Ανακοίνωση ΠΣΑΧ για Κουρουμλίδη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ανακοίνωση ΠΣΑΧ για Κουρουμλίδη

Ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Χειροσφαίρισης με την οποία καταγγέλλει τον Αερωπό Έδεσσας για την στάση που κράτησε απέναντι στον αθλητή Σάββα Κουρουμλίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Ως ΠΣΑΧ καλούμαστε να γνωστοποιήσουμε και να καταγγείλουμε ένα ακόμα εξωφρενικό περιστατικό.Ένα από τα πολλά περιστατικά που αποτυπώνουν γιατί το άθλημα μας βρίσκεται στην κατατάσταση που βρίσκεται.

Ο αθλητής Σάββας Κουρουμλίδης το καλοκαίρι δέχθηκε πρόταση συνεργασίας απο την ομάδα του
Αερωπού Έδεσσας.Οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι εκτός από τις πολλές και συχνες επικοινωνίες που είχαν με τον αθλητή,προσκάλεσαν και τους γονείς του στην Έδεσσα ,όσο ο αθλητής βρισκόταν στην Γερμανία όπου αγωνιζόταν, προκειμένου να συζητήσουν και από κοντά και να τους διαβεβαιώσουν ότι όλα θα έβαιναν ομαλώς. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ενώ στον αθλητή εστάλη και ιδιωτικό συμφωνητικό από την ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου.

Στα μέσα Οκτωβρίου και ενώ οι υποχρεώσεις της ομάδας είχαν ξεκινήσει από τον Αύγουστο,όταν ο αθλητής ζήτησε από την διοίκηση να του καταβληθούν τα οδοιπορικά του Σεπτεμβρίου, του ανακοινώθηκε  ότι το σωματείο προτίθεται να σταματήσει να εκπληρώνει τους όρους της συμφωνίας τους και του πρότειναν να μείνει στην ομαδα μέχρι τέλη Δεκεμβρίου χωρίς να του καταβάλλονται οδοιπορικά. Αν ο αθλητής τους έπειθε με την απόδοση του θα επαναδιαπραγματευόντουσαν τους όρους της συμφωνίας.

Όταν ο αθλητής ρώτησε την διοίκηση με ποιο δικαίωμα καταπατά τους συμφωνηθέντες όρους η μόνη  απάντηση που έλαβε ήταν ότι σε περίπτωση που το επιθμεί, τον Δεκέμβριο θα μπορέσει να πάρει μεταγραφή σε ομάδα της αρεσκείας του.Ο αθλήτης έπραξε το προφανές και αποχώρησε από την ομάδα αρνούμενος να αγωνιστεί με διαφορετικούς όρους από αυτούς που είχε συμφωνήσει με το σωματείο το καλοκαίρι.

Το περιστατικό έγινε γνωστό και αφού ο σύνδεσμος μας επικοινώνησε με τον αθλητή προσπάθησε να μεσολαβήσει προκειμένου να βρεθεί μία συμβιβαστική λύση .Στην επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Αερωπου και μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ Θωμά Μουμτσιδέλη κατέστη σαφές ότι δεν υπήρχε καμία τετοια διαθέση από πλευράς του. Προς το τέλος της συνομίλιας μας μάλιστα απαίτησε να μην δοθεί δημοσιότητα στο θέμα, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε δυσφήμιση για το σωματείο του, αρνούμενος βέβαια να κατανοησει ότι την όποια δυσφήμιση δεν την δημιουργεί μια ανακοίνωση αλλά η ίδια του η στάση και η συμπεριφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία μάλιστα έρχεται σε αντίθεση με την πορεία του Αερωπού όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ΠΣΑΧ δεν σταμάτησε τις προσπάθειες να βρεθεί λύση, η διοίκηση του Αερωπού όμως αρνήθηκε να κάνει ακόμα και το ελάχιστο, να εκπλήρώσει δηλαδή τις υποχρεώσεις της προς τον αθλητή για όσο καιρό αγωνίστηκε με την φανέλα της ομάδας. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί οτι ερωτηθέντες αμφότεροι ο προπονητής και ο πρόεδρος του Αερωπού παραδέχθηκαν οτι ο αθλητής ουδέποτε υπέπεσε σε κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα (απούσια ή αργοπορία από προπονήσεις ή εκδηλώσεις της ομάδας, κακή συμπεριφορά κλπ)

Ως ΠΣΑΧ είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Αερωπού προς τον Σάββα Κουρουμλίδη. Εκτός από την ηθική υποχρέωση που έχουμε απέναντι στο μέλος μας,θεωρούμε ότι τέτοιες πρακτικές δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές από κανεναν. Επίσης καθιστούμε σαφές σε όσους όνειρεύονται  ένα χάντμπολ όπου οι αθλητές θα είναι έρμαια των διοικήσεων τους ότι αυτές εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Επιτέλους πρέπει να μπει ένα φρένο στην ασυδοσία και ευελπιστούμε πως η παρούσα ανακοίνωση θα βοήθησει αυτην μας την επιδίωξη.

Το ΔΣ του ΠΣΑΧ"

No comments