Α2 ανδρών: Ένταση, πάθος και σασπένς με το Λεωνίδα νικητή στην εκπνοή (βίντεο) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Α2 ανδρών: Ένταση, πάθος και σασπένς με το Λεωνίδα νικητή στην εκπνοή (βίντεο)

Μια σπουδαία νίκη πέτυχε ο Λεωνίδας, που επικράτησε εκτός έδρας με 23-24, με αντίπαλο την ομάδα του Ιωνικού για την 7η αγωνιστική του του 1ου ομίλου, του πρωταθλήματος της Α2 ανδρών, σε ενα παιχνίδι που κρίθηκε στην εκπνοή και είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός ντέρμπι.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο από την αρχή, με τις δυο ομάδες να εναλάσσονται στο σκορ μέχρι το 25' όπου ο Λεωνίδας ήταν μπροστά με 9-10. Στα πέντε λεπτά που απέμεναν για την ανάπαυλα, ο Ιωνικός κατάφερε και πέρασε ξανά μπροστά, με την κόρνα του ημιχρόνου να βρίσκει τους παίχτες του Βαγγέλη Μαντζόπουλου με 13-11.

Η επανάληψη τα είχε όλα. Ένταση, σασπένς και πάθος. Ο Λεωνίδας σύντομα κάλυψε τη διαφορά και
στο 55' διατηρούσε ενα προβάδισμα τριών τερμάτων και το σκορ στο 18-21. Το χρονικό σημείο αυτό σημάδεψε το παιχνίδι, αφού πραγματοποιήθηκε ενα λάθος από την γραμματεία. το οποίο πήγε να τινάξει στην κυριολεξία το παιχνίδι. Το παιχνίδι βρίσκεται στο 55.22 με τον Λεωνίδα να έχει κατοχή της μπάλλας και τον προπονητή του Δημήτρη Αθανασιάδη να αφήνει στην γραμματεία την κάρτα Τ2 για τάιμ άουτ. Η γραμματεία δεν το αντιλαμβάνεται και το παιχνίδι συνεχίζεται με τον Λεωνίδα να χάνει τη μπάλα και τον παίχτη του Παράσχη στη φάση που ακολούθησε να δέχεται μπλέ κάρτα και η ομάδα του τέρμα και το σκορ στο 19-21. Ακολούθησε πανδαιμόνιο με τους ανθρώπους του Λεωνίδα να διαμαρτύρονται έντονα και να δέχονται και δίλεπτη στον πάγκο τους. Οι διαιτητές -ανεξάρτητα με το λάθος της γραμματείας- εφάρμοσαν τον κανονισμό, που προβλέπει ότι οι γενόμενες φάσεις ισχύουν και έδωσαν το τάιμ άουτ στην ομάδα του Λεωνίδα.

Στα τέσσερα λεπτά που απέμεναν ο Λεωνίδας κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, για να φτάσουμε στο 59"47, με το σκορ να είναι στο 22-23 και τον Ιωνικό να κερδίζει πέναλτι και κόκκινη κάρτα του Τσαούση. Ο Μπιτόπουλος, ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 23-23. Με την εκτέλεση της σέντρας από τον Λεωνίδα, η μπάλα έφτασε στα χέρια του Τζήμα Γιαννόπουλου ο οποίος με ένα σουτ από τα 12 μέτρα. εστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 23-24, μεσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς για την ομάδα των Αγίων Αναργύρων.

ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ - ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 23-24
5λέπτα:  2-1, 4-3, 5-6, 6-7, 9-10, 13-11 ημίχρονο  14-13, 15-15, 16-17, 17-18, 18-21, 23-24 τελικό

Ιωνικός Ν.Φ (Μαντζοπουλος) Εμμανουηλ. Βιδακης 3. Κοβανης. Κρητικος. Αντωνιαδης 1. Ξανθακης. Μπιτόπουλος 8. Τσομπανιδης 2. Μουρελατος 1. Παναγιωτου 4. Τσακωγιωργας 4. Δημουλινος. Σωτηρίου. Καψαδης. Καπετανιος. Μαραγκός.


Λεωνιδας Αγίων Αναργυρων (Αθανασιαδης): Ταουσάνης. Παρασχης 5. Μηνιωτης 4. Μανώλης. Ξυχαλιδης. Τσελος. Σοφικιτης. Γκικας. Τσαουσης 6. Αποστολιδης. Γιαννακουρας. Θανος 3. Γιαννοπουλος 5. Μανδυλαρας 1. Βασιλείου. Γουναρας.

Δίλεπτα 3-6 πέναλτι 4/5-2/2

No comments