Handball Premier: Δύσκολα ο ΠΑΟΚ τον Φοίβο - Δηλώσεις Γεωργιάδη και Λοΐζου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Handball Premier: Δύσκολα ο ΠΑΟΚ τον Φοίβο - Δηλώσεις Γεωργιάδη και Λοΐζου

Νίκη στο φινάλε για τον ΠΑΟΚ που παραλίγο να πέσει… θύμα έκπληξης από τον μαχητικό Φοίβο

Σε ντέρμπι εξελίχθηκε η αναμέτρηση στο «Σπίτι του Χάντμπολ» με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει δύσκολα 28-24 τον Φοίβο Συκεών. Ο «δικέφαλος» ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε 6-2 και 7-4 μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν.

Αρχικά ισοφάρισαν με τον Βότση (21’) και στην συνέχεια έως τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου κυριάρχησαν, αφού προηγήθηκαν ακόμα και με
τέσσερα γκολ (12-15 ημίχρονο, 12-16 στο 31’, 13-17 στο 33’). Η ομάδα του Νίκου Γεωργιάδη με τους Κοκκώνη και Βεσελίνοβιτς, κατάφερε να μειώσει σε 16-17 (36’) και να ισοφαρίσει 18-18 στο 40’ με τον Σέρβο αριστερόχειρα.

Ο μαχητικός Φοίβος πήρε ξανά το προβάδισμα (20-21) με τον Μπαλαμό στο 50’, αλλά ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πιο ψύχραιμος και πήρε σημαντικό προβάδισμα με σερί 4-0 (24-21) στο 54’, ενώ «καθάρισε» το ματς στο τελευταίο δίλεπτο με σημαντικές επεμβάσεις του Λοίζου και τους Νικολαϊδη, Μαστορογιάννη και Κοκκώνη να μετατρέπουν το 25-24 σε 28-24.


Για το παιχνίδι μίλησε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Νίκος Γεωργιάδης, ο οποίος στάθηκε στην αντίδραση των παικτών παρότι υπήρχαν αρκετά παιδιά τα οποία έπαιζαν με προβλήματα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «Εδώ και ένα μήνα η ομάδα ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς, περιμένουμε την διακοπή του πρωταθλήματος για να καταφέρουμε να ξεκουράσουμε τους παίκτες και να γίνουν καλά, καθώς αρκετοί έχουν θέματα τραυματισμών.

Έχουμε ακόμα ένα δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας (σ.σ. με ΑΕΚ), θα πρέπει να είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα.

Ήμασταν προετοιμασμένοι για το παιχνίδι με τον Φοίβο, όλη την εβδομάδα υπήρχαν αθλητές που δεν μπόρεσαν να βγάλουν όλο το πρόγραμμα της ομάδας, αισθάνομαι μεγάλη περηφάνεια για αυτούς που σήμερα παρότι την κούραση και τους τραυματισμούς, καταφέραν να μπουν μέσα και να δώσουν τα πάντα για τη νίκη. Οι Γρηγοριάδης, Παλάσκας, Κοκώνης, ταλαιπωρήθηκαν πολύ, όπως και ο Πετρίδης που δεν αγωνίστηκε αλλά ελπίζουμε να τον έχουμε κόντρα στην ΑΕΚ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που καταφέραν να πάρουν τη νίκη.

Για το παιχνίδι, ήταν δύσκολο, ο Φοίβος έχει παλέψει όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος και ξέραμε ότι θα μας ζορίσει. Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά και όταν το παιχνίδι ζορίζει, αυτοί μπαίνουν μπροστά και τραβάνε την ομάδα. Ο Κοκώνης έκανε φανταστικό παιχνίδι και μας οδήγησε σε μια μεγάλη νίκη, όπως και ο Λοΐζος.

Και για τον Γρηγόρη θα είναι σημαντικό γιατί θα έχει χρόνο να ενταχθεί στην ομάδα, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι θα ξεκουραστεί ενώ τα παιδιά που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς θα επιστρέψουν 100% έτοιμοι. Ο Σανίκης είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, εύχομαι να μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για την επικράτηση κόντρα στον Φοίβο Συκεών στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, μίλησε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Νίκος Λοΐζος.

Μεταξύ άλλων ο έμπειρος τερματοφύλακας του Δικεφάλου ανέφερε πως: «Συγχαρητήρια στον Φοίβο που ήταν ανταγωνιστικός από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Παίξαμε καλή άμυνα σήμερα αλλά κάναμε αρκετά αβίαστα λάθη και αυτό βοήθησε τους αντιπάλους να βγάλουν εύκολους αιφνιδιασμούς αλλά και να μπουν μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο , μειώσαμε τα λάθη και περάσαμε μπροστά στο σκορ. Μπήκαμε ψυχωμένοι και κάναμε το παιχνίδι μας. Δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε»

Για το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ:

«Κάθε παιχνίδι για μας είναι τελικός από δω και πέρα και έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε ακόμα ένα διπλό, κόντρα στην ΑΕΚ».

ΠΑΟΚ- ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 28-24
Τα πεντάλεπτα: 3-1, 5-2, 6-4, 8-7, 9-10, 12-15 (ημχ.), 15-17, 17-18, 19-19, 21-21, 24-21, 28-24
ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Αραμπατζής, Παλάσκας 1, Τσίλης 3, Τσεσμετζίδης, Νικολαϊδης 2, Κοκκώνης 8, Αποστόλου, Ορφανουδάκης, Οικονόμου 1, Γρηγοριάδης 1, Λοίζος, Μαστορογιάννης 2, Κυπραίος, Παπαδόπουλος, Βεσελίνοβιτς 10.
ΦΟΙΒΟΣ (Δημήτρης Πελεκίδης): Πίτσιος 2, Μέτσης 4, Βότσης 2, Μπαλαμός 5, Κεχαγιάς, Αλμπανίδης, Παπαδόπουλος, Πόποβιτς, Ντουλματζής, Ματσού 2, Λιάπης 1, Πατσιάς, Παπαγεωργίου, Τσαμεσίδης 8, Χατζής.
Διαιτητές: Νάσκος- Χαρίτσος, Δίλεπτα: 3-5, Πέναλτι: 6/7-2/2

No comments