H δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Ν. Σένα για το ΕΒΤ και Spartacus - greekhandball.com

Τελευταία νέα

H δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Ν. Σένα για το ΕΒΤ και Spartacus

Η Νάταλι Σένα δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια της Βραζιλίας «μονομαχεί» στην άμμο με την ελληνική ομάδα beach handball Spartacus

Στην... αρένα της άμμου ρίχνεται με απίστευτη δεξιοτεχνία και αθλητική εμπειρία η Βραζιλιάνα παίκτρια της ομάδας beach handball «Spartacus”, Νάταλι Σένα η οποία επιμένει… ελληνικά.
Η Νάταλι Σένα, δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Βραζιλίας συμμετέχει μαζί με τη γυναικεία ομάδα του “Σπάρτακου” στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος EBT Finals 2016 και μάλιστα, όχι για πρώτη αλλά για τρίτη φορά.

“Είναι η τρίτη φορά που συμμετέχω σε αγώνες EBT και οι τρεις με την ομάδα του Σπάρτακου. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι εδώ και ενισχύω την προσπάθεια της
ελληνικής ομάδας. Παράλληλα οι αγώνες αυτοί αποτελούν για εμένα μια πολύ καλή προετοιμασία εν όψει του παγκόσμιου πρωταθλήματος που θα γίνει στην Ουγγαρία τον ερχόμενο Ιούλιο. Συμμετέχω στην Εθνική Βραζιλίας και έτσι αυτή η περίοδος είναι περίοδος σκληρής δουλειάς”, τόνισε και προσέθεσε πως επέλεξε την ελληνική ομάδα όχι μόνο για το υψηλό αγωνιστικό της επίπεδο, αλλά και για το θετικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των παικτριών.
“Το κλίμα ανάμεσα στις παίκτριες είναι εξαιρετικό και όπως καταλαβαίνεται οι σχέσεις σε μια ομάδα είναι καταλυτικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητά της μέσα στο γήπεδο. Γι’ αυτό και επέλεξα να είμαι εδώ κι όχι σε κάποια άλλη ομάδα, παρ΄όλο που είχα κι άλλες προτάσεις”, επεσήμανε.

Όσον αφορά στο επίπεδο της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η Βραζιλιάνα παίκτρια δήλωσε “το αγωνιστικό επίπεδο της διοργάνωσης είναι πολύ υψηλό κι αυτό φάνηκε από την πρώτη ημέρα των αγώνων. Όλες οι ομάδες θα παλέψουν για να διεκδικήσουν μια θέση στο βάθρο”.
Για την ίδια πάντως, ο στόχος είναι ξεκάθαρος. “Ήλθα στη Θεσσαλονίκη για να ευχαριστηθώ τα παιχνίδια και φυσικά να πανηγυρίσω με την ομάδα του Σπάρτακου την πρωτιά. Είναι η δεύτερη φορά που βρίσκομαι στην Ελλάδα και είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Αγαπώ τον ήλιο, τη θάλασσα, αλλά και τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις”.

Η Νάταλι Σένα μιλάει και για τον σύζυγό της, Γκιούλιβερ Γουέλινγκτον, ο οποίος επίσης είναι παίκτης του beach handball και βρίσκεται στην Ελλάδα καθώς είναι μέλος της ομάδας Acropolis Kilkis που διαγωνίζεται στο EBT Finals 2016. «Ο σύζυγός μου ήταν αυτός που με πρόετρεψε να αγωνιστώ σε μια ελληνική ομάδα και χαίρομαι πολύ για την επιλογή μου. Στην Ελλάδα απέκτησα φίλους που αγαπούν το beach handball και έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα.
Είναι δεδομένο ότι θα βρίσκομαι πάντα στη διάθεση του Σπάρτακου”.

Η έμπειρη παίκτρια μιλά με τα καλύτερα λόγια και την προπονήτρια, Μαρία Καραντώνη. Όπως λέει “μας βοηθάει πάρα πολύ στις προπονήσεις, αλλά και στα παιχνίδια. Στον Σπάρτακο είμαστε μια οικογένεια και αυτό είναι πολύ σημαντικο για όλους, γιατί δημιουργεί τις συνθήκες για ένα αρμονικό περιβάλλον που κυριαρχεί η συνεργασία και η αγωνιστική διάθεση”.

No comments