ΓΣ ΟΧΕ: "Το ράγκμπι μπαίνει σε τάξη..." - Ο Α. Αποστολίδης κράτησε την αξιοπρέπεια του χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

ΓΣ ΟΧΕ: "Το ράγκμπι μπαίνει σε τάξη..." - Ο Α. Αποστολίδης κράτησε την αξιοπρέπεια του χάντμπολ

Με πολύ μικρή συμμετοχή, ολοκληρώθηκε παρουσία του ΓΓΑ Ιούλιου Συναδινού, η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΟΧΕ στη Θεσσαλονίκη, στην οποία εγκρίθηκε η υπαγωγή του Ράγκμπυ στην Ομοσπονδία, για την οποία το μοναδικό ΟΧΙ, προήλθε από τον παλαίμαχο διεθνή αθλητή και πρώην μέλος του ΔΣ, Τόλη Αποστολίδη, ο οποίος κράτησε ψηλά την αξιοπρέπεια του αθλήματος μας.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού αφού εξήρε την διαχείριση των οικονομικών από πλευράς ΟΧΕ, επεσήμανε ότι υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ πολιτείας και Ομοσπονδίας σε όλα τα ζητήματα, ενώ στην συνέχεια τόνισε: «Αναγνωρίζουμε
το σοβαρό πρόβλημα του χάντμπολ που είναι το γηπεδικό. Γίνονται σοβαρές προσπάθειες να βρεθεί Ολυμπιακή Εγκατάσταση στην Αττική. Θέλουμε να δοθεί οριστική και μόνιμή λύση. Αναφορικά με το Ράγκμπυ, θέλω να διευκρινίσω ότι δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας. Η απόφαση να υπαχθεί το Ράγκμπυ στην ΟΧΕ, πάρθηκε διότι η Ομοσπονδία του Χάντμπολ είναι μία πολύ οργανωμένη και σοβαρή Ομοσπονδία και θα μπορέσει να βάλει και το άθλημα αυτό σε μία τάξη».
Σε ερώτηση που του τέθηκε για το θέμα των ξενώνων της Μίκρας απάντησε: «Η πρόθεση της πολιτείας είναι να ολοκληρωθούν όσον τον δυνατόν πιο γρήγορα και να δοθούν προς χρήση στις αθλητικές ομοσπονδίες, όπως είναι και η ΟΧΕ».

Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κώστας Γκαντής στην ομιλία του υπογράμμισε: «Την χρονιά που πέρασε έγιναν πολλά θετικά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση. Στο επικοινωνιακό η επιστροφή της ΕΡΤ στο άθλημα μετά από πολλά χρόνια βοήθησε σημαντικά. Στην ανάπτυξη η πορεία μας είναι ανοδική και η Ομοσπονδία ήταν πρωτοπόρος στα προγράμματα «Ευ Αγωνίζεσθαι – Άννα Πολλάτου» της ΕΘΝΟΑ, αλλά και στο «Be Active» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Παράλληλα στα οικονομικά έγινε με επιτυχία η προσαρμογή στις δύσκολες συνθήκες μετά και την μείωση της κρατικής επιχορήγησης. Ξέρετε όλοι ότι σαν άθλημα έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα που είναι το γηπεδικό. Πιστεύουμε ότι με την βοήθεια της πολιτείας θα βρεθεί λύση και το χάντμπολ θα έχει τα επόμενα χρόνια ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα».

Το μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην Πρόεδρος της ΟΧΕ Στέλιος Αγγελούδης τόνισε: «Είναι πολύ τιμητικό να αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ότι η ομοσπονδία του χάντμπολ είναι νοικοκυρεμένη και τα στελέχη της διέπονται από αθλητικό πνεύμα και αντίληψη γύρω από τον αθλητισμό. Είναι ανάγκη να λυθεί το γηπεδικό ζήτημα το οποίο ταλανίζει το άθλημα. Επίσης οι ξενώνες της Μίκρας θα πρέπει να ολοκληρωθούν σύντομα και να δοθούν προς χρήση στις Εθνικές ομάδες. Σαν άθλημα πρέπει να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη και ίσως χρειαστεί σε κάποιες δράσεις να χρησιμοποιήσουμε προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την ΓΓΑ».

Το Σώμα της Γενικής Συνέλευσης ενέκρινε τον διοικητικό και οικονομικό- ταμειακό απολογισμό από 1-1-2015 έως 31-12-2015, τον ισολογισμό από 1-1-2015 έως 31-12-2015, την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής, τον
προϋπολογισμό του έτους 2017, ενώ αποφάσισε να εγκρίνει την
υπαγωγή του Ράγκμπυ στην ΟΧΕ, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 29687/17/9/2014 υπουργική απόφαση.

No comments