Ανακοίνωση Θρίαμβου Αθηνών - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ανακοίνωση Θρίαμβου Αθηνών

Με αφορμή το γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα ΠΑΟ «Θρίαμβος» Αθηνών - Ολυμπιακός Κερατσινίου ο οποίος έληξε ισόπαλος 27-27 η ομάδα μας έχει να δηλώσει τα κάτωθι:

Εκφράζουμε τη λύπη και την αγανάκτησή μας για την απαράδεκτη διαιτησία των κυρίων Κουτσού και Φωκίτη και παρακαλούμε τα αρμόδια όργανα να παρέμβουν για την παραδειγματική τους τιμωρία καθώς αλλοίωσαν το αποτέλεσμα στο 59.52΄ της αναμέτρησης δίνοντας λανθασμένα την μπάλα στον αντίπαλο. Το χρονικό έχει ως εξής: η ομάδα μας δέχεται γκολ και το σκορ γίνετε 27-26. Ο προπονητής μας καλεί σε τάιμ άουτ ενώ ο χρόνος δείχνει 59.48΄.

Οι διαιτητές, χωρίς να υποδείξουν στους αντιπάλους ότι πρέπει να βρίσκονται 3 μέτρα μακριά απ’ το σημείο της σέντρας, όπως αναφέρουν οι κανονισμοί όταν παρεμποδίζεται ο παίκτης που εκτελεί την
σέντρα, σφυρίζουν σέντρα και στην συνέχεια στο 59.52΄ δίνουν την μπάλα στους αντιπάλους σφυρίζοντας παθητικό χωρίς να έχει σηκώσει χέρι κανένας από τους διαιτητές (στις 2 πάσες) και στο 59.55΄αποβάλουν με κόκκινη και μπλε κάρτα τον τερματοφύλακά μας στην προσπάθεια του να κάνει πάσα. Ο κ. Φωκίτης, συνεχίζοντας το καταστροφικό του έργο, δίνει αναιτιολόγητο πέναλτι και ο παίκτης του Ολυμπιακού ευστοχεί γράφοντας το 27-27.

Οι κανονισμοί είναι σαφείς, κύριε Φωκίτη ,  για το παθητικό παιχνίδι στο άρθρο 7                  - διαβάστε τους είναι αναρτημένη στο  επίσημο site της ομοσπονδίας- και γράφουν:  «Σε ορισμένες περιπτώσεις οι διαιτητές μπορούν επίσης να καταλογίσουν ελεύθερη ρίψη κατά της ομάδας που έχει κατοχή της μπάλας χωρίς προηγούμενο προειδοποιητικό σήμα, για παράδειγμα, όταν ο παίχτης αποφεύγει, σκόπιμα, την προσπάθεια να εκμεταλλευτεί μία ΚΑΘΑΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΕΡΜΑ».
Κύριοι διαιτητές ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ. Ειδικά εσείς κύριε Φωκίτη που είστε διεθνής και μας εξηγούσατε τον κανονισμό, είδατε κάποια καθαρή ευκαιρία για τέρμα; Σηκώσατε το χέρι σας προτού σφυρίξετε το παθητικό όπως αναφέρουν οι κανονισμοί; Μήπως ο παίκτης μας ήταν σε προφανή θέση για γκολ και γύρισε εσκεμμένα πίσω; Η απάντηση φυσικά είναι  Όχι σε όλα!!! Το είδε όλο το γήπεδο και το είδαν και παράγοντες του  αθλήματος… Δώσατε αναίτια την μπάλα στον αντίπαλο μέσα σε 4 δευτερόλεπτα χωρίς καμία προειδοποίηση και εν συνεχεία καταλογίσατε πέναλτι σε νεκρό χρόνο επικαλούμενος το άρθρο 8:10γ του κανονισμού παιδιάς στο φύλλο αγώνος, άρθρο που αναφέρει : «κάθε φάουλ το οποίο εμπίπτει στις διατάξεις του αρ. 8:10γ του κανονισμού παιδιάς (όταν η μπάλα βρίσκεται εκτός παιδιάς) θα τιμωρείτε με αποβολή χωρίς γραπτή αναφορά και θα καταλογίζεται ρίψη 7μ (πέναλτυ) υπέρ της αντιπάλου ομάδας.» και δεν αφορά την εν λόγω περίπτωση αφού δεν υπήρξε φάουλ, χαρίζοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην αντίπαλη ομάδα και καταδικάζοντας μας σε πιθανό υποβιβασμό.

Απ’ τα ανωτέρω προκύπτει  ξεκάθαρα ότι αλλοιώσατε το αποτέλεσμα του αγώνα είτε από άγνοια είτε σκοπίμως και αυτό δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο! Η διαιτησία σας κύριε Κουτσέ και κύριε Φωκίτη ήταν απαράδεκτη!!! Δεν αξίζει στο άθλημα που αγαπάμε κάποιοι να αμείβονται για την δίκαιη διεξαγωγή του και να έχουν άγνοια των κανονισμών και να τους παραποιούν - χρησιμοποιούν όπως τους συμφέρει!!! Αντίθετα, πρέπει να γνωρίζουν του κανονισμούς άριστα ώστε να κατευθύνουν και εμάς του ερασιτέχνες ΣΩΣΤΑ!!! Εάν όμως, η αλλοίωση αυτή, έγινε με άλλα κίνητρα θα πρέπει να επέμβει ο Αθλητικός δικαστής!!!

Επιπλέον, οι κ. Κουτσός και Φωκίτης  πήραν τα δελτία τριών αθλητών της ομάδας μας αφού πρώτα ανέφεραν ψευδώς στο φύλλο αγώνος ότι οι αθλητές μας, Δημήτρης Μπανιάς και Ναπολέων Κρεμόνας έσπρωξαν τους διαιτητές και μαζί και με τον αθλητή μας Παναγιώτη Λάλα τους εξύβρισαν, παρόλο που υπάρχει πλήθος μαρτύρων που πιστοποιούν ότι αυτό δεν συνέβη. Αποτέλεσμα της πράξης τους αυτής είναι να αφήσουν την ομάδα μας που αγωνίζεται για την παραμονή της στην Α2 χωρίς 3 από τους βασικούς της αθλητές.  

Επίσης, κάτι που δείχνει ότι δεν έγινε αδόλως το «σφάξιμο», είναι το γεγονός  ότι ενώ η Ομάδα μας ήταν σε όλη σχεδόν την διάρκεια του 2ου ημιχρόνου με 2-3 γκολ μπροστά στο σκορ,  μια ματιά στο φύλλο αγώνος καταδεικνύει ότι  από το 45’ και μετά  έπαιζε μονίμως με 1 ή και 2 παίκτες λιγότερους (καταλόγισαν ακόμα και 2 δίλεπτα κατά την διάρκεια επίθεσης της ομάδας μας).

Καλούμε τον Σύνδεσμο των Διαιτητών να μη συγκαλύψουν αλλά να επέμβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους επίορκους διαιτητές,
Ζητάμε απ την επιτροπή πρωταθλήματος να προστατέψει το άθλημα από τέτοιες απαράδεκτες διαιτησίες, να επαναλάβει τα τελευταία λεπτά του αγώνα από το  59.48΄ και να μας επιστραφούν τα αδίκως παρακρατημένα δελτία των αθλητών μας.
Με τιμή,
Για το Δ.Σ. του ΠΑΟ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

No comments