Βίο αντίθετοι για ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ και ΑΕΚ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Βίο αντίθετοι για ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ και ΑΕΚ

Η ομάδα της Νέας Ιωνίας πήρε μεγάλη νίκη επί της «Ένωσης», η οποία θα παίξει κατά 99% στα πλέι άουτ

Την παρουσία του στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος εξασφάλισε ουσιαστικά ο ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ που επικράτησε 27-22 της ΑΕΚ στο κλειστό του Βύρωνα. Η ομάδα της Νέας Ιωνίας υπό προϋποθέσεις έχει πιθανότητες ακόμα και για την 3η θέση, αφού υποδέχεται τον ΠΑΟΚ την 22η αγωνιστική, με τον «δικέφαλο» να έχει και άλλα δύο δύσκολα ματς στη Βέροια την Τετάρτη κόντρα στον Φίλιππο και με τον Ποσειδώνα στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα η κατρακύλα για την ΑΕΚ συνεχίστηκε, αφού αυτή ήταν η 9η ήττα στα δέκα τελευταία παιχνίδια, ενώ
παραμένει χωρίς βαθμό το 2016! Επιπλέον αυτή η ήττα την οδηγεί στα πλέι άουτ, έχοντας μόνο μαθηματικές ελπίδες για να τα αποφύγει.

Η ομάδα του Παναγιώτη Ιατρούδη παρατάχθηκε χωρίς τους τραυματίες Κατσίκη, Πρσκάλο (κάκωση στην επιγονατίδα, ένα μήνα εκτός), Χελιώτη και Ζαμπούνη. Από την άλλη η ΑΕΚ είχε την ατυχία να χάσει από την πρώτη επίθεση του ματς τον αρχηγό της Χριστόφορο Μπακαούκα, ο οποίος έσκισε την κάτω γνάθο (σε σύγκρουση με τον Παπαδιονυσίου) και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο 401 για ράμματα!

Το ματς

Η ΑΕΚ από το ξεκίνημα μπήκε μουδιασμένα, ωστόσο έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι και να βρίσκεται κοντά στο σκορ (5-6). Αυτό, όμως δεν κράτησε για πολύ αφού ο Δικέας σε εκείνο το σημείο ξέφυγε και κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με 7 γκολ διαφορά (10-17).

Ο Γιώργος Μπάρμπας με 13 επεμβάσεις και 60% αποτελεσματικότητα έκανε σπουδαίο ματς, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Κεδέρης με 10 γκολ.

AEK- IEK ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ 22-27
Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-5, 5-6, 6-11, 8-15, 10-17 (ημχ.), 12-18, 14-20, 16-23, 17-25, 18-26, 22-27
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Μπακαούκας, Φίλιππας, Γεωργιάδης 5, Φάμπατς, Δημοσθένους 6, Νικολαϊδης 8, Αργυράκης 2, Χατσίκας 1, Αντωνιάδης, Γρηγοριάδης, Φίλης, Γιαννόπουλος, Πλεχ, Μπαλάσκας, Κολιούλης, Κουμαραδέλης.
ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΔΙΚΕΑΣ (Παναγιώτης Ιατρούδης): Τσακνής, Λαδάκης 1, Γκέρτσος 1, Μελετάκος 1, Ζαμπούνης, Ζαχάρης 1, Μανιουδάκης, Μπάρμπας, Γκουλές 2, Κεδέρης 10, Παπακυπριανού 7, Λεωνίδας 1, Κουρέτας, Χελιώτης, Χάλαρης 2, Παπαδιονυσίου 1.
Διαιτητές: Βήτας- Σκλαβενίτης, δίλεπτα: 2-6, πέναλτι: 3/5-4/5

Δηλώσεις
Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός ΑΕΚ): «Έχουμε κατηφορίσει επικίνδυνα. Δείχνουμε να μην έχουμε αρχή και τέλος σε επίθεση, άμυνα. Δεν μπορούμε να βρούμε τρόπο να αντιδράσουμε. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολολη».

Γιώργος Μπάρμπας (τερματοφύλακας ΙΕΚ Ξυνή ΔΙΚΕΑΣ): «Μετά την ήττα από τον Φίλιππο στον ημιτελικό του Κυπέλλου, καταφέραμε να συνέλθουμε και να κερδίσουμε την ΑΕΚ, η οποία έπαιζε ένα από τα τελευταία της χαρτιά για να αποφύγει τα πλέι άουτ. Ήμασταν σοβαροί και πήραμε δίκαια τους δύο βαθμούς».

No comments