοντας μια Ασπίδα να κάνει εύκολα λαθη πέρασε ξανα μπροστα και έκλεισε το ημίχρονο με 16-13.

Εκεί που όλοι θα περίμεναν οι παίχτες του Θόδωρου Βαφειάδη να αντιδράσουν πέτυχαν ένα γκολ σε επτά λεπτά και βρέθηκαν πισω επτά τέρματα με 21-14. Κάπου εκεί λίγο η χαλάρωση των γηπεδούχων, λίγο το κινητρο της Ασπίδας είχε ώς αποτέλεσμα την μείωση του σκορ σε 23-19 με γκολ του Πατσιαβα στο 44′.

Μέχρι το 50′ η Ασπίδα έδειξε φοβερό πάθος και παίζοντας φοβερή άμυνα μείωσε στα 2 γκολ την διαφορά, δέκα λεπτά πριν το τέλος με γκολ του Ναθαναηλίδη σε 25-23. Ωστόσο στο επόμενο πεντάλεπτο έμεινε από δυναμεις μη μπορώντας να σκοράρει και το γκολ του Τσαγκαράκη σε νεκρό χρόνο από τα 10 μέτρα στο 57′ έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες της Ασπίδας για ανατροπή.

Στο επόμενο λεπτό λογω της έντασης του παιχνιδιού και της διαφενόμενης ήττας ο κόουτς Βαφειάδης είχε έντονο διαπληκτισμό με τους διαιτητές Μιχαηλίδη και Στεφανίδη για τα σφυρίγματά τους, με τον πρώτο να τον αποβάλλει για εξύβριση.

Η Ασπίδα έστω και χωρίς τον προπονητής της μείωσε σε 28-26, ωστόσο δεν πρόλαβε να κάνει την ανατροπή παίρνοντας μια νίκη σωτηρίας και πρέπει πλεον να περιμένει τα πλει άουτ της Α1 ανδρών, ελπίζοντας στο… θαύμα.


ΑΡΗΣ - ΑΣΠΙΔΑ 28-26
Πεντάλεπτα: 3-2, 5-4, 6-5, 10-10, 13-12, 16-13 (ημίχρονο), 18-14, 22-16, 24-20, 25-23, 26-23, 28-26

ΑΡΗΣ (Κ. Κοκτσίδης): Μολφέτας 1, Τσαγκαράκης 10, Βιτάνογλου 4, Παπατέρπου 1, Μειμαρίδης 2, , Τσιρτσουρίδης 3, Ντόβας 3, Αδαμίδης, Μουρτζίνος, Παπαχρήστου, Μουρατίδης, Φραγκότσης, Γιαβρόγλου, Ψωμαθιανός, Αργυρόπουλος

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Θ. Βαφειάδης): Καίκης, Γκουντούλας 3, Ναθαναηλίδης 8, Βαρδάκας 2, Καζαντζίδης 5, Μπέλλιας, Παπαιωάννου, Πατσιαβάς 3, Τζίνεβης 1, Μπρατίδης 1, Παπαστάμου, Ευθυμίου, Πιστόλας 3

Διαιτητές: Μιχαηλίδης- Στεφανίδης

www.thrakisports.gr/

No comments