Γεωργιάδης: "Πρώτος στόχος είναι να γίνουμε ομάδα" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Γεωργιάδης: "Πρώτος στόχος είναι να γίνουμε ομάδα"

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ από τον Ιανουάριο του 2013, τη σεζόν 2014-15 οδήγησε την ομάδα στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας της και συνεχίζει και τη νέα σεζόν στο «τιμόνι» του Δικεφάλου. Ο Νίκος Γεωργιάδης μιλάει για την καινούργια χρονιά και όχι μόνο. Έχοντας συμπληρώσει δυο εβδομάδες από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, ο «νέος» ΠΑΟΚ βρίσκεται σε διαδικασία «μονταρίσματος» και ο πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας, ο προπονητής της ομάδας, Νίκος Γεωργιάδης, άνοιξε τα χαρτιά του για τη σεζόν που έρχεται.

Παράλληλα, ανέλυσε τις αιτίες της περσινής απώλειας των κεκτημένων, επεσήμανε τις διαφορές μεταξύ του περσινού και του φετινού ΠΑΟΚ και έστειλε το μήνυμα στους φιλάθλους του Δικεφάλου
για το τι να περιμένουν από την ομάδα τη νέα χρονιά.

Το PAOK24 βρέθηκε στην πρωινή προπόνηση της ομάδας στο Πανόραμα και μίλησε με τον προπονητή του Δικεφάλου σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.

Η ομάδα ξανά στο γήπεδο με νέες φιλοδοξίες και στόχους. Είστε ευχαριστημένος με την πορεία της προετοιμασίας μέχρι στιγμής;

 «Κλείσαμε τη δεύτερη βδομάδα προετοιμασίας και τα πράγματα πηγαίνουν καλά. Δουλεύουμε πρωί απόγευμα. Σίγουρα αυτό το διάστημα η ομάδα είναι πολύ φορτωμένη και κουρασμένη αλλά έτσι πρέπει να είναι. Μόνο ο Μαστορογιάννης βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του αλλά όλοι οι υπόλοιποι παίκτες δουλεύουν πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Νέα χρονιά, νέοι παίκτες, έγιναν αρκετές μεταγραφές, υπήρξαν και αποχωρήσεις. Πώς κρίνετε τις κινήσεις που έγιναν συνολικά κάνοντας «ταμείο»;

«Στην αρχή της μεταγραφικής περιόδου, τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα για μας. Είχαμε κάποιες αποχωρήσεις βασικών παικτών και τα μηνύματα δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Ωστόσο με συγκεκριμένο πλάνο, συστηματική δουλειά και σωστή προσέγγιση των καταστάσεων η διοίκηση υλοποίησε τους στόχους που είχαμε θέσει. Προσπαθήσαμε να αναπληρώσουμε τα κενά των παικτών που αποχώρησαν και θεωρώ ότι, όχι μόνο το πετύχαμε, αλλά κάναμε και προσθετικές κινήσεις όσον αφορά το ρόστερ. Και ποσοτικά είμαστε πλήρεις αλλά και ποιοτικά σε κάποιες θέσεις γίναμε καλύτεροι. Φυσικά όλα κρίνονται στο γήπεδο αλλά νομίζω ότι η ομάδα ξεκινάει από μια καλή αφετηρία».

Τί ήταν αυτό που σας έπεισε να ανανεώσετε τη συνεργασία σας με την ομάδα και να παραμείνετε για άλλη μια χρονιά στο «τιμόνι» της;

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που πάντα πρωταγωνιστεί. Αυτό και μόνο αποτελεί κίνητρο για κάθε προπονητή ώστε να δουλεύει σε έναν σύλλογο. Επίσης το τμήμα και γενικότερα ο σύλλογος (ερασιτέχνης ΠΑΟΚ) εκπέμπει υγεία σε όλους τους τομείς και είναι κάτι που έπαιξε βασικό ρόλο στην επιλογή μου».

Η περσινή χρονιά για τον Δικέφαλο τελείωσε χωρίς κάποιον τίτλο. Με μια πιο ψύχραιμη ματιά, τι πιστεύετε ότι έλειπε πέρυσι;

«Θεωρώ ότι δεν διαχειριστήκαμε σωστά την επιτυχία του νταμπλ. Αυτήν τη στιγμή είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που δουλεύουμε. Πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε ήδη διακρίνει κάποια σημάδια που δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικά. Θεωρώ επίσης πολύ σημαντικό πρόβλημα της περσινής χρονιάς τους τραυματισμούς. Αφού φάγαμε κάποιες «σφαλιάρες», καταλάβαμε πώς έπρεπε να σοβαρευτούμε και να δουλέψουμε καλύτερα. Τότε όμως ήρθαν οι τραυματισμοί και αναγκαστήκαμε να δουλεύουμε με άλλους αθλητές, με άλλες καταστάσεις. Κάναμε ήττες  που μας φέρανε πίσω και στα πλέι οφ κυνηγούσαμε. Αυτό μας φόρτωσε με επιπλέον άγχος και αυτό φάνηκε σε κάποια ματς που δεν τα τελειώσαμε όταν έπρεπε. Παρ’όλα αυτά η ομάδα έκανε και κάποιες μεγάλες νίκες και νομίζω ότι μέχρι το τέλος διεκδίκησε την είσοδό της στον τελικό. Εν τέλει θεωρώ ότι από λεπτομέρειες δε βρεθήκαμε στον τελικό αλλά αυτό είναι που μένει».

Άρα, ξεκινώντας η φετινή χρονιά, στόχος είναι η επιστροφή στους τίτλους;

«Θεωρώ ότι ο τίτλος δεν είναι αυτοσκοπός. Η ομάδα είναι καινούργια, χρειάζεται κάποιο χρόνο για να «δέσει» και ελπίζω, μέχρι να συμβεί αυτό, να μην έχουμε βαθμολογικές απώλειες. Παρόλα αυτά, για να το οριοθετήσουμε, σίγουρα ο ΠΑΟΚ πρέπει πάντα να διεκδικεί τίτλους αλλά νομίζω πρώτος στόχος είναι να γίνουμε ομάδα όπως ήμασταν, να μπούμε στην τετράδα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών και να διεκδικήσουμε την είσοδό μας στον τελικό. Αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν βήμα-βήμα. Όλα είναι στο χέρι μας».

Αν και είναι νωρίς ακόμα μπορείτε να διακρίνετε διαφορές ανάμεσα στον φετινό και τον περσινό ΠΑΟΚ; Τί έχει αλλάξει και προς ποια κατεύθυνση;

«Νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο σε σχέση με πέρυσι. Η προπέρσινη χρονιά ήταν φανταστική. Η ομάδα πήρε πρωτάθλημα και κύπελλο παίζοντας ποιοτικό χάντμπολ και ο πήχης είχε ανέβει πολύ ψηλά. Πέρυσι κάπως επαναπαυτήκαμε, δε δουλεύαμε όπως έπρεπε να δουλεύουμε και αυτό το πληρώσαμε. Φέτος αυτά δεν υπάρχουν, οι αθλητές που υπήρχαν στην ομάδα έχουν το κίνητρο να επιστρέψουν στην κορυφή και αυτοί που ήρθαν, θέλουν να αποδείξουν ότι άξια φοράνε τη φανέλα του συλλόγου».

Μιλώντας για το πρωτάθλημα, ποιους θεωρείτε τους βασικότερους ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ για τον τίτλο της Handball Premier;

«Πιστεύω ότι ο ΔΙΚΕΑΣ και ο Δούκας έχουν ενισχυθεί πολύ. Ο ΔΙΚΕΑΣ παίρνοντας υψηλού επιπέδου παίκτες. Ο Δούκας πήρε πίσω κάποιους παίκτες που τους είχε δώσει σε άλλες ομάδες και θα είναι επίσης πολύ δυνατός. Από εκεί και πέρα ο Διομήδης και ο Φίλιππος είναι λίγο αποδυναμωμένοι σε σχέση με πέρυσι αλλά κανείς δεν μπορεί να τους υποτιμήσει. Ο Φίλιππος είναι ο περσινός νταμπλούχος και ο Διομήδης πρωταγωνιστεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Νομίζω ότι αυτές οι τέσσερις ομάδες μαζί με τον ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν την είσοδο στον τελικό».

Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα σας στον κόσμο του Δικεφάλου;

«Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα παίζει φέτος το κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο της, σαν να είναι τελικός. Θα «ματώνουμε» κάθε Σάββατο στο γήπεδο για να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Δεν έχουμε κανένα παράπονο από τον κόσμο. Ήταν εκεί μαζί μας και στις χαρές αλλά και στα δύσκολα και είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι σ’αυτούς  να συνεχίσουμε να έχουμε το τμήμα σε υψηλό επίπεδο».

Δημητρης Τσιτσης

No comments