Επιστολή του Απόλλωνα Σταυρούπολης για την Κάρτα Συνοδού - Φροντιστή - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιστολή του Απόλλωνα Σταυρούπολης για την Κάρτα Συνοδού - Φροντιστή

Επιστολή προς την ΟΧΕ έστειλε ο ΑΕΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ με θέμα την  «Κάρτα Συνοδού - Φροντιστή». Διαβάστε την επιστολή του συλλόγου της Δυτικής Θεσσαλονίκης που εκφράζει τους προβληματισμούς και τον δυσβάσταχτο αγώνα πολλών σωματείων.

"Είναι γνωστό πλέον ότι κάθε χρόνο τα σωματεία, που καλλιεργούν, στην Ελλάδα, το άθλημα της χειροσφαίρισης ολοένα και μειώνονται. Δεν είναι μόνο τα δυσβάσταχτα για την εποχή βάρη, που καλούνται να σηκώσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία. Είναι και το γεγονός πως δεν υπάρχουν αποφάσεις, που να βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία των σωματείων.

Με πραγματικό αγώνα τα εναπομείναντα σωματεία παλεύουν, για να συνεχίζουν, να υπηρετούν το
άθλημα. Δεν είναι εύκολο να έχει κάθε σωματείο ξεχωριστό προπονητή για το κάθε τμήμα και φυσικά αρκετοί εν’ ενεργεία αθλητές, (οι οποίοι φυσικά δεν πληρώνονται), βοηθούν σαν συνοδοί στους αγώνες των άλλων τμημάτων του σωματείου.

Δεν μπαίνει λοιπόν το θέμα ότι κάποιος «τα παίρνει σαν αθλητής και θα τα παίρνει και σαν συνοδός», αφού σχεδόν πουθενά στα σωματεία δεν υπάρχουν χρήματα, παρά μόνο για τις αμοιβές των διαιτητών και γραμματειών των αγώνων.

Η νέα απόφαση να υπάρχει κάρτα συνοδού και κάρτα φροντιστή, μας βρίσκει σύμφωνους, με την έννοια ότι θα πρέπει να γνωρίζει ο καθένας, ποιος βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας.

Από την άλλη, όμως, παρακαλούμε να δείτε από πιο κοντά το αίτημα μας, αλλά ίσως και πολλών άλλων ερασιτεχνικών σωματείων, ώστε να μπορεί να έχει κάρτα συνοδού ή κάρτα φροντιστή, εν’ ενεργεία αθλητής ή αθλήτρια του ίδιου σωματείου. Με αυτό τον τρόπο για παράδειγμα μια αθλήτρια του γυναικείου τμήματος, θα μπορεί να βρίσκεται σαν συνοδός στον πάγκο των κορασίδων.

Σε αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθούν τα σωματεία στην στρατολόγηση γονέων, οι οποίοι σίγουρα δεν θα βοηθήσουν όσο ένας αθλητής, αλλά και σίγουρα οι διαμαρτυρίες από έναν γονιό θα είναι απείρως μεγαλύτερες.

Το θέμα που προκύπτει με την «διπλή» ιδιότητα, μπορεί άμεσα να λυθεί αν κατά την έκδοση της κάρτας συνοδού ή φροντιστή το σωματείο δηλώνει ότι πρόκειται για εν’ ενεργεία αθλητή, ο οποίος θα έχει και κάρτα συνοδού. Με αυτό τον τρόπο αν κατά την διάρκεια ενός αγώνα ο συγκεκριμένος τιμωρηθεί, θα τιμωρείται και με τις δύο ιδιότητες.

Για παράδειγμα αν ένας συνοδός (και εν ενεργεία αθλητής άλλου τμήματος του ίδιου σωματείου) τιμωρηθεί με αποκλεισμό 20 ημερών, αυτή η τιμωρία θα ισχύει και θα τον ακολουθεί και για την ιδιότητα του αθλητή και για την ιδιότητα του συνοδού.  Φυσικά αν κάποιος δεν δηλώσει εσκεμμένα την «διπλή» ιδιότητα του συνοδού κατά την έκδοση της κάρτας, θα τιμωρείται όπως προβλέπεται.

Το ενδεχόμενο της ποινής σε έναν γονιό δεν αποτελεί φόβο, αντίθετα ένας αθλητής θα έχει πιο έντονο το φόβο του αποκλεισμού, ώστε να συγκρατήσει την διαμαρτυρία του. Με αυτήν την αναγκαία τροποποίηση θα βοηθήσετε τα σωματεία, να λειτουργήσουν με ορθό τρόπο.

Βοηθήστε τα ερασιτεχνικά σωματεία να παραμείνουν στο άθλημα, γιατί είναι αυτά, που πραγματικά με την οικονομική τους αφαίμαξη, κρατούν ζωντανό το άθλημα, που όλοι μας αγαπάμε.

ΑΕΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ"

Πηγή: http://handballteam.blogspot.gr/2016/09/blog-post_22.html?m=1

No comments