Κύπελλο ΕΣΧΑ: Τα Βριλήσσια την πρόκριση στον πρόωρο τελικό - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Κύπελλο ΕΣΧΑ: Τα Βριλήσσια την πρόκριση στον πρόωρο τελικό

Ο ΕΣΝ Βριλησσίων με εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε με 26-23 του ΓΑΣ Καματερού στο κλειστό γυμναστήριο των Βριλησσίων και κατάφερε να ανατρέψει την ήττα με 22-20 που είχε υποστεί στο Καματερό. Έτσι η ομάδα του Δημήτρη Καφφάτου προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΣΧΑ «Φώτης Μπάβας» και πλέον είναι το φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες, που ισοβαθμούν στην κορυφή του 1ου ομίλου της Α2 ανδρών, συμβάδιζαν σε όλο το 1ο ημίχρονο και καμία δεν μπόρεσε να ξεφύγει στο σκορ. Έτσι τα πρώτα 30’ ολοκληρώθηκαν με το
σκορ στο 12-12 και το Καματερό να διατηρεί το προβάδισμα των δύο γκολ που είχε αποκομίσει από την 1η αναμέτρηση.

Στις αρχές του 2ου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι του Παναγιώτη Μεσσήνη πήραν προβάδισμα 2 τερμάτων και έδειχναν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους. Όμως ένα γρήγορα ξέσπασμα των Βριλησσίων ανέτρεψε την κατάσταση (18-16 στο 40’). Από το σημείο εκείνο και μετά τα Βριλήσσια διατηρούσαν ένα προβάδισμα 1 – 2 γκολ (23-21 στο 50’ και 25-23 στο 55’). Με το σκορ να πηγαίνει πιο «ψηλά» σε σχέση με το πρώτο ματς, η διαφορά των 2 τερμάτων ευνοούσε το Καματερό (ισχύει ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ). Τα τελευταία λεπτά σίγουρα δεν ήταν για καρδιακούς! Τα Βριλήσσια κέρδισαν πέναλτι, περίπου 2’ πριν το φινάλε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντούσικος, ο οποίος με Oλύμπια ψυχραιμία, ευστόχησε και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του. Στη δική του επίθεση το Καματερό κέρδισε αρχικά τη 2’ αποβολή του Όρκα. Με παίκτη παραπάνω στον αγωνιστικό χώροοι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με λιγότερο από 30’’ να απομένουν. Στα 7μ. πήγε ο Λευτέρης Μπούτος. Όμως ο μεγάλος πρωταγωνιστής έμελλε να είναι ο τερματοφύλακας Γιάννης Φίλης, ο οποίος νίκησε τον νεαρό πλέι μέικερ του Καματερού και ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

MVP της αναμέτρησης δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Γιάννη Φίλη, ο οποίος εκτός από το τελευταίο πέναλτι, απέκρουσε άλλα 3 και ήταν εξαιρετικός κάτω από την εστία των Βριλησσίων. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο ηγετικός Ηλίας Ντούσικος με 7 γκολ αλλά και το κρίσιμο πέναλτι που έγραψε το τελικό 26-23. Οι δυο τους ξεχώρισαν από μια ομάδα που είχε μόνο διακριθέντες! Για το Καματερό πολύ καλοί για ένα ακόμα ματς ήταν οι Αμανατίδης και Τότο, οι οποίοι πέτυχαν από 6 γκολ.

Στιγμές βγαλμένες από το παρελθόν έζησε για άλλη μια φορά το κλειστό των Βριλησσίων. Ο κόσμος κατέκλεισε τις κερκίδες και έδωσε παλμό και ώθηση στους γηπεδούχους οι οποίοι τους αποζημίωσαν με την παθιασμένη εμφάνιση και την πρόκριση απέναντι σε έναν ισχυρό και άξιο αντίπαλο.

ΕΣΝ Βριλησσίων – ΓΑΣ Καματερού 26-23
Πεντάλεπτα: 2-1, 4-3, 6-5, 8-7, 9-9, 12-12 (ημίχρονο), 14-15, 18-16, 21-20, 25-23, 26-23 (τελικό)

ΕΣΝ Βριλησσίων (Δ. Καφφάτος): Καμπούρης, Τζανιδάκης 2, Λέκκας 1, Πέρρος 4, Ντούσικος 7, Όρκας 1, Τσαγκούλης 4, Φιλίππου, Κάτρης, Νικολακόπουλος 2, Παπαϊωάννου 3, Φίλης, Παππάς, Σομπιρακούλ 2, Λυσίκατος.

ΓΑΣ Καματερού (Π. Μεσσήνης): Πανόπουλος, Ακάλεστος 4, Τότο 6, Σκορδιάνος 1, Κλειτσίκας, Αμανατίδης 6, Θεοφιλάτος, Βαμβακούσης 1, Πιτερός, Κλεώπας 1, Ρηγάτος, Μπούτος Ε. 4, Γκλάβας, Κότσιρας, Χριστόπουλος, Σαραντόπουλος.

Ρίψεις 7μ.: 6/7 – 4/8
Αποβολές 2’: 9 – 5
Κόκκινες κάρτες: Όρκας (3 δίλεπτα) – Χριστόπουλος (μπλε κάρτα – κρατήθηκε δελτίο), Μεσσήνης (διαμαρτυρία – προοδευτικότητα ποινών).
Διαιτητές: Δ. Τσάκωνας – Η. Κουτσός

Πηγή: vrilissianews.gr

No comments