Βαγγέλης Αραμπατζής: «Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση» - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Βαγγέλης Αραμπατζής: «Μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση»

Πριν κλείσει τα είκοσι χρόνια του ο Βαγγέλης Αραμπατζής απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του ΠΑΟΚ και η πορεία του προδιαγράφεται ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Ο Εβρίτης εξτρέμ  σε συνέντευξή του που παραχώρησε στην επίσημη σελίδα του τμήματος χάντμπολ της ομάδας, μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τη φετινή πορεία του Δικεφάλου αλλά και την προσωπική του εξέλιξη, στο paokhandball.gr

Στη περσινή περίοδο, αφιχθείς από τον Αστέρα Αλεξανδρούπολης, πήρε το βάπτισμα του πυρός στον πρωταθλητισμό με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Φέτος, εξαρχής έδειξε διατεθειμένος να αρπάξει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που θα του έδινε ο Νίκος Γεωργιάδης. Έτσι κι έγινε…

Τέλειωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με 51 γκολ σε 21 αγώνες, εντυπωσίασε με τα
εννιά γκολ που σκόραρε κόντρα στη ΧΑΝΘ στον αγώνα του πρώτου γύρου, ενώ αναδείχθηκε Man of the match στην εντός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ για τη 12η αγωνιστική. Ήταν υποψήφιος για καλύτερος αθλητής της Θράκης για το 2015, ενώ αυτές τις μέρες προετοιμάζεται με την Εθνική ομάδα των νέων για τη διεκδίκηση μίας θέσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο ίδιος θεωρεί ως δυνατό σημείο του το άλμα, ωστόσο οι προπονητές του συμπληρώνουν στα προσόντα του την οξυδέρκεια που δείχνει σε προπονήσεις και αγώνες.

Παράλληλα σπουδάζει στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Πώς τα προλαβαίνει; «Με πολλή προσπάθεια. Δεν θέλω να υστερώ στις σπουδές και παράλληλα όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ δεν έχεις δικαίωμα να μένεις πίσω αγωνιστικά. Επομένως η μέρα μοιράζεται μεταξύ σχολής και γηπέδου», απαντά ο ίδιος.

Αν και 19,5 ετών, ο Αραμπατζής μετράει ήδη δέκα χρόνια στο άθλημα. «Η πρώτη επαφή έγινε όταν ήμουν μαθητής στο δημοτικό. Ο γυμναστής του σχολείου, ο κ. Γιάννης Νικολίτσας ήταν και μέλος στην ομάδα του Αστέρα. Έτσι ξεκίνησα στην ομάδα και στη συνέχεια δουλέψαμε πολύ με τον κ. Μαρκόπουλο, μέχρι που ήρθε ο ΠΑΟΚ και η συνεργασία με τους κ.κ. Γεωργιάδη και Τσολάκο. Κάθε μέρα προσπαθώ να μαθαίνω» τονίζει ο Αραμπατζής στο paokhandball.gr.

Για τη φετινή σεζόν και την πρόκληση των play off o διεθνής εξτρέμ σημειώνει ότι «το τέλος της κανονικής περιόδου μας βρήκε με χειρότερη συγκομιδή βαθμών σε σχέση με πέρσι. Αν όμως αναλογιστούμε τις ατυχίες που είχαμε και τους τραυματισμούς που υπήρξαν από το τέλος της προηγούμενης σεζόν ακόμη, νομίζω ότι αντεπεξήλθαμε. Εκείνο που μας πλήγωσε περισσότερο ήταν ο αποκλεισμός από το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο αγώνας που θυμάμαι πιο έντονα ήταν το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ήμασταν επτά γκολ πίσω στο ημίχρονο και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Από δικά μας λάθη μείναμε στην ισοπαλία. Υπήρχε πολύ έντονη εναλλαγή συναισθημάτων σε εκείνο το παιχνίδι. Δεν ωφελεί σε τίποτα, όμως, να κοιτάμε πίσω. Μπροστά μας έχουμε τα play off. Υπάρχει περιθώριο να ανατρέψουμε την κατάσταση και νομίζω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε το εισιτήριο για τους τελικούς. Βέβαια, δεν αρκεί να το λέμε, αλλά να το πετύχουμε μέσα στο γήπεδο. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Μαθητής και δάσκαλος

Στην ηλικία του και με όλο το μέλλον μπροστά του ο Βαγγέλης Αραμπατζής επιβάλλεται  να κάνει όνειρα και να μοχθεί ώστε να τα εκπληρώσει. «Στον πρωταθλητισμό οι στόχοι δεν τελειώνουν ποτέ και πάντα προσπαθείς για το κάτι παραπάνω. Να κατακτήσουμε τρόπαια, να δημιουργήσουμε όλο και περισσότερους φίλους για το άθλημα… Σε ατομικό επίπεδο, νομίζω ότι το όνειρο κάθε αθλητή είναι να κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. Εμείς στον ΠΑΟΚ έχουμε την τύχη να έχουμε έναν συμπαίκτη που τα κατάφερε και με το παραπάνω, συνδυάζοντας ταλέντο και πολύ δουλειά. Γι’ αυτό το λόγο, θεωρώ τον Αλέξη Αλβανό δάσκαλο για εμάς τους νεότερους», υπογράμμισε.

Και τώρα… Εθνική

Ο Αραμπατζής αυτές τις μέρες βρίσκεται στο Άργος, όπου συμμετέχει στην προετοιμασία της Εθνικής νέων ενόψει της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μαζί του βρίσκονται και δύο συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ, ο Χρύσανθος Τσαναξίδης και ο Διονύσης Καραγκιοζόπουλος. Από τις 8 έως τις 10 Απριλίου η Εθνική θα βρίσκεται στην Τιφλίδα, όπου θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία, τη Σερβία και το Ισραήλ. Όπως λέει, «από τον όμιλο μας προκρίνεται μόνο η πρώτη ομάδα του ομίλου. Γνωρίζουμε ότι έχουμε δύσκολη αποστολή, όμως έχουμε και τις πιθανότητές μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βάλουμε τα δυνατά μας και να παλέψουμε κάθε ματς ξεχωριστά».

No comments