Επαιξαν για τη "Λάμψη" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επαιξαν για τη "Λάμψη"

Οι ομάδες του ΠΑΟΚ και του Φοίβου Συκεών έλαβαν μέρος σε φιλανθρωπικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε το κλειστό του Πανοράματος με στόχο την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες "ΛΑΜΨΗ".

Ο δυο σύλλογοι ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα της «ΑΕΠ Πανόραμα» του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη και της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Θεσσαλονίκης.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στη φιλική αναμέτρηση διάρκειας 50 λεπτών με 24-22, στο περιθώριο της
οποίας υπήρξε η βράβευση του διαιτητή Γιάννη Θεοδοσάκη από το Σύνδεσμο Διαιτητών Βορείου Ελλάδος και την ΑΕΠ Πανόραμα, με τον πρώην ρέφερι να εκτελεί πέναλτι για λογαριασμό του ΠΑΟΚ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Πριν από το παιχνίδι του «Δικεφάλου» πραγματοποιήθηκαν αγώνες μικρότερων ηλικιών, με την «ασπρόμαυρη» ακαδημία να συμμετέχει, ενώ στο ημίχρονο των παιχνιδιών έγινε επίδειξη ποντιακών χορών από νεαρούς χορευτές.

Το φινάλε της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Φοίνικα βρήκε τους αθλητές να πολιορκούνται από κόσμο, βγαίνοντας φωτογραφίες και μοιράζοντας αυτόγραφα.

ΠΑΟΚ (Γεωργιάδης): Ζάγκας, Αραμπατζής 2, Παλάσκας, Τσεσμετζίδης, Νικολαΐδης 4, Κοκώνης 2, Γιαννακίδης, Τσαμουρίδης, Μπουκοβίνας, Πετρίδης 3, Αλβανός 4, Τσαναξίδης, Κωστακίδης 3, Καραγκιοζόπουλος 1, Κυπραίος 3, Κεσίδης 2, Νάση, Αποστόλου.
Φοίβος (Πιπελίδης): Σαουλίδης 4, Πάτσιας, Χατζηβακαλέλης, Τσίριακ 2, Τσαμεσίδης 4, Καβουσανάκης 1, Μέτσης 5, Λιάπης 6, Μανωλούδης, Χατζής, Μπέτζιος, Κεχαγιάς, Γαβριηλίδης.
Διαιτητές: Θεοδοσάκης - Στεφανίδης. Δίλεπτα: 2-1. Πέναλτι: 2/4 - 1/1.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από το φιλικό παιχνίδι.

Αναλυτικά κάποια στοιχεία για το έργο της «ΛΑΜΨΗΣ»:

«Το έργο της ΛΑΜΨΗΣ
Ο Σύλλογος ΛΑΜΨΗ ιδρύθηκε το 1987 στη Θεσσαλονίκη από γονείς απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από κακοήθες νόσημα και νοσηλεύτηκαν στα παιδο-ογκολογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 2 παιδο-ογκολογικά τμήματα, ένα στο Ιπποκράτειο Γ.Ν. Θεσσαλονίκης κι ένα στο ΑΧΕΠΑ που εντάσσεται στη Β΄ Παιδιατρική κλινική, ενώ αντίστοιχη κλινική στο Γ.Ν. Θ. Παπανικολάου φιλοξενεί εφήβους και παιδιά που οδηγούνται προς μεταμόσχευση του μυελού των οστών.

Τακτικά μέλη του συλλόγου γίνονται μόνο οι γονείς παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες καθώς επίσης και παιδιά που νόσησαν στο παρελθόν κι έχουν πια ενηλικιωθεί. Η ΛΑΜΨΗ στηρίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών της – που ενώθηκαν από την κοινή ανάγκη ν’ αντιμετωπίσουν μια ιδιαίτερη και σκληρή δοκιμασία, αλλά και στην υποστήριξη ευαισθητοποιημένων πολιτών και φορέων.

Σκοποί της Λάμψης είναι οι εξής:
* Η μέριμνα για την άριστη ιατρική και ψυχική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες και συναφείς παθήσεις.

* Η οργάνωση, στελέχωση, εξοπλισμός εξειδικευμένων μονάδων και η συμβολή με κάθε πρόσφορο τρόπο στη βελτίωση συνθηκών διάγνωσης, νοσηλείας και θεραπείας των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες και συναφείς παθήσεις.

* Η παροχή κάθε δυνατής ηθικής, κοινωνικής, ψυχολογικής και οικονομικής συμπαράστασης για τη θεραπεία, την αγωγή, εκπαίδευση, κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες και συναφείς παθήσεις, και η εν γένει αρωγή τους από την πολιτεία και άλλους φορείς.

* Η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας, πληροφόρησης, εκπαίδευσης ή άλλης μορφής συμπαράστασης και στήριξης στις οικογένειες με παιδιά που πάσχουν ή έπασχαν από νεοπλασματικές ασθένειες και συναφείς παθήσεις.

* Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου».

πηγή: paok24.com

No comments