Ανακοίνωση-κόλαφος της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ κατά της διοίκησης! - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ανακοίνωση-κόλαφος της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ κατά της διοίκησης!

Απίστευτες καταγγελίες σε ανακοίνωση της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ με αποδέκτη τους διοικούντες την Ερασιτεχνική! «Παρακαλούμε, σεβαστείτε μας», το μήνυμα παικτών, αλλά και προπονητικού-ιατρικού τιμ!

Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ερασιτεχνική ΑΕΚ επιβεβαίωσαν -ουσιαστικά- οι παίκτες, αλλά και το προπονητικό-ιατρικό επιτελείο της ομάδας χάντμπολ, που τόσες χαρές έχει χαρίσει στους «κιτρινόμαυρους» οπαδούς τα τελευταία χρόνια.

Με μία ανακοίνωση-κόλαφο, η ομάδα κατηγορεί, ουσιαστικά, τη διοίκηση για ανυπαρξία, αναφέροντας τα αμέτρητα προβλήματα που αντιμετωπίζει και αυτό το τμήμα της Ερασιτεχνικής!

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:


Το τμήμα χάντμπολ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, μετά το γυναικείο βόλεϊ, θέλει να γνωστοποιήσει στον κόσμο της την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα και στη ζωή των αθλητών της. Μιας ομάδας που έφερε όλα αυτά τα χρόνια μόνο χαρές και δόξες στον σύλλογο και στον κόσμο αυτό.

Τα προβλήματα είναι πολλά και πρέπει να επισημανθούν, ώστε να γίνει κατανοητή απ’ όλους η πολύ κακή εικόνα της φετινής περιόδου:

1. Το γήπεδο: Το σημαντικότερο μέσο για την πρόοδο κι εξέλιξη μιας ομάδας και των αθλητών της είναι η προπόνηση. Αυτό που για όλες τις ομάδες του κόσμου θεωρείται αυτονόητο, για εμάς είναι ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα, αφού έχουμε μόνο δυο ή κατά περίσταση τρεις προπονήσεις την εβδομάδα και αυτές σε ώρες δύσκολες για όσους αθλητές εργάζονται. Από τη διοίκηση υπήρξε διαβεβαίωση στην αρχή της περιόδου ότι θα έχουμε τη δική μας στέγη. Αυτό δεν έγινε ποτέ, ούτε και μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, όταν και πάλι υπήρξε η ίδια διαβεβαίωση από την πλευρά της διοίκησης. Έτσι η ομάδα κι οι αθλητές της προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη δυσκολία του πρωταθλήματος με ελάχιστα εφόδια απέναντι σε ομάδες που προπονούνται από 5 έως 8 φορές την εβδομάδα. Το πρόβλημα αυτό γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αφού οι εντός έδρας αγώνες μας δεν έχουν γίνει ποτέ τα τελευταία χρόνια σε γήπεδο που να έχουμε κάνει έστω μια προπόνηση. Ουσιαστικά παίζουμε κάθε εβδομάδα εκτός έδρας και μόνο η παρουσία σας βελτιώνει το πρόβλημα.


2. Τραυματισμοί κι αποκατάσταση: Η ιατρική μεριμνά σε επίπεδο διάγνωσης και ιατρικής πρακτικής είναι εξαιρετική, ωστόσο σε επίπεδο αποκατάστασης είναι τραγική. Οι φυσιοθεραπευτές της ομάδας που τα προηγούμενα χρονιά είχαν διαμορφώσει ένα δικό τους φυσιοθεραπευτήριο, στο οποίο οι αθλητές είχαν άμεση και γρήγορη αποκατάσταση, γεγονός σημαντικό και αυτονόητο για μια ομάδα που πρωταγωνιστεί, τον τελευταίο χρόνο μένουν άπραγοι αφού η διοίκηση δεν κατάφερε να τους παραχωρήσει ένα χώρο (δωμάτιο) για να λειτουργήσουν τοποθετώντας τα μηχανήματα τους. Έτσι οι αθλητές προσπαθούν με δικά τους έξοδα να αποκαταστήσουν την υγεία τους και να σταθούν αρτιμελείς στην διάθεση του προπονητή τους.

3. Σκάουτινκ και θεωρία: Η βιντεοανάλυση και η θεωρία που είναι το ελάχιστο όργανο για τη λειτουργία μιας ομάδας ουδέποτε υπήρξε αφού η διοίκηση δεν μερίμνησε να παραχωρήσει μια αίθουσα στο τμήμα όταν σε παγκόσμιο επίπεδο από β΄ κατηγορία και πάνω σε όλα τα αθλήματα κρίνεται απαραίτητο.

4. Οικονομικό: Εκεί τα πράγματα εξαντλούν πλέον την αντοχή όλων. Οι αθλητές και το επιτελείο έχουν φτάσει σε σημείο να παίζουν μόνο για την φανέλα. Τίθεται θέμα επιβίωσης πλέον, καθότι πολλοί εξ αυτών δεν έχουν άλλους πόρους και έχουν ως μοναδική πηγή εσοδών το χάντμπολ. Επιλέγοντας την ομάδα μας το καλοκαίρι, την θεωρήσαν ως καλύτερη επιλογή γι’ αυτούς και την οικογένεια τους. Άπαντες διαψευστήκαν. Πίστεψαν στα λόγια της διοίκησης και παρ’ όλο που δίνουν το καλύτερο δυνατό από πλευράς τους έχουν βρεθεί σε πολύ δεινή θέση. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι έχοντας εργαστεί περίπου οκτώ μήνες οι απολαβές μας κυμαίνονται από 2 έως 4 αντιμισθίες, ακούγοντας συχνά ως δικαιολογία την μη καταβολή του 10% των εισιτήριων που η ΠΑΕ υποχρεούται να καταβάλει στον ερασιτέχνη.

Η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι «μάγκες» απλά όλο αυτό το διάστημα σιγούσαν αναμένοντας κάποια λύση, σε όλα ή έστω σε μέρος των παραπάνω προβλημάτων, στηρίζοντας την διοίκηση που θεωρούσαν συνεργάτη και αρωγό της προσπάθειας, παίρνοντας την αποκλειστική ευθύνη της ντροπιαστικής αυτής πορείας που δεν τους αρμόζει επουδενί.

Παρακαλούμε την διοίκηση να μας σεβαστεί ως παιδιά της και τίποτα άλλο.
Με σεβασμό σε εσάς που μοιραστήκαμε πολλές χάρες αλλά και λύπες όλα αυτά τα χρόνια , αλλά και στους εαυτούς μας.

Προπονητικό, ιατρικό επιτελείο και παίκτες τμήματος χάντμπολ ΑΕΚ.

πηγή sport-fm

No comments