Επιστολή του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου στην ΟΧΕ για τις ανενεργές εγκαταστάσεις της Αγυιάς - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Επιστολή του Γιάννη Παπαγιαννόπουλου στην ΟΧΕ για τις ανενεργές εγκαταστάσεις της Αγυιάς

Επιστολή προς τους ιθύνοντες της ΟΧΕ για την δημιουργία γηπέδου beach handball απέστειλε ο Πατρινός γυμναστής Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, ένας άνθρωπος του αθλήματος που από το 1980 (ως αθλητής τότε)  ασχολείται μέχρι και σήμερα με τα κοινά του αθλήματος στην Πάτρα, αφού δραστηριοποιείται με την μοναδική ομάδα της πόλης  σε εθνική κατηγορία, την Ακαδημία των Σπορ.

Συγκεκριμένα η διοίκηση  του ΠΕΑΚ Πάτρας και οι ενοχλήσεις που έχει δεχθεί ο Γ.Γ.Α. κ. Ιούλιος Συναδινός  από παράγοντες του αθλήματος (της Πάτρας) του beach volley να μετατρέψουν  τις εγκαταστάσεις του παλαιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς Πάτρας που πρόκειται να ανακαινισθούν για αποκλειστική χρήση του
αθλήματος  του beach volley, οδήγησαν τον Πατρινό γυμναστή να ενημερώσει την ΟΧΕ και αυτή με την σειρά της να πράξει τα δέοντα.

Το ανενεργό κολυμβητήριο εδώ και 14 χρόνια έχει διαστάσεις 50Χ27 μέτρα, με κερκίδες που από κάτω διαθέτουν αποδυτήρια, γραφεία, κ.λ.π. και βρίσκεται στην είσοδο της πόλης δίπλα στην θάλασσα της Πλάζ-Τερψιθέα. Οι παλιότερες επιτυχίες ομάδων της Πάτρας, η κατάκτηση της πρώτης θέσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών με την ομάδα του Καζίνο Ρίου και της δεύτερης αντίστοιχης  θέσης στις γυναίκες με την Ακαδημία των Σπορ, οι αθλητές της πόλης που ασχολούνται με διάφορες ομάδες της Ελλάδος στα πρωταθλήματα, τα τουρνουά των μικρών που διοργανώνουν οι Ελπίδες Πάτρας και ο    εν ενεργεία αθλητής στην εθνική Ελλάδος beach handball  Κανέλλος Γεωργίου, είναι μερικοί από τους λόγους που επιβάλλεται  το παραπάνω κολυμβητήριο   να διαμορφωθεί και να  δοθεί και για τις ανάγκες του beach handball, αλλά και του beach soccer και να διαμορφωθεί ένας πρότυπος χώρος beach αθλημάτων, μιας και οι προδιαγραφές και οι  εγκαταστάσεις που ήδη διαθέτει  παραπλεύρως  και προφανώς θα ανακαινιστούν, θα  δημιουργηθεί  ένας  σύγχρονος χώρο beach αθλημάτων για αγώνες προδιαγραφών Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και όχι μόνον.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΝΤ-ΜΠΟΛ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.

Το άθλημα της χειροσφαίρισης στην Πάτρα είναι το μοναδικό ομαδικό άθλημα της πόλης που στον ιστορικό αθλητικό χάρτη της Αχαϊκής πρωτεύουσας  έχει φέρει μακράν τα περισσότερα πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδος σε συλλογικό επίπεδο. Η Ακαδημία των Σπορ και οι Ελπίδες Πάτρας είναι οι μοναδικές ομάδες που καλλιεργούν το άθλημα σήμερα, με την πρώτη να συμμετάσχει με ομάδα ανδρών σε εθνική κατηγορία ( Β΄ εθνική ) και την δεύτερη να ασχολείται σε επίπεδο υποδομών μόνον. Όπως εξομολογείται ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος:

"Φέτος είναι η τελευταία μας χρονιά στο τριετές πλάνο που έχουμε βάλει. Αλλού επιτύχαμε τους στόχους μας, αλλού όχι. Αν η ομάδα των ανδρών δεν καταφέρει να ανέβει στην Α2 εθνική κατηγορία, προβλέπω το μέλλον αβέβαιο. Στοχεύσαμε σε τρείς πυλώνες:
Υποδομές: έχουμε περίπου 120 παιδιά σε όλες τις κατηγορίες υποδομών αγοριών - κοριτσιών, όπου ασχολούνται τρείς γυμνάστριες – παιδαγωγοί, με ειδικότητα στην χειροσφαίριση, παλιές αθλήτριες του συλλόγου, τις Ελένη και Φωτεινή Αραβαντινού και Βάσω Βουκελάτου. Στόχος μας του χρόνου να γίνουν πέντε οι γυμναστές με ειδικότητα χαντ-μπολ και να ενεργοποιήσουμε την γυναικεία ομάδα που τα τελευταία δύο χρόνια δεν συμμετέχει σε εθνικά πρωταθλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Καταφέραμε και ανοίξαμε πάλι το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι,  εδραιώσαμε το άθλημα μας στο γήπεδο που ανδρώθηκε όχι μόνον ανά το Πανελλήνιο, αλλά και Ευρωπαϊκά.

Ανδρική ομάδα:  κρατήσαμε πέντε έμπειρους παίκτες και το υπόλοιπο 70% των αθλητών είναι γηγενής αθλητές,  ηλικίας από 16-19 ετών. Ήρθαν και ορισμένοι φοιτητές φέτος στην ομάδα μας, άριστοι χαρακτήρες  που γρήγορα ενσωματώθηκαν με τους υπόλοιπους. Στο τριετές πλάνο μας είναι φέτος η ομάδα να ανέβει στην Α2 εθνική κατηγορία. Μαζί μας έχουμε τους ίδιους χορηγούς για τρίτο χρόνο που μας στηρίζουν και θα μας στηρίξουν και αν ανέβουμε σκαλοπάτι, για την γενικότερη αναβάθμιση του αθλήματος στην Πάτρα και γιατί όχι μακροπρόθεσμα, με σχέδιο πάντα, να ανέβουμε και στην Α1 εθνική κατηγορία με δικά μας παιδιά.

Παράγοντες,  παλιοί αθλητές: ενεργοποιήσαμε παλιούς αθλητές και παράγοντες του χώρου μας να ασχοληθούν με τα κοινά του συλλόγου μας και τα καταφέραμε. Θέλουμε κι έχουμε στοχεύσει κι άλλους,  γιατί κανείς δεν περισσεύει. Σε τοπικό επίπεδο οι παράγοντες τυγχάνουν  καθολικής αποδοχής,  θα θέλαμε όμως την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη της ΟΧΕ  έμπρακτα. Υπάρχουν συμπολίτες παράγοντες-αθλητές-προπονητές-διαιτητές στην Πάτρα μορφωμένοι, επιστήμονες,  έμπειροι, κατάλληλοι  και αξιόλογοι για οποιαδήποτε θέση, έστω και στην πιο ασήμαντη  επιτροπή της ΟΧΕ, που μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα. Ο ρόλος ο δικός μου  με ξεπερνάει  και από την θέση που βρίσκομαι δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο. Ας πάρουν την σκυτάλη    αυτοί που έχουν τις αντίστοιχες θέσεις και την ‘’ σφραγίδα ‘’".
                          

No comments