Ασταμάτητος ο Φαίακας - Τίμησε τη μνήμη του Χειρδάρη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ασταμάτητος ο Φαίακας - Τίμησε τη μνήμη του Χειρδάρη

Άνετη νίκη στο ντέρμπι κορυφής, με το ενάμισι πόδι στην 1η θέση του ομίλου.

Άνετη εντός έδρας νίκη για τον Φαίακα επί του Α.Ο.Α Καστοριάς με 26-21 στα πλαίσια του αναβληθέντος παιχνιδιού της 6ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου της Β Εθνικής, με την οποία διεύρυνε το φετινό της σερί σε 11/11 και διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου με 22 βαθμούς. Με αυτή τη νίκη ο Φαίακας έχει πλέον διαφορά ασφαλείας 5 βαθμών από την Καστοριά που παρέμεινε στους 17 και τη δεύτερη θέση, κάνοντας ταυτόχρονα ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την άμεση επάνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Οι παίκτες των Ριγανά, Μπαρούμα ξεκίνησαν για μια ακόμη φορά από την αρχή του παιχνιδιού πολύ
δυνατά σε άμυνα και επίθεση παίρνοντας γρήγορα κεφάλι στο σκορ, δείχνοντας ξεκάθαρα ποιός είναι το αφεντικό της αναμέτρησης και αδιαφιλονίκητο φαβορί αυτής, δημιουργώντας μια διαφορά την οποία διεύρυναν συνεχώς μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου το οποίο έληξε με 13-6 με ένα καταπληκτικό σε εκτέλεση σουτ του Δελλή πάνω στη λήξη από τα 15 μέτρα περίπου.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τις ομάδες να είναι ακόμα πιο επιθετικές και με σαφή όρεξη να ανοίξουν το παιχνίδι, την Καστοριά να δοκιμάζει να παίζει ακόμα και 3-3 άμυνα προκειμένου να κλέψει μπάλες και να μειώσει το διαφορά, το δε Φαίακα να δοκιμάζει εκ νέου την πολύ πετυχημένη φέτος 5-1, γεγονός που συνέβαλε σε ένα κατά γενική ομολογία ακόμη πιο χορταστικό 2ο ημίχρονο με περισσότερες φάσεις και τέρματα που ευχαριστήθηκαν οι παίκτες αλλά και ο πάρα πολύς για ακόμα μια φορά φέτος κόσμος που βρέθηκε στο ΕΑΚ Κέρκυρας για να υποστηρίξει την ομάδα του.

Η διαφορά διευρύνθηκε μέχρι και τα 10 τέρματα περίπου, με τον προπονητή μας να συνεχίζει τις αλλαγές και το φρεσκάρισμα της ομάδας ,στα τελευταία όμως λεπτά οι πολλές αλλαγές αλλά και η φυσιολογική χαλάρωση των παικτών μας επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους με ένα σερί 0-5 στο τελευταίο πεντάλεπτο να μαζέψουν τη διαφορά στα 5 γκολ , όπου και έληξε το παιχνίδι, με τελικό σκορ το 26-21.

Στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, η σημερινή ημέρα είχε κάτι το εξαιρετικά σημαντικό και συγκινητικό για εμάς, καθώς ο σύλλογος αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του παλιού αθλητή μας Κώστα Χειρδάρη, που χάθηκε εξαιρετικά πρόωρα στις 27 Ιανουαρίου 1997 σε ηλικία 14 ετών, όταν άφησε την τελευταία του πνοή στην μονάδα εντατικής του κρατικού Νικαίας, όπου νοσηλευόταν με βαριές κακώσεις. Ο άτυχος αθλητής είχε τραυματισθεί σε τροχαίο, όταν οδηγώντας το δίκυκλό του για να έρθει σε προπόνηση της ομάδας, συγκρούστηκε μετωπικά με αυτοκίνητο. Οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του σώματος του, για να σωθούν άλλοι συνάνθρωποι μας. Υπήρξε άριστος μαθητής, καλός αθλητής αλλά και ένας υπέροχος άνθρωπος. Όλοι θυμούνται την καλοσύνη του, την όρεξη για ζωή, αλλά κ το υπέροχο χαμόγελο του. Ο Α.Ο. Φαίαξ Κέρκυρας σήμερα τίμησε τη μνήμη του Κώστα αποσύροντας οριστικά από όλα τα τμήματα υποδομής αγοριών καθώς και από την ανδρική ομάδα τη φανέλα με το νούμερο 20 που φορούσε, την οποία είχαν υπογράψει όλοι οι τότε συμπαίκτες του και την οποία παρέδωσαν στον μικρότερό του αδερφό που την παρέλαβε εκ μέρους της οικογένειάς του.

Η διοίκηση του Φαίακα ευχαριστεί θερμά το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Μιχαλά που που παραβρέθηκε στο γήπεδο για να παραδώσει και αυτός μαζί με τους συμπαίκτες του Κώστα και τον Πρόεδρο του συλλόγου κ. Κουλούρη την εμφάνιση του στον αδερφό του.

Επίσης όλους τους παλιούς αθλητές και τότε συμπαίκτες του ( μεταξύ αυτών και οι Βάγιας, Γεωργιάδης, Κυριακίδης, Τσόνας που αγωνίζονται στο αντρικό και ο προπονητής Ριγανάς) που άμεσα και πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας. Κώστα δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ...

ΑΟ ΦΑΙΑΚΑΣ - ΑΟΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 26-21
Πεντάλεπτα:3-1,6-1,7-2,8-2,10-3,13-6(ημιχρ),16-7,18-9,20-12,22-13,26-16,26-21(τελικό)
Α.Ο Φαίαξ Κέρκυρας (Ριγανάς, Μπαρούμας): Δελλής (5), Ασμάνογλου(2), Κυριακίδης (1), Γιούργας(4), Ιμέρ, Λιτσαρδόπουλος(3), Γεωργιάδης(1), Τσόνας (1), Κατσαρός(1), Κουλούρης, Καραμανλής(1), Κολοβός(5), Βάγιας(1), Μαντζουρογιάννης(1), Μιχαλάκης.

Α.Ο.Α Καστοριάς: (Παπακώστας, Ζυγούρας): Γκανάρας, Τερζόγλου,(1), Αναστασίου(10), Σαλαγιάννης, Τοκατλίδης, Μπουζόπουλος, Σουκαλόπουλος(2), Κωνσταντινίδης(6), Δόκαλος, Τούλιος, Τάσιος(1), Ριζόπουλος(1), Παπακώστας

Πέναλτι:6/7-3/4
Δίλεπτες: 2-3
Διαιτητές: Τσατσαρώνης, Γρούμπας

No comments