"Ολυμπιακή κληρονομιά" και χάντμπολ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

"Ολυμπιακή κληρονομιά" και χάντμπολ

Η ΟΧΕ ήταν παρούσα σε ένα ακόμα πρόγραμμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία συνεχίστηκε στην Αρχαία Ολυμπία στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΘΝ.Ο.Α.: «Ολυμπιακή Κληρονομιά», που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Στην Αρχαία Ολυμπία στο χώρο της ΔΟΑ, οι μαθητές της ΣΤ´ Τάξης του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών εκπαιδεύτηκαν στην Ιστορία και τις Αξίες του Ολυμπισμού από την Ιλεάνα Κλοκώνη στο πετυχημένο «Εργαστήρι Ολυμπισμού» που σαν σκοπό έχει να εκπαιδεύσει και να μυήσει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της Ολυμπιακής Ιστορίας και Παιδείας, με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας κ. Ισίδωρο Κούβελο να παρακολουθεί την
πορεία των εργαστηρίων και να ενθαρρύνει τα παιδιά.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έδωσε το παρόν και ο εκπρόσωπος του χάντμπολ στην ΕΟΕ, Στέλιος Αγγελούδης, ενώ οι προπονητές Γιάννης Βαρελτζής και Στέλιος Αλεπουδέας δίδαξαν στους μαθητές τα μυστικά του αθλήματος.

Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος, η Άννα Κορακάκη, Χρυσή Ολυμπιονίκης Σκοποβολής (Ρίο 2016), η Νίκη Μπακογιάννη Αργυρή Ολυμπιονίκης Στίβου (Ατλάντα 1996), ο Παύλος Μάμαλος, Χρυσός Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών (Ρίο 2016), η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής Βάσω Μιλλούση, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής, Σταυρούλα Σαμαρά, καθώς και οι προπονητές Τοξοβολίας Γεώργιος Καχριμάνης και Δημήτρης Τεγγελίδης.

Το επόμενο Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 θα λάβει μέρος η 2η Φάση γνωριμίας με το άθλημα της Χειροσφαίρισης πάλι με παιδιά του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών από τους Δημήτρη Σκάρλο και Κώστα Κότσιρα.

Η Ταμίας της ΟΧΕ Κυριακή Μπακουλοπούλου δήλωσε: «Το χάντμπολ συνεχίζει να συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΘΝΟΑ και να συμβάλλει με τις δυνάμεις του στην εκπαίδευση των μικρών αθλητών πάνω στην Ολυμπιακή Παιδεία, αλλά και την Αθλητική Παιδεία».

No comments