Οι υποδομές του Ωρίωνα Χανίων στην Κύπρο για αγώνες - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οι υποδομές του Ωρίωνα Χανίων στην Κύπρο για αγώνες

“Αδελφοποίηση”  Ωρίωνα Χανίων και Παρνασσού Λευκωσίας

Με την επίσημη τελετή που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην Λευκωσία, αδελφοποιήθηκαν τα σωματεία χάντμπωλ Παρνασσός Στροβόλου και Ωρίωνας Χανίων, ενώ στα μέσα Απριλίου η Χανιώτικη ομάδα “θ' ανταποδώσει” φιλοξενώντας την Κυπριακή.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του “Παρνασσού” (ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Χανιώτης Νίκος Ερηνάκης, που είναι και ο “συνδετικός κρίκος” μεταξύ των δυο ομάδων), παρουσία των προέδρων των δυο συλλόγων (Ματθαίος Ματθαίου και Ευτύχης Χλωράκης), του αντιδημάρχου -υπεύθυνου αθλητισμού- Χανίων Γιώργου Κουκλάκη, του ταμία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (ΚΟΧ) Τηλέμαχου Σαββίδη, εκπροσώπων του Δήμου Στροβόλου και άλλων επισήμων. Η αδελφοποίηση προβλέπει,
μεταξύ άλλων, συνεργασία των δυο συλλόγων σε διοικητικό, τεχνικό και αγωνιστικό επίπεδο.

Με συνολικά 25μελη αποστολή (προπονητής ήταν ο καθηγητής Φ.Α.  Στέλιος Ντουνιαδάκης) ταξίδεψε στην Κύπρο ο Ωρίωνας, όπου, εκτός των άλλων, τόσο οι παμπαίδες Α' (U15-ηλικίες κάτω των 15 ετών), όσο και οι παμπαίδες Β' (U13-ηλικίες κάτω των 13 ετών) είχαν την ευκαιρία το τριήμερο της εκεί παραμονής τους να δώσουν συνολικά 5 παιχνίδια με τις αντίστοιχες ομάδες του Παρνασσού, αλλά  και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Σ.Π.Ε. Στροβόλου. Ακόμη η αποστολή ξεναγήθηκε στην όμορφη Κύπρο και ενημερώθηκε για τον πολιτισμό και την πλούσια ιστορία της!

Αναλυτικά τα 17 παιδιά που αγωνίστηκαν: Μαρκαντωνάκης,  Μομπαρέσκου, Χλωράκης, Καραμπινάκης,  Θεοδωρογλάκης, Ρουσάκης, Κοσμαδάκης, Μιχελάκης, Τριλυράκης, Μ. Ξεκουκουλωτάκης, Τ. Ξεκουκουλωτάκης, Παρασκευόπουλος, Πετράκης, Καλατζάκης, Γίλβασης, Καυκαλάς και η Αργυρώ Χλωράκη.

Όπως προαναφέρουμε, το διάστημα 18-22 Απριλίου ο  Ωρίωνας θα φιλοξενήσει στα Χανιά τις ομάδες του “Παρνασσού”, διοργανώνοντας ταυτόχρονα τουρνουά, στο οποίο θα πάρει μέρος η Λάρισα και ακόμη μια ομάδα από την Αθήνα. Τόσο οι αγώνες στην Κύπρο, όσο και αυτοί που θ' ακολουθήσουν στα Χανιά, εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Ωρίωνα εν όψει των πανελληνίων διοργανώσεων του καλοκαιριού, όπου φέτος θα πάρει μέρος τόσο στους παμπαίδες Α', όσο και στους Β' (όπου είχε αγωνιστεί πέρυσι) και βέβαια οι νεαροί αθλητές του μπαίνουν έτσι “στο κλίμα” επίσημων αγώνων, κάτι που δυστυχώς δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν εδώ, μιας και δεν διοργανώνονται ανάλογα τοπικά ηλικιακά πρωταθλήματα.

Για το ταξίδι στην Κύπρο, τα πανελλήνια πρωταθλήματα μικρών ηλικιών και διάφορα άλλα θέματα σχετικά με τον Ωρίωνα, μας μίλησε ο πρόεδρός του, Ευτύχης Χλωράκης:

«Η σκέψη της αδελφοποίησης με την ομάδα της Λευκωσίας μου ήρθε στο μυαλό το περασμένο φθινόπωρο, όταν βρέθηκε  στην πόλη μας, για φιλικά με τον Γ.Σ. Χανίων, ο Παρνασσός Στροβόλου Λευκωσίας. Έχοντας την υποστήριξη του Νίκου Ερηνάκη, έκανα τις σχετικές επαφές, τον περασμένο Νοέμβριο πήγα στην Κύπρο και μίλησα με τους υπεύθυνους της ομάδας, ρυθμίζοντας τις λεπτομέρειες και τώρα προχωρήσαμε στην υλοποίηση της σκέψης αυτής. 

Μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία, την οποία δεσμευόμαστε ν' ανταποδώσουμε τον Απρίλιο, όμως εκτός των άλλων το ταξίδι μας είχε και ουσιαστικό αγωνιστικό όφελος, αφού μπόρεσαν οι μικροί μας παίκτες να δώσουν φιλικά παιχνίδια και ν' αποκτήσουν εμπειρίες εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων στα πανελλήνια πρωταθλήματα των ηλικιακών τους κατηγοριών, στα οποία θα πάρουμε μέρος για δεύτερη χρονιά. 

Γενικότερα, η προσπάθειά μας για την ανάπτυξη του χάντμπολ συνεχίζεται, έχουμε στο δυναμικό μας περίπου 50 παιδιά, αγόρια-κορίτσια, ηλικίας 10-16 ετών και μάλιστα τη φετινή σεζόν δουλεύουμε κάτω από πολύ καλύτερες συνθήκες προπόνησης, χρησιμοποιώντας ανάλογα, τρία κλειστά (Εθνικού Σταδίου, Π. Ηλεκτρικής, Χρυσοπηγής). 

Με την ευκαιρία, θέλω εκ μέρους του συλλόγου να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση του ταξιδιού στην Κύπρο, το οποίο προσωπικά θεωρώ ότι  αποτελεί υπέρβαση για ένα σωματείο με μόλις δυο χρόνια παρουσίας στον χώρο του χάντμπολ. 

Χορηγοί, λοιπόν, της αποστολής ήταν οι: ΑΒΕΑ, Μύλοι Κρήτης, ΒΙΟΧΥΜ, Βέρο Kρητικό, εταιρεία βιολογικού ελαιολάδου “Τerra Creta”, εταιρεία φύλαξης “G4S”, ψητοπωλείο “Θράκα”, καφέ “Raki n roll”, πιτσαρία “The Italian job”, πολυχώρος “Escape”, μπουγάτσα “Ιορδάνης”, γραφείο γενικού τουρισμού “ΔΙΚΤΑΜΟΣ travel”, ενώ ευχαριστώ ακόμη το κατάστημα “Σταύρος Σπορ” για την προμήθεια του αθλητικού υλικού, το “Κεντόραμα” και το “Chania Print Point” για τις άψογες μακέτες και στάμπες στoν ρουχισμό της αποστολής. 

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μη συγχαρώ όλα τα παιδιά και τον προπονητή Στέλιο Ντουνιαδάκη,  για την άψογη παρουσία τους εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου σε όλη την διάρκεια της εκεί παραμονής, αλλά και να ευχαριστήσω όλους τους συνοδούς που ήταν μαζί μας».  

No comments