Α2 Ανδρών: Επιβλητικός ο Αρχέλαος στην Αλεξανδρούπολη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Α2 Ανδρών: Επιβλητικός ο Αρχέλαος στην Αλεξανδρούπολη

Σε ένα παιχνίδι που εμφανίστηκαν με δύο πρόσωπα, οι Κύκλωπες γνώρισαν την δεύτερη ήττα τους σε ισάριθμα παιχνίδια, στον Βόρειο όμιλο της Α2 Ανδρών. Απέναντί τους είχαν μία πολύ δυνατή ομάδα και ιστορική συνάμα, που πέρσι μάλιστα αγωνιζόταν στην Α1, τον Αρχέλαο Κατερίνης.

Μόλαταύτα, οι παίκτες του Ηλία Τάρε κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους στην αρχή και να πάρουν ένα προβάδισμα τεσσάρων γκολ, το οποίο όμως ήδη με την συμπλήρωση 15′ λεπτών παιχνιδιού,είχε κάνει φτερά, με τον Αρχέλαο από κει και πέρα να γίνεται το αφεντικό της αναμέτρησης και να μην
επιτρέπει στυς γηπεδούχους να ξαναμπούν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Μπροστά σε περίπου 150-200 φιλάθλους, που βρέθηκαν στο «Μ. Παρασκευόπουλος» στην επιστροφή της ομάδας της Αλεξανδρούπολης στην Α2, οι Κύκλωπες πάλεψαν όσο το επέτρεπαν οι δυνάμεις τους, αλλά η ανωτερότητα του αντιπάλου και φυσικά κάποια κενά διαστήματα και έλλειψη συγκέντρωσης, έδωσαν το ροζ φύλλο αγώνα στον Αρχέλαο.

Η εξέλιξη του ματς

Παίρνοντας τα πράγματα απ’  την αρχή, έχοντας πολύ ενθουσιασμό στο παιχνίδι τους, οι αθλητές του Τάρε, κατάφεραν παίζοντας γρήγορο χάντμπολ, να αιφνιδιάσουν τους αντιπ[άλους τους και να προηγούνται με 6-2 στην αρχή του ματς! Από κει και πέρα, όπως είπαμε και παραπάνω, ο Αρχέλαος, αφού αντιλήφθηκε το παιχνίδι των Κυκλώπων, άρχισε να κλείνει λεπτό με λεπτό την ψαλίδα. Σε 10′  λεπτά παιχνιδιού η διαφορά είχε πάει στους 2 (6-4), ενώ πέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να προηγούνται στα μισά του ημιχρόνου (7-8).

Όταν ο Αρχέλαο πέρασε μπροστά, οι παίκτες των Κυκλώπων ξεκίνησαν να χάνουν την συγκέντρωση τους, να κάνουν βεβιασμένες και επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση, ενώ και αμυντικά δεν μπορούσαν να βρουν απάντηση, στα «κοψίματα» των αντιπάλων στην πλάτη. Συνάμα, η επιθετική αφλογιστία, έκανε τους Κύκλωπες να κολλήσουν στα 7 γκολ, με τον Αρχέλαο να ανοίγει συνεχώς την διαφορά και να κάνει το 7-8, 7-12.

Στο 20′  η διαφορά είχε ήδη ανέβει κι άλλο (8-14) καθώς οι κύκλωπες δεν έβρισκαν τις απαραίτητες λύσεις. Με μόνο θετικό πως η διαφορά δεν αυξανόταν περεταίρω, ου δύο ομάδες πήγανμ στο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να είναι μπροστά 13-18.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια απ’ τα ίδια, των 15 τελευταίων λεπτών του πρώτου. Ο Αρχέλος έδινε το τέμπο, ανεβάζοντας ανα διαστήματα στροφές, όταν η διαφορά πήγαινε να κλήσει, και οι Κύκλωπες προσπαθούσαν αν παραμείνουν, όσο μπορούσαν μέσα στο παιχνίδι. Κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν ήταν καθώς ο Τριανταφύλλου ειδικά αλλά και ο Ραντζέλοβιτς ήταν ασταμάτητοι, με τον πρώτο να πετυχαίνει 12 τέρματα και τον δεύτερο 8 σ’  όλο το ματς.

Όσο τα λεπτά κυλούσαν και η διαφορά παρέμενε, έπεφτε παράλληλα η διάθεση και η ψυχολογία των γηπεδούχων, κάτι που επέτρεψε στον Αρχέλαο να εκτοξεύσει την διαφορά ακόμα και στα 11 γκολ (21-32) στο 47. Οι Κύκλωπες αν και το παιχνίδι είχε κριθεί δεν επέτρεψαν η διαφορά να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις και κατάφεραν να μειώσουν στους 8 στην εκπνοή του ματς, που τους βρήκε να χάνουν με 28-36.

Πλέον οι Κύκλωπες στρέφουν την προσοχή τους στο επόμενο – και επίσης πολύ δύσκολο –  παιχνίδι, με τον Πρωτέα Άρτας, που πέρσι έχασε στο τέλος το εισιτήριο της ανόδου.

Πεντάλεπτα: 02-02, 06-04, 07-08, 08-13, 13-18, 14-21, 16-26, 20-31, 24-33, 26-34, 28-36.

Συνθέσεις:

Κύκλωπες (Τάρες): Ιβόσεβιτς (3), Λιόντος 4, Ρουμελιώτης, θεοδώρου (5), Πιστόλας (3), Τζίνεβης (3), Κωστόπουλος (1), Μπασδάνης, Κωστόπουλος, Χαριτούδης (1), Δρίτσικας, Ξενοπανάγος, Ξανθόπουλος (1), Χαραλαμπίδης (7), Ξηρόπουλος, Καραββασίλης

Αρχέλαος Κατερίνης:  Σκουφάς, Καϊνακάμης, Παπανάκος (1), Θυμιόπουλος (2), Ραντζέλοβιτς (8), Εγγλέζος (6), Ράπτης (2), Ξώνης (5), Δράντζιου, Ξεφτέρης, Τραιανταφύλλου (12), Κοσμίδης

Πηγήsportsaddict.gr

No comments