Έγραψε ιστορία ο ΑΣΕ Δούκα που προκρίθηκε στους “8” του Τσάλεντζ Καπ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Έγραψε ιστορία ο ΑΣΕ Δούκα που προκρίθηκε στους “8” του Τσάλεντζ Καπ

Μια ακόμα λαμπρή σελίδα στην ιστορία του ΑΣΕ Δούκα έγραψε η ανδρική ομάδα χάντμπολ, η οποία "ετοιμάζει βαλίτσες" για την φάση των “8” του Τσάλεντζ Καπ μετά από την πρόκριση που πέτυχε επί της Τουρκικής Τάσοβα Γιμπό.

Οι “μπλε” του Γιώργου Κρανάκη επικράτησαν και στον δεύτερο αγώνα με 34-30  και σε συνδυασμό και με τη νίκη στην πρώτη αναμέτρηση με 32-28, “σφράγισαν” το πολυπόθητο εισιτήριο και πανηγύρισαν έξαλλα τη νέα τους επιτυχία. Και στα δύο παιχνίδια ο ΑΣΕ Δούκα παρουσιάστηκε πολύ καλά διαβασμένος βάζοντας “φρένο” στην Τάσοβα που ήρθε στην Αθήνα έχοντας στη σύνθεση της 8 ξένους παίκτες! Αυτό δεν πτόησε σε κανένα σημείο την ομάδα του Αμαρουσίου η οποία ήταν αποφασισμένη από το πρώτο λεπτό που μπήκε στο τερέν.

Το αγωνιστικό πλανο του Γιώργου Κρανάκη τηρήθηκε κατα γράμμα από τους παίκτες του οι οποίοι
παρέμειναν προσηλωμένοι στο στόχο τους και δεν πετούσαν στα “σύννεφα” παρά το νικηφόρο αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα.

Στον σημερινό επαναληπτικό αγώνα, οι “μπλε” γνώριζαν τις δυσκολίες του αγώνα όμως δεν τους σταματούσε τίποτα. “Πάτησαν γκάζι” από το ξεκίνημα του και με τους Ζαμπούνη και Μυλωνά προηγήθηκαν με 9-6. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πηρε ο Δημήτρης Τζηράς που “πυροβολούσε” την αντίπαλη εστία με το σκορ στο ημίχρονο να κλείνει 16-11.

Στην επανάληψη, το συγκρότημα του Γιώργου Κρανάκη διατήρησε την ψυχραιμία του και το καθαρό μυαλό, επέβαλλε πλήρως το ρυθμό του και προηγήθηκε με 31-27. Οι παίκτες της Τάσοβα σε μια απέλπιδα προσπάθεια μείωσαν σε 31-30 δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα όμως ο Δούκας με τρία συνεχόμενα γκολ έγραψε το τελικό 34-30 και έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς με τους παίκτες, το τεχνικό τιμ, τη διοίκηση και όλους τους αθλητές των ακαδημιών του χάντμπολ να γίνονται ένα “κουβάρι” μέσα στο γήπεδο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Η Τάσοβα έχει εξαιρετικές μονάδες, αλλά εμείς είμαστε καλύτερη ομάδα. Η Ευρώπη πιστεύω δεν θα μας κουράσει, αλλά θα μας δώσει ρυθμό και ενέργεια στην συνέχεια και του πρωταθλήματος», σχολίασε ο αριστερός εξτρέμ Στάθης Ζαμπούνης.
Από την πλευρά του ο Χρήστος Μυλωνάς επεσήμανε: «Είχαμε διαφορά 4 γκολ από χθες. Θέλαμε να τρέξουμε και να πετύχουμε εύκολα γκολ. Ελέγχαμε το παιχνίδι, πήραμε διαφορά και στο τέλος ήρθε άξια η πρόκριση. Η Ευρώπη είναι κίνητρο για όλους, μακάρι να συνεχίσουμε στον θεσμό».

ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ – ΤΑΣΟΒΑ ΓΙΜΠΟ 34-30
Τα πεντάλεπτα: 3-2, 4-3, 9-6, 11-8, 13-9, 16-11(ημίχρονο), 20-16, 24-18, 25-21, 26-21, 29-25, 34-30.

Τάσοβα Γιμπό (Μοχαμέντ Μπακίρ): Σκρόμπανετς, Τζούριτς 3, Μπάλαζ 5, Βοσκούρτ 3, Τουφεξίντερε 3, Κλιάιτς, Τσαλισκάν, Μπιέγκαλ 5,  Καράνοβιτς 8, Σαπούν, Καμπέρογλου, Τσελίκ 3, Ταϊφουρ.

ΑΣΕ Δούκα (Γιώργος Κρανάκης): Ζαλώνης, Μωραϊτης 4, Τζηράς 9, Ζαμπούνης 7, Μανουσέλης, Μπραουδάκης, Αποστολίδης 1, Μπάρμπας, Ντούνης 1, Μπάγιος, , Νταρσουλάντ 1, Αραπακόπουλος 4, Ζιβούλοβιτς, Μυλωνάς 7, Τόμπρος.
Δίλεπτα: 6/4, Πέναλτι: 4/4, 3/4.



No comments