Σκλαβενίτης και Συρεπίσιος μιλούν για το ΕΒΤ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σκλαβενίτης και Συρεπίσιος μιλούν για το ΕΒΤ

Ελληνικό «χρώμα» και στη διαιτησία στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος beach handball EBT Finals 2016 που διεξάγεται στις πρότυπες εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Avant Carde στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

Ο διεθνής διαιτητής, Βαγγέλης Συρεπίσιος λίγο πριν σφυρίξει μαζί με τον Μιχάλη Μερτινιάν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία τον Ιούλιο και ο διεθνής ντελεγκέιτ, Γεράσιμος Σκλαβενίτης μιλούν για το υψηλό επίπεδο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά και για τα βήματα προόδου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο άθλημα του beach
handball.

Β. ΣΥΡΕΠΙΣΙΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΑΤΑ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΗANDBALL
O Βαγγέλης Συρεπίσιος έχοντας εμπειρία στα ευρωπαϊκά, αλλά και διεθνή γήπεδα, ανέφερε σχετικά με τη διοργάνωση «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γίνεται τουρνουά διεθνοποίησης διαιτητών στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια άρτια διοργάνωση, τόσο από πλευράς εγκαταστάσεων, όσο και από την προετοιμασία που έγινε απο την Ευρωπαϊκή επιτροπή και τα μέλη της Οργανωτικής. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για τη χώρα μας να αναλαμβάνει τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις, κρατώντας ψηλά τη σημαία του Ευρωπαϊκού και Ελληνικού χάντμπολ. Στο EBT Finals 2016 συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, καθώς και αθλητές οι οποίοι θα λάβουν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας τον προσεχή Ιούλιο. Συνεπώς αυτοί οι αγώνες είναι μία πολύ καλή ευκαιρία προετοιμασίας των αθλητών εν όψει των νέων τους αγωνιστικών υποχρεώσεων”.
Όσον αφορά στο beach handball, αλλά και στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που διεξάγεται το EBT Finals 2016, ο διεθνής διαιτητής παρατηρεί «το άθλημα έχει ανεβεί επίπεδο και ποτέ οι καιρικές συνθήκες δεν αποτελούσαν εμπόδιο στην εξέλιξή του. Άλλωστε μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε μάθει να ζούμε με ήλιο, στην υπόλοιπη Ευρώπη όμως ο καιρός είναι άστατος. Βέβαια στο EBT Finals οι καιρικές συνθήκες ήταν χειμωνιάτικες. Περιμέναμε ο καιρός να είναι καλύτερος για να μπορέσει να έρθει περισσότερος κόσμος να παρακολουθήσει τα παιχνίδια και να γνωρίσει καλύτερα το άθλημα και τους αθλητές που έχουν έλθει ακόμα και από τη Βραζιλία, άλλα παρόλα αυτά οι αθλητές και οι αθλήτριες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και παλεύουν μέχρι τελικής πτώσεως για το εισιτήριο που θα τους οδηγήσει στα ημιτελικά”.
Ο Βαγγέλης Συρεπίσιος επεσήμανε παράλληλα το υψηλό επίπεδο των ελληνικών ομάδων. Όπως τόνισε “η χώρα μας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά σε κορυφαίες διοργανώσεις. Άλλωστε δεν ειναι τυχαίο οτι οι διακρίσεις που έχουμε με το ελληνικό beach handball είναι πολλές, τόσο σε επίπεδο ανδρών και γυναικών, αλλα και στον τομέα της διαιτησίας. Το άθλημα εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς στην Ελλάδα και είναι σίγουρο ότι χρόνο με το χρόνο θα ανεβαίνει ο πήχης”.
Φυσικά, όπως εξηγεί τον ίδιο τον συναρπάζει η μαγεία του αθλήματος και ξεκαθαρίζει ότι χάντμπολ και μπιτς χάντμπολ είναι ένα άθλημα. “Για εμένα προσωπικά το άθλημα είναι ένα και λέγεται χάντμπολ. Η άμμος ή η σάλα δεν αλλάζει τη μαγεία του. Εμείς σαν διεθνείς διαιτητές καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε και στα δυο κομμάτια της χειροσφαίρισης με την ίδια σοβαρότητα, συνέπεια και συνέχεια και μέχρι στιγμής έχουμε δικαιωθεί από την προσπάθεια μας”.
Γ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΘΛΗΜΑΤΓΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ
Από την πλευρά του, ο διεθνής ντελεγκέιτ, Γεράσιμος Σκλαβενίτης που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο άθλημα, μιλώντας για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δήλωσε “πρόκειται για μια πολύ σπουδαία διοργάνωση και είμαστε ιδιαίτερα τυχεροί και χαρούμενοι που διεξάγεται για τέταρτη φορά στη χώρα μας και δεύτερη συνεχόμενη στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Είναι ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου, στο οποίο συμμετέχουν όλες οι κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες ανδρών και γυναικών. Επίσης, το EBT γίνεται σε μια άρτια και πλήρως εξοπλισμένη αγωνιστικά τοποθεσία, στο Avant Garde”.
Για το beach handball, αλλά και τη βροχή υπό την οποία διεξάγονται οι αγώνες τόνισε «παρόλο που έχουμε συνδυάσει το beach handball που είναι άθλημα της άμμου με θάλασσα, παραλίες και ήλιο η διοργάνωση γίνεται σε καιρικές συνθήκες που δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα για τέλος Μαϊου. Αυτό φυσικά δεν μειώνει σε κανενα σημείο την προσπάθεια των αθλητών να προσφέρουν πλούσιο θέαμα”.
Ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης ανέφερε ακόμη πως “είμαστε μια χώρα η οποία θεωρώ ότι κάνει πολύ καλή δουλειά σε όλα τα αθλήματα της άμμου και ειδικότερα σε αυτό του beach handball . Οι ομάδες μας συμμετέχουν ανελλιπώς σε πολλές ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έχουμε πετύχει σπουδαίες διακρίσεις. Νομίζω ότι θεωρούμαστε μια σημαντική δύναμη στο χώρο του beach handball και κάθε φορά που μας δίνεται ευκαιρία το αποδεικνύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.
Καταλήγοντας, ο διεθνής ντελεγκέιτ για την προσωπική του διαδρομή στο μπιτς χάντμπολ και το χάντμπολ «προσπαθώ να ανταπεξέλθω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά μου. Με οργάνωση και σχεδιασμό δίνω τον καλύτερό μου εαυτό τόσο στη σάλα όσο και στην άμμο και πιστεύω ότι το σωστό αποτέλεσμα έρχεται και μέσα από μια διαρκή αναζήτηση και προετοιμασία”.

* Στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας http://www.eurohandball.com/ebt/ αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και τα φύλλα αγώνα

No comments