Έφτασε τους 20 τίτλους ο Τσιλιμπάρης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έφτασε τους 20 τίτλους ο Τσιλιμπάρης

Έγραψε ιστορία ο Κώστας Τσιλιμπάρης που κατέκτησε τον 20ο του τίτλο και 9ο κύπελλο με 7η διαφορετική ομάδα.

Με… χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού και του ελληνικού χάντμπολ έχει γραφτεί ήδη ο Κώστας Τσιλιμπάρης. Ο 37χρονος τερματοφύλακας έσπασε κάθε ρεκόρ, αφού το Κύπελλο Ελλάδος με τον Φίλιππο Βέροιας, ήταν ο 20ος τίτλος στην σπουδαία καριέρα του.

Μάλιστα ο Κερκυραίος πορτιέρο έχει κατακτήσει 9 κύπελλα με 7 διαφορετικές ομάδες (τέσσερις στην Ελλάδα και τρεις στο εξωτερικό).
Συγκεκριμένα έχει πανηγυρίσει με Δούκα, Αθηναϊκό, Κονβερσάνο (Ιταλία), Ευρωπαϊκό
Πανεπιστήμιου Κύπρου (Κύπρος), ΑΕΚ, Μπολτσάνο (Ιταλία) και Φίλιππο Βέροιας.
Οι 20 τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του αποτελούν ρεκόρ, αφού κανένας Έλληνας χαντμπολίστας δεν έχει φτάσει σε αυτά τα νούμερα.

Οι 20 τίτλοι του Κώστα Τσιλιμπάρη
1998 Νταμπλ με ΑΣΕ Δούκα
1999 Κύπελλο με ΑΣΕ Δούκα
2001 Πρωτάθλημα με ΑΣΕ Δούκα
2005 Νταμπλ Αθηναϊκός
2010 Νταμπλ, Handball Trophy και Σούπερ Καπ με Κονβερσάνο (Ιταλία)
2011 Νταμπλ με Κονβερσάνο (Ιταλία)
2012 Σούπερ Καπ με Κονβερσάνο (Ιταλία)
2013 Νταμπλ και Ασπίδα με Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
2014 Κύπελλο με ΑΕΚ
2015 Νταμπλ με Μπολτσάνο (Ιταλία)
2016 Κύπελλο με Φίλιππο Βέροιας

Η λίστα με τους πολυνίκεις χαντμπολίστες
Κώστας Τσιλιμπάρης 20 (Δούκας, Αθηναϊκός, Κονβερσάνο, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ΑΕΚ, Μπολτσάνο, Φίλιππος)
Κώστας Τσαβδαρίδης 14 (Φίλιππος Βέροιας, ΑΣΕ Δούκα)
Παναγιώτης Ιατρούδης 13 (Ιωνικός ΝΦ, Βριλήσσια)
Αλέξης Αλβανός 12 (Πανελλήνιος, Γκούμερσμπαχ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ)
Ανέστης Δομπρής 12 (Φίλιππος Βέροιας)
Κώστας Κότσιρας 12 (Ιωνικός ΝΦ)
Βαγγέλης Μαντζόπουλος 12 (Ιωνικός ΝΦ, Σχολές Ξυνή)
Γιώργος Ζαραβίνας 11 (Πανελλήνιος, Διομήδης Άργους)
Νίκος Σαμαράς 11 (ΓΕ Βέροιας, Πανελλήνιος, Διομήδης Άργους)
Στέλιος Αλεπουδέας 11 (Ιωνικός ΝΦ, Βριλήσσια)
Νίκος Ριγανάς 10 (Φίλιππος, Αθηναϊκός, Πανελλήνιος, ΠΑΟΚ, Κονσάντζα)
Κύρος Σαράφης 10 (Φίλιππος Βέροιας)
Άκης Τριανταφυλλίδης 10 (Φίλιππος Βέροιας)

«Ο Φίλιππος φτιάχτηκε για να παίρνει τίτλους»

Ο Κώστας Τσιλιμπάρης μίλησε στο sport-fm για την κατάκτηση του κυπέλλου και το ρεκόρ, αλλά και την συνέχεια της σεζόν: «Ο Φίλιππος έχει πολύ ταλέντο και παίκτες με προσωπικότητα που έχουν την δυνατότητα να παίρνουν τέτοια παιχνίδια. Αυτή η ομάδα φτιάχτηκε για να παίρνει τίτλους. Επίσης το βάρος της φανέλας και η δίψα για έναν τίτλο μετά από εννιά χρόνια μέτρησε πολύ. Μπήκαμε στο γήπεδο και είπαμε ότι αυτός ο τίτλος δεν χάνεται. Ήταν μια διοργάνωση που φανερώθηκαν κάποιες αλήθειες, όπως ότι οι ελληνικές ομάδες δύσκολα μπορούν να παίξουν δύο ματς σε δύο ημέρες σε υψηλό επίπεδο. Παρόλα αυτά είδαμε ανταγωνιστικά παιχνίδια, αφού οι ομάδες έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους. Πάντως αξίζουν συγχαρητήρια στον Δούκα, ήταν άθλος η πορεία του».

Για το τι σημαίνει αυτό το κύπελλο για τον Σύλλογο είπε:
«Είναι τεράστια υπόθεση και σημειολογικής σημασίας. Είναι πλέον ο Σύλλογος με τα περισσότερα κύπελλα (6) και εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολα θα αλλάξει αυτό τα επόμενα χρόνια, αφού ο Ιωνικός ΝΦ (έχει 5) έχει αναστείλει την λειτουργία του. Επίσης πλέον αρχίζει να παίρνει μπροστά η… μηχανή του Φιλίππου και ελπίζουμε να είναι εφαλτήριο για περισσότερους τίτλους»

Αναφορικά με την συνέχεια της σεζόν και αν ο στόχος είναι το νταμπλ:
«Δεν θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος ο στόχος. Είναι μια καλή παρακαταθήκη το φάιναλ φορ για το πρωτάθλημα που θα έχει πιστεύω χιτσκοκικό φινάλε. Ο Φίλιππος έχει το μέταλλο για να πάρει τον τίτλο. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε. Ξεκάθαρα είναι ο στόχος το νταμπλ, παρά τις αντιξοότητες. Θέλουμε να κάνουμε άλλο ένα ρεκόρ, να ισοφαρίσουμε τους 15 τίτλους του Ιωνικού ΝΦ. Πιστεύω είμαστε φαβορί και θα μπούμε στο γήπεδο για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

Ποιος είναι ο πιο γλυκός τίτλος και ο πιο δύσκολος:
«Αυτό νομίζω είναι κοινό για όλους τους αθλητές που έχουν πάρει τίτλους. Έχει να κάνει με την ζωή. Το πρώτο και το τελευταίο είναι το πιο γλυκό. Το πρώτο ήταν με τον Δούκα το 1998 και σίγουρα το τελευταίο που είναι το πιο φρέσκο. Το πρώτο ήταν και πιο δύσκολο συνάμα, αφού κατακτήθηκε στα πέναλτι κόντρα στον Ιωνικό στο Ζηρίνειο».

Έχει αλλάξει συνολικά 10 ομάδες, αφού εκτός από αυτές με τις οποίες έχει κερδίσει τίτλους έχει αγωνιστεί σε Φαίακα Κέρκυρας, Αλγκεθίρας (Ισπανία) και Σταλζούντερ (Γερμανία). Στο αν ήταν επιλογή του οι μετακινήσεις απάντησε:
«Στις περισσότερες περιπτώσεις οι συνθήκες ήταν αυτές που επέβαλλαν τις μετακινήσεις. Παραδέχομαι ότι στην επιλογή των ομάδων το μεγάλο μου κίνητρο είναι να κερδίζω τίτλους. Δεν ήθελα να έχω ρόλο κομπάρσου. Για παράδειγμα τον 3ο χρόνο που η Κονβερσάνο στην Ιταλία άλλαξε στόχους, έφυγα. Πάντα όταν υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις, ένας αθλητής που έχει μάθει να ζει με μετακινήσεις, έρχεται σε δίλημμα. Αν θεωρώ ότι αξίζει προχωράω. Ηλικιακά δεν μπορώ να ορίσω το τέλος της καριέρας μου. Θα συνεχίσω όσο εισπράττω ικανοποίηση και πρωταγωνιστώ. Εξάλλου το καταλαβαίνεις, όταν έρχεται η ώρα να σταματήσεις».

No comments