Βύρωνας Παπαδόπουλος: "Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Βύρωνας Παπαδόπουλος: "Ήμασταν καλά προετοιμασμένοι"

Ο Βύρωνας Παπαδόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ3 για την διαδικασία πρόκρισης στο EURO 2020

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ο Κόσμος Των Σπορ» της ΕΡΤ3 ήταν σήμερα ο διεθνής αριστερός εξτρέμ Βύρωνας Παπαδόπουλος και πρώτος σκόρερ (6 γκολ) της Εθνικής Ανδρών στη νίκη με 26-24 επί των Νησιών Φερόε. Ο 31χρονος αθλητής μίλησε για την πρόκριση στην επόμενη φάση του EURO 2020 και για τις συνθήκες που αντιμετώπισε η ομάδα στα Νησιά Φερόε.

Μεταξύ άλλων ο αθλητής της Γερμανικής Έμπορ Ροστοκ ανέφερε: «Το να βρεθείς σε μια τελική
φάση EURO είναι πιο δύσκολο από το να πας στο Παγκόσμιο γιατί στην Ευρώπη είναι οι ισχυρότερες ομάδες του αθλήματος. Πιστεύω ωστόσο ότι με το σύστημα διεξαγωγής της 2ης προκριματικής φάσης δεν θα μας δοθεί καλύτερη ευκαιρία να βρεθούμε σε μία τελική φάση μετά από πολλά χρόνια.
Η αποστολή στα Νησιά Φερόε δεν ήταν τόσο εύκολη, όσο μπορεί να φαίνεται. Μπήκαμε σε μία διαδικασία με συνεχείς ανταποκρίσεις και μεγάλη σωματική και ψυχολογική κούραση, ενώ ακυρώθηκε και η πτήση μας από Κοπεγχάγη για Νησιά Φερόε, λόγω κακοκαιρίας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ουσιαστικά να παίξουμε το πρώτο ματς με μία μόλις προπόνηση, το πρωί την ημέρα του αγώνα!

Εκεί συναντήσαμε πολύ κρύο και χιόνι, αλλά και μία γενικά περίεργη κατάσταση από όλους και τους διαιτητές. Υπήρχε μία διάθεση να βοηθηθούν τα Φερόε, που έτσι και αλλιώς έχουν την στήριξη της Δανίας και γενικά της Σκανδιναβίας. Ακόμα και το πρόγραμμα βόλευε τους γηπεδούχους γιατί είχαν μία ημέρα ξεκούραση ανάμεσα στα ματς, ενώ εμείς έπρεπε να παίξουμε δύο ματς σε 24 ώρες.
Τα παιδιά της Κύπρου με ψυχή κέρδισαν το πρώτο παιχνίδι και εμείς έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε την επόμενη μέρα την Κύπρο το Σάββατο.

Προσαρμοστήκαμε όμως στις συνθήκες και ήμασταν καλά προετοιμασμένοι. Το προπονητικό επιτελείο έκανε πολύ καλή δουλειά, είχαμε βίντεο από τους αντιπάλους μας και ξέραμε τα πάντα για αυτούς. Τα Νησιά Φερόε ήταν δύσκολος αντίπαλος, η ομάδα Νέων τους, μόλις πριν μια εβδομάδα πέρασε στα τελικά του Παγκοσμίου. Αυτή η πρόκριση μας δίνει μεγάλη χαρά και μπορώ να πω ότι είναι σαν να βγάλαμε την ομάδα από τον… βούρκο».

No comments