Δότες μυελού των οστών οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Δότες μυελού των οστών οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες

Οι Εθνικές ομάδες χάντμπολ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας- Εθελοντές, δότες μυελού των οστών έγιναν οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος γνωστή για την κοινωνική της αισθησία, δεν θα μπορούσε να ήταν απούσα από το κάλεσμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας για την συμμετοχή της στην χριστουγεννιάτικη
γιορτή στην «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη- Ελπίδα».

Έτσι στελέχη του αθλήματος και οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών ήταν εκεί για να μοιράσουν χαμόγελα και δώρα στα παιδιά που νοσηλεύονται με την ευχή το 2017 να τους φέρει υγεία, παίρνοντας παράλληλα κουράγιο και δύναμη από τους πραγματικούς μαχητές της ζωής.

Οι αντιπροσωπείες των Εθνικών ομάδων προσέφεραν στην κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη μία
φανέλα της Εθνικής χάντμπολ και μία μπάλα με τις υπογραφές των προπονητών και των αθλητών-τριών.

Οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες συμπλήρωσαν τα σχετικά έγγραφα, ώστε να γίνουν εθελοντές- δότες μυελού των οστών, στηρίζοντας εμπράκτως το έργο του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», που έχει σαν στόχο να ξεπεράσει τα επόμενα χρόνια τους 100.000 εθελοντές- δότες.

Από πλευράς χάντμπολ -εκτός από τον πρώην Πρόεδρο και εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή Στέλιο Αγγελούδη- παρόντες ήταν η Ταμίας Κυριακή Μπακουλοπούλου, οι Ομοσπονδιακοί Προπονητές των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών Νίκος Γραμματικός, Μενέλαος Δανήλος, οι διεθνείς αθλητές και αθλήτριες: Κώστας Τσιλιμπάρης, Στάθης Ζαμπούνης, Χάρης Μάλλιος, Λαμπρίνα Τσάκαλου, Φραγκούλα Παπανικολάου, Χρήστα Στουγιαννίδου, Μαρία Σαραντάκου, Κατερίνα Μανιά, η συντονίστρια του γραφείου Εθνικών Ομάδων Κατερίνα Γεωργούτσου και ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΟΧΕ Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου.

Οι άνθρωποι του χάντμπολ μίλησαν για την σημερινή τους εμπειρία

Στέλιος Αγγελούδης (μέλος ΕΟΕ): «Ήταν μία εκδήλωση, η οποία μπορεί να συνδέεται με το πνεύμα των ημερών, αλλά δεν παύει να αναδεικνύει ότι ο αθλητισμός έχει ευαίσθητες κοινωνικές πλευρές που μπορούν να παίξουν τον ρόλο που χρειάζεται. Αυτός δεν είναι άλλος από το να γίνει το όχημα των ευαίσθητων και κοινωνικά αδυνάτων. Η ΕΟΕ και το χάντμπολ ήταν παρόντες σήμερα μετά από αυτή την όμορφη πρωτοβουλία της ΕΘΝΟΑ. Η αθλητική δράση με την κοινωνική δραστηριότητα πρέπει να συμβαδίζουν».
Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του για το χάντμπολ επεσήμανε: «Το άθλημα του χάντμπολ έδωσε την μάχη της επιβίωσης στην δύσκολη αυτή περίοδο και πρέπει να συνεχίσει σε νέες βάσεις να πάει ακόμα ψηλότερα. Για αυτό και χρειαζόμαστε όλοι»

Κυριακή Μπακουλοπούλου (Ταμίας ΟΧΕ): «Είναι μεγάλη τιμή και χαρά οι Εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών να παρευρίσκονται στην χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου Όραμα Ελπίδας και αυτό γιατί ο Σύλλογος αυτός χαρίζει αμέτρητα χαμόγελα αισιοδοξίας, πίστης και φυσικά εμείς σαν αθλητισμός από την πλευρά μας δίνουμε πολλά μηνύματα ζωής και ελπίδας».

Νίκος Γραμματικός (Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανδρών): «Σίγουρα όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια με μπροστάρισσα την κα Βαρδινογιάννη είναι κάτι το εξαιρετικό. Τα συγχαρητήρια και τα μπράβο προφανώς και τα έχει ακούσει πολλές φορές. Εγώ θα σταθώ περισσότερο στην ευχή που έδωσε η ίδια: Σύντομα αυτό το νοσοκομείο να είναι άδειο και να μην νοσηλεύεται κανένα παιδί».

Μενέλαος Δανήλος (Ομοσπονδιακός Προπονητής Γυναικών): «Μας τίμησε ιδιαίτερα η πρόσκληση της ΕΘΝΟΑ και του Οράματος Ελπίδας να συμμετέχουμε στη γιορτή. Από την πλευρά μας υποσχόμαστε θα δείξουμε στον αγώνα του Συλλόγου για τα παιδιά, το ίδιο πάθος και σθένος που έχουμε όταν αντιμετωπίζουμε τους αγώνες στο γήπεδο. Θα είμαστε στο πλευρό τους σε ότι μας ζητηθεί στο μέλλον».

Κώστας Τσιλιμπάρης (Αρχηγός Εθνικής Ανδρών): «Η πρόσκληση που δηχθήκαμε ήταν πολύ σημαντική. Είναι χαρά που μπορέσαμε να γίνουμε εθελοντές δότες μυελού των οστών και να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας στην προσπάθεια του συλλόγου Όραμα Ελπίδας. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά του κόσμου υγεία».

Φραγκούλα Παπανικολάου (Αρχηγός Εθνικής Γυναικών): «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που μας προσκάλεσε η ΕΘΝΟΑ σε αυτή την γιορτή. Ελπίζω να το ευχαριστήθηκαν τα παιδιά αυτά που στέκονται παράδειγμα για εμάς τους αθλητές γιατί δίνουν τον μεγαλύτερο αγώνα, ο οποίος είναι η μάχη για την ζωή. Μας δείχνουν πως πρέπει να έχουμε μέχρι το τέλος πίστη για την νίκη»

No comments