Έβγαλε είδηση η συνέντευξη τύπου στο Κιλκίς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έβγαλε είδηση η συνέντευξη τύπου στο Κιλκίς

Είδηση έβγαλε ο Δήμαρχος Κιλκίς, τονίζοντας ότι το κλειστό που θα ανακαινιστεί θα δοθεί αποκλειστικά για το άθλημα του χάντμπολ στον ΓΑΣ Κιλκίς

Στο ξενοδοχείο «evridiki» πραγματοποιήθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου για τον δεύτερο φιλικό αγώνα της Εθνικής Ανδρών κόντρα στο Ισραήλ, ο οποίος θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου (19:00) στο ΔΑΚ Κιλκίς. Παρόντες ήταν το μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ και της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Κώστας Βιολιτζής, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Μιχαλία Καραμισάκη, ο Πρόεδρος του ΓΑΣ Κιλκίς Παναγιώτης Λαπατίνας, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Γραμματικός, καθώς και ο Παναγιώτης Νικολαϊδης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πραγματοποιήσει την προετοιμασία της και το φιλικό παιχνίδι με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Κιλκίς και του ΓΑΣ Κιλκίς.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν


Δημήτρης Σισμανίδης (Δήμαρχος Κιλκίς): «Για εμάς είναι ιδιαίτερη και εξαιρετική τιμή που ο αγώνας αυτός θα λάβει χώρα μέσα στην πόλη μας και σε ένα κλειστό γυμναστήριο που επιτέλους ύστερα από πολλά χρόνια απέκτησε άδεια λειτουργίας με όλες τις προδιαγραφές. Εμείς σαν Δημοτική Αρχή στηρίζουμε ότι έχει σχέση με τον αθλητισμό και ειδικότερα με τον ΓΑΣ Κιλκίς που είναι ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης. Είναι περίπου 600 παιδιά που ασχολούνται με τον Σύλλογο και ο Δήμος με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τον στηρίζει με κάθε τρόπο. Κλείνοντας θέλω να πω ότι επειδή το χάντμπολ είναι ένα αθλητικό προϊόν που διαφημίζει το Κιλκίς, το νέο κλειστό γυμναστήριο που δημοπρατείται άμεσα (ουσιαστικά πλήρης ανακαίνιση του παλαιού), διαβεβαιώνω τις Κιλκισιώτισες και τους Κιλκισιώτες, ότι θα δοθεί η χρήση του αποκλειστικά στον ΓΑΣ για να ανεβάσει το χάντμπολ».

Μιχαλία Καραμισάκη (Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας): «Μεταφέρω τις ευχές του Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη. Είναι τιμή στον τόπο μας να διεξάγονται διεθνείς αγώνες. Η περιφερειακή ενότητα πάντα χορηγεί και υποστηρίζει αυτές τις εκδηλώσεις, ειδικότερα ότι έχει σχέση με τον αθλητισμό».

Κώστας Βιολιτζής (Μέλος Δ.Σ. της ΟΧΕ και Επιτροπής Εθνικών Ομάδων): «Χαίρομαι που βλέπω στην αίθουσα τον Τάσο Αμανατίδη, ιδρυτή του ΓΑΣ Κιλκίς και πρώην Δήμαρχο. Οι επιτυχίες του Συλλόγου είναι μεγάλες, πρόσφατα μάλιστα αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο Μπιτς Χάντμπολ. Η συνεισφορά του Δήμου είναι μεγάλη, αν δεν υπήρχε η Δημοτική Αρχή θα ήταν πολύ δύσκολα να ζήσει ο ΓΑΣ Κιλκίς. Ως Ομοσπονδία έχουμε στο πλευρό μας την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έχει βοηθήσει και σε άλλες διοργανώσεις. Είναι σημαντικό ότι διοργανώνουμε διεθνή αγώνα στην πόλη μας. Είμαι σίγουρος ότι οι φιλοξενούμενοί μας είναι απόλυτα ευχαριστημένοι και έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Κιλκίς έχει καταφέρει να βγάλει σπουδαίους αθλητές που έκαναν μεγάλη καριέρα στην Εθνική ομάδα, ένας από αυτούς είναι ο Πέτρος Καλαϊτζής, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έπαιξε στο εξωτερικό. Θα βραβευτεί αύριο και θα θέλαμε την απονομή να κάνει ο Νίκος Γραμματικός ίσως ο μεγαλύτερος χαντμπολίστας που έχει αναδείξει το ελληνικό χάντμπολ. Επίσης θα τιμηθεί ο Νίκος Τζεβελέκης επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ, των Εθνικών ομάδων και φυσικά από τους ανθρώπους που προσέφεραν πολλά στον ΓΑΣΚ».

Παναγιώτης Λαπατίνας (Πρόεδρος ΓΑΣ Κιλκίς): «Καλησπέρα σας. Ως ΓΑΣ Κιλκίς θέλουμε να καλωσορίσουμε και από την πλευρά μας την Εθνική στην πόλη μας που ως γνωστό είναι μία από τις Μητροπόλεις του ελληνικού χάντμπολ με μακρά και πλούσια ιστορία στο άθλημα. Ο Σύλλογος έχει κατακτήσει Ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα Μπιτς Χάντμπολ, το Κύπελλο Ελλάδος το 2004, δύο φορές ακόμα ήταν φιναλίστ, τρεις φορές έπαιξε στον τελικό του πρωταθλήματος, ενώ έχει συμμετέχει 12 σεζόν στα ευρωπαϊκά κύπελλα με δύο προκρίσεις στα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ. Σε δύσκολα χρόνια καταφέρνουμε να διατηρούμε ζεστή στην πόλη την φλόγα του αθλήματος και πιστεύω ότι σύντομα θα ξαναζήσουμε ανάλογες επιτυχίες. Αποτελεί τιμή για τον Σύλλογο που συμβάλλει με τον τρόπο του στην προετοιμασία και τα φιλικά της Εθνικής μας ομάδας και ευχαριστούμε την Ομοσπονδία που μας εμπιστεύτηκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αυτή την εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό που η Εθνική Ανδρών επιστρέφει στο Κιλκίς μετά από 10 χρόνια, έστω και σε φιλικό παιχνίδι, έπειτα την σπουδαία νίκη- πρόκριση κόντρα στην Βοσνία το 2006. Καλούμε όλο τον φίλαθλο κόσμο του Κιλκίς να έρθει να συμπαρασταθεί στην Εθνική μας ομάδα, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να παρακολουθήσει χάντμπολ υψηλού επιπέδου».

Νίκος Γραμματικός (Ομοσπονδιακός Προπονητής): «Η πραγματικότητα είναι ότι μετά από αρκετά χρόνια επιστρέφω ως προπονητής πλέον στο Κιλκίς. Τελευταία μου επίσκεψη ήταν ως αρχηγός της Εθνικής. Χαίρομαι γιατί βλέπω φίλους σε μία γνώριμη και αγαπημένη πόλη. Είναι ένα νέο ξεκίνημα και για μένα και για την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για την φιλοξενία μας και την διοίκηση του ξενοδοχείου για όσα κάνουν για εμάς. Πρόθεση μου είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να περάσουν κάποια παιδιά που θα τα αξιολογήσουμε, δημιουργώντας έναν βασικό κορμό που θα έχει λίγες προσθαφαιρέσεις. Στόχος είναι να φτιάξουμε μια σκληρή και ανταγωνιστική ομάδα. Έχω μία άποψη ποιοι αθλητές πληρούν τις προϋποθέσεις να βρίσκεται στην Εθνική ομάδα. Πρέπει ωστόσο να ανεβάσουμε τα στάνταρ».

Παναγιώτης Νικολαϊδης (Περιφερειακός Εθνικής Ανδρών): «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμβάλλουν σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ομάδας. Βρισκόμαστε σε μία χαντμπολική πόλη. Κάνουμε μια νέα αρχή, έχουμε δυνατά φιλικά με το Ισραήλ. Έχουμε σαν στόχο την πρόκριση στους ομίλους του EURO 2020 και για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να κερδίσουμε Νησιά Φερόε και Κύπρο τον Ιανουάριο. Η Εθνική ομάδα είναι πολύ ψηλά στην συνείδησή πρέπει να παλεύεις σε κάθε ματς. Πρέπει να πονάς την φανέλα και το Εθνόσημο»

*Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, η Ομοσπονδία τίμησε τον Δήμαρχο του Κιλκίς για την υποστήριξη του στην Εθνική, αλλά και την γενικότερη στήριξη του στο άθλημα. Την απονομή έκανε εκ μέρους της ΟΧΕ ο Κώστας Βιολιτζής, ενώ επίσης αναμνηστικά δώρα από την Ομοσπονδία (απονομή από Νίκο Γραμματικό και Παναγιώτη Νικολαϊδη) έλαβαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας και ο Πρόεδρος του ΓΑΣ Κιλκίς

No comments