Β' Εθνική: Στην κορυφή η Ασπίδα Ξάνθης - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Β' Εθνική: Στην κορυφή η Ασπίδα Ξάνθης

Ματσάρα με όλη την σημασία της λέξης διεξήχθη στην Κομοτηνή με την Ασπίδα Ξάνθης να φεύγει νικήτρια απέναντι στο Δημοκρίτειο, σε παιχνίδι διαφήμιση για το άθλημα με συνεχείς ανατροπές του σκορ και συγκλονιστικό φινάλε απο τους φιλοξενούμενους.

Παρουσία περίπου 200 ατόμων που γέμισαν το κλειστό για να παρακολουθήσουν το μεγάλο ντέρμπι κορυφής του 5ου ομίλου της Β’ Εθνικής, με τις δύο ομάδες ισόβαθμες στην πρώτη θέση πριν την έναρξη του αγώνα, το ματς ήταν συναρπαστικό απο τα πρώτα κιόλας λεπτά με το Δημοκρίτειο να παίρνει το προβάδισμα, όμως οι φιλοξενούμενοι να αντιδρούν συνεχώς μάλιστα ακόμα και όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα στο 20′ σε πέντε λεπτά κατάφεραν να το
κάνουν 9-9 και στο φινάλε του πρώτου μέρους να πάνε στα αποδυτήρια με ένα γκολ μπροστά και το σκορ στο 11-12.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα γύρισαν εκ νέου το ματς παίρνοντας το προβάδισμα το οποίο όμως διατήρησαν μέχρι το 50′ όταν και έγινε το 20-20. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό στο φινάλε του με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το 55′ που το σκορ ήταν στο 21-21 όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο με συγκλονιστική παρουσία σε άμυνα και επίθεση οι Ξανθιώτες κατάφεραν να φύγουν νικητές με το τελικό 22-25 να δίνει στην ομάδα της Ξάνθης την ευκαιρία να μείνει εκ νέου μόνη πρώτη και όπως όλα δείχνουν το παιχνίδι στην Ξάνθη μεταξύ των δύο να είναι αυτό που θα κρίνει τον πρωταθλητή του ομίλου.

Ανάμεσα στον πολύ κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο το παρών έδωσαν ο προπονητής των Κυκλώπων Ηλίας Ταρές και ο αθλητής της ομάδας Άκης Χαραλαμπίδης που είχαν την ευκαιρία να τα πουν και με το φινάλε του εκπληκτικού αυτού αγώνα με παλιούς συμπαίκτες και φίλους.

Δεκάλεπτα: 3-2, 7-5, 11-12(ημίχρονο), 16-14, 20-20, 22-25

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: Κούπης 5, Τζουμάνης, Γκουντούλας 4, Γκάντιας, Ντόι  3, Σακκός  1, Βαρδάκας  3, Πατσιαβάς  3, Ξανθόπουλος  3, Βελκόπουλος, Απαζίδης, Λαγόπουλος.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Ναθαναηλίδης 6, Καζαντζίδης 2, Βασιλειάδης, Τσαντίδης 2, Καραπαπάζογλου  1, Ρούφος, Μπρατίδης 5, Σαλή Ογλού, Παπαστάμου 1, Σιλέλογλου, Ευθυμίου, Λιόντος 2, Ξενοπανάγος, Μπέλλιας, Παπαδόπουλος 6.

Πηγή: sportsaddict.gr/

No comments