Η συνέντευξη τύπου του F6 κορασίδων που ξεκινάει σήμερα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η συνέντευξη τύπου του F6 κορασίδων που ξεκινάει σήμερα

Πραγματοποιήθηκε χθες η επίσημη συνέντευξη Τύπου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Πτολεμαΐδα

Από σήμερα 27 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 30 Ιουνίου θα διεξαχθεί η τελική φάση (F6) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων στο ΔΑΚ Πτολεμαΐδας που φέρει το όνομα του Ολυμπιονίκη του Χάντμπολ Γιώργου Χαλκίδη. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος με συνδιοργανωτή τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας, χορηγούς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Εορδαίας και την υποστήριξη της ΔΕΗ.

Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου παρόντες ήταν ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας
της ΔΕΗ ΑΕ Δημήτρης Καρέλης, το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Γιάννης Στρατάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Καρακασίδης, ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Λάκης Καίδης και το μέλος της διοίκησης του Αρίωνα Δημήτρης Ιωαννίδης σε ρόλο συντονιστή.

«Το χάντμπολ στη περιοχή μας γράφει ιστορία»
Ο κ. Ιωαννίδης αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους τόνισε: «Είναι μεγάλη μέρα η σημερινή μιας και έρχεται αυτή η σημαντική διοργάνωση στη Πτολεμαΐδα. Θέλω να συγχαρώ όλους τους ανθρώπους τους Αρίων όπως και τους γονείς για την άνοδο της ομάδας στην Α1 γυναικών. Επιπρόσθετα θέλω να τονίσω πως ένας μεγάλος αθλητής που ξεκίνησε από την Πτολεμαΐδα και τον Αρίων αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και δεν είναι άλλος από το Γιώργο Χαλκίδη.
Ένα ολυμπιονίκη με μεγάλη καριέρα που προς τιμή του το ΔΑΚ έχει το όνομα του.
Το χάντμπολ στη περιοχή μας έχει αλλά και γράφει ιστορία και όλοι πρέπει να είναι κοντά του και να το ενισχύουν όπως κάνουν οι παράγοντες και οι γονείς των κοριτσιών.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στη ΔΕΗ, τη Περιφέρεια αλλά και το Δήμο που βοηθάνε τα μέγιστα στην όλη αυτή προσπάθεια αλλά και την ΟΧΕ που μας ανέθεσε τη διοργάνωση».

«Έρχονται σημαντικές διοργανώσεις στην Δυτική Μακεδονία»
Στη συνέχεια το μέλος της ΟΧΕ Γιάννης Στρατάκης δήλωσε: «Ως άνθρωπος του χάντμπολ, αλλά κυρίως της περιοχής θεωρώ πολύ σημαντικό γεγονός τη διοργάνωση τελικών φάσεων στη περιοχή μας αφού την Τετάρτη αρχίζει και αυτή των παγκορασίδων Β’ και μίνι στο Αμύνταιο μετά από αυτή των Κορασίδων που αρχίζει αύριο στη Πτολεμαΐδα με τη συνδρομή και βοήθεια της ΔΕΗ της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές είναι σημαντικό να υπάρχει μια ευρύτερη βοήθεια στον αθλητισμό όπως γίνεται και εδώ. Το χάντμπολ στη περιοχή μας είναι πολύ ανεπτυγμένο με πολλούς αθλητές και αθλήτριες να την εκπροσωπούν επάξια σε μεγάλες ομάδες αλλά και την Εθνική.

Στο γυναικείο ιδιαίτερα έχουμε τρεις ομάδες στην Α1 και τη μεγαλύτερη ποσοτικά ενασχόληση με το χάντμπολ στη Δυτική Μακεδονία. Για αυτό το λόγο η Ομοσπονδία τιμά συνέχεια τη περιφέρεια και ειδικά τη Δυτική Μακεδονία δίνοντας σημαντικές διοργανώσεις. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και πιστεύω ότι ο Δήμος Εορδαίας πρέπει να αρχίσει να βλέπει με καλό μάτι τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου γυμναστηρίου αφού το υπάρχον δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες».

«Σκοπός κάθε αθλητή η ευγενής άμιλλα»
Ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ Δημήτρης Καρέλης επεσήμανε: «Η ΔΕΗ δείχνοντας τεράστια ευαισθησία σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού συμβάλει σημαντικά σε τέτοιες διοργανώσεις και χαιρετίζει τη τελική φάση που ξεκινά στη Πτολεμαΐδα. Βοηθάμε έμπρακτα όποτε μας ζητείται η βοήθεια μας και εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία. Γιατί σκοπός κάθε αθλητή δεν πρέπει να είναι μόνο η νίκη αλλά και η ευγενής άμιλλα».

«Η Περιφέρεια είναι πάντα ανοιχτή»
Ο Δημήτρης Καρακασίδης υπογράμμισε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΟΧΕ για την επιλογή της Πτολεμαΐδας για αυτή τη τελική φάση η οποία αγκαλιάζει τέτοιου είδους διοργανώσεις. Εύχομαι στον Αρίων ειδικά καλή επιτυχία ενώ θέλω να τονίσω ότι η περιφέρεια είναι πάντα ανοιχτή να βοηθάει τέτοιες διοργανώσεις και ειδικά σε αθλήματα που έχουν τεράστια δραστηριότητα και μεγάλες επιτυχίες όπως το χάντμπολ».

«Διεκδικούμε πάντα το καλύτερο για την Πτολεμαΐδα»
Ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Λάκης Καίδης στις δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαι χαρούμενος που η ΔΕΗ στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του Αρίων για την άνοδο στην Α1 και σκοπός του Δήμου είναι να τις βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση και μακάρι αυτό να γίνει παράλληλα με την 1η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μπράβο λοιπόν στους παράγοντες αλλά και στους γονείς για την προσπάθεια τους.
Πράγματι η Πτολεμαΐδα θέλει ένα καλύτερο ΔΑΚ αλλά και καλύτερες εγκαταστάσεις και εμείς όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες θα διεκδικούμε κάτι καλύτερο».

Τέλος η τερματοφύλακας του Αρίων και αρχηγός της ομάδας Κατερίνα Πουμπουλίδου θέλησε να ευχαριστήσεις όλους τους ανθρώπους της ομάδας, τους γονείς αλλά κυρίως τους προπονητές για τις φετινές επιτυχίες και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες.

Οι όμιλοι
Α’ όμιλος: ΓΑΣ Καματερού, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Απόλλων Σταυρούπολης
Β΄όμιλος: Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, Αρίων Πτολεμαϊδας, ΟΦ Νέας Ιωνίας.

Το πρόγραμμα
Δευτέρα 27 Ιουνίου
13:00 Τεχνική σύσκεψη (ξενοδοχείο Παντελίδης)
17:00 Μ. Αλέξανδρος- ΟΦΝΙ
19:00 ΓΑΣ Καματερού- Απόλλων Σταυρούπολης

Τρίτη 28 Ιουνίου
09:30 ΑΕΣΧ Πυλαίας- Απόλλων Σταυρούπολης
11:30 Αρίων- ΟΦΝΙ
18:00 ΓΑΣ Καματερού- ΑΕΣΧ Πυλαίας
20:00 Αρίων- Μ. Αλέξανδρος

Τετάρτη 29 Ιουνίου
09:30 3ος Α- 3ος Β
16:00 1ος Α- 2ος Β
18:00 1ος Β- 2ος Α

Πέμπτη 30 Ιουνίου
10:00 2ος Β- 2ος Α
12:00 1ος Α- 1ος Β

Το σύστημα
Α ΦΑΣΗ: 1η Αγωνιστική 1-3 2η Αγωνιστική 2-3 3η Αγωνιστική 1-2
Β ΦΑΣΗ: 4η Αγωνιστική ο 1ος Α΄ Ομίλου με τον 2ο Β΄ Ομίλου & ο 2ος Α΄ Ομίλου με τον 1ο του Β΄ Ομίλου και ο 3ος Α΄ Ομίλου με τον 3ο του Β΄ Ομίλου (για τις θέσεις 5 & 6 της κατάταξης) 5η Αγωνιστική ο 2ος του Α΄ Ομίλου με τον 2ο του Β΄ Ομίλου & ο 1ος του Α΄ Ομίλου με τον 1ο του Β΄ Ομίλου. Δύναται ο αγώνας για την 5η και 6η θέση να γίνει την 5η Αγωνιστική αν το εγκρίνει η οργανωτική επιτροπή.

No comments