Β Εθνική: Διαλύεται ο όμιλος του ΒΑ Αιγαίου; - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Β Εθνική: Διαλύεται ο όμιλος του ΒΑ Αιγαίου;

Της Ελένης Τσιγιάννη
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Δημήτρη Σταυρακάκη στη Λήμνο για την προετοιμασία των αγώνων του 7ου Προκριματικού Ομίλου για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων U19, που θα γίνει στη Λήμνο, ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον Όμιλο του Βορείου Αιγαίου του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής των Ανδρών, με τις συνεχόμενες αναβολές των εντός έδρας αγώνων της ΑΕΛ.

Αν εξαιρεθεί ο Α.Ο. Πολυχνίτου που είναι η μόνη ομάδα που έχει έρθει στο νησί της Λήμνου και έχει δώσει αγώνα με την ΑΕΛ, όλες οι άλλες ομάδες της Λέσβου που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα, έχουν αναβάλει τους αγώνες στο νησί. Αντίθετα, η ΑΕΛ έχει δώσει τα εκτός έδρας
παιχνίδια, ξοδεύοντας αρκετά χρήματα για τα ταξίδια στο γειτονικό νησί της Λέσβου. Πρόσφατα μάλιστα, η ομάδα της Λήμνου αποχώρησε από το Πρωτάθλημα διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση και ζητώντας το να ενταχθεί την επόμενη αγωνιστική σεζόν σε άλλο όμιλο. Το θέμα έφτασε στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος, η οποίο ήρθε ο καιρός να πάρει απόφαση για τη συνέχεια.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Λήμνος, ο κ. Σταυρακάκης, μέλος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΟΧΕ, στην ερώτησή μας για το θέμα: «Σε ότι αφορά τον όμιλο που παίζουν οι ομάδες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, υπάρχει δυστυχώς το πρόβλημα ότι είδαμε φέτος να έρχεται μία μόνο ομάδα στη Λήμνο, ουσιαστικά μιλάμε για ένα υποβαθμισμένο δυστυχώς πρωτάθλημα, έτσι όπως εξελίσσεται. Τώρα από την πλευρά της ΟΧΕ, υπάρχει ήδη εισήγηση στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων, την οποία έχει κάνει δεκτή ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Γκαντής και γίνονται σοβαρές προσπάθειες, ώστε να υπάρξει λύση σε αυτό το θέμα. Οι σοβαρές προσπάθειες αυτές είναι οι εξής, πρώτα-πρώτα η ομάδα να αγωνιστεί στο επόμενο Πρωτάθλημα στην ηπειρωτική Ελλάδα, κατ’ επέκταση σε ομίλους της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ή της Θεσσαλονίκης, δηλαδή εκεί που μπορεί να πηγαίνει συγκοινωνιακά πιο εύκολα, ακτοπλοϊκώς στην Καβάλα ή αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι το ένα. Από κει και πέρα, οι ομάδες της Λέσβου και της Χίου, θα μπούνε σε όμιλο που είναι στην Αθήνα, όπου και κει εξυπηρετούνται ακτοπλοϊκώς, νομίζω πιο εύκολα. Επίσης, αν ο Πολυχνίτος, που του εύχομαι προσωπικά καλή επιτυχία, ανέβει στην Α2 Εθνική κατηγορία, γιατί παίζει στα μπαράζ ανόδου τώρα, θα τοποθετηθεί στον όμιλο της Αθήνας στην Α2. Υπάρχει η σκέψη αυτή, όταν θα είμαστε έτοιμοι θα την παρουσιάσουμε. Φυσικά είναι μια δαπάνη για τα σωματεία και θα δούμε πως θα ανακοινωθεί και πως θα υλοποιηθεί, να έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα εδώ και όλο αυτό, γιατί ξέρετε τα σωματεία οικονομικά πονάνε στο θέμα των μετακινήσεων και δεν βοηθιούνται από κανέναν, εκτός από τους χορηγούς που έχουν. Υπάρχει όμως αυτό που με διαβεβαίωσε ο Κώστας Γκαντής και σας το μεταφέρω και μάλιστα σήμερα το πρωί, ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να λυθεί αυτό το πρόβλημα και να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός που γίνεται με ένα Πρωτάθλημα το οποίο γίνεται δεν γίνεται και το οποίο ουσιαστικά δεν εξυπηρετεί τίποτα. Και η Λήμνος Ελλάδα είναι και η Λέσβος Ελλάδα είναι και όλη η νησιωτική περιοχή, είναι περιοχές που πρέπει να προσεχθούν και κάποια στιγμή, να μπορούν να αναπτυχθούν τα αθλήματα ανεξάρτητα από το αν έχουν καλές ομάδες ή όχι. Το θέμα θα λυθεί και ευελπιστώ ότι ίσως και κατά τις ημέρες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων U19, που έχει ανατεθεί η Λήμνος να διοργανώσει, 17-18 και 19 Μαρτίου, ίσως και τότε να έχουμε τις τελικές αποφάσεις. Πάντως είναι δεδομένο αυτό. Το χειρίζεται ο ίδιος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Κώστας Γκαντής, θα λυθεί αυτό το θέμα και δεν θα υπάρχει αυτό που υπάρχει τα δύο τελευταία χρόνια. Και κάτι ανάλογο θα υπάρξει στο θέμα των ηλικιακών πρωταθλημάτων, πως θα μπορέσουνε οι ομάδες, που έχουν όπως η Λήμνος ηλικιακές κατηγορίες να μπορέσουν να αγωνιστούν στα ανάλογα τοπικά πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών και σε ποιες περιοχές.»

Σε ερώτησή αν πηγαίνουμε για διάλυση τους ομίλου του Βορείου Αιγαίου, η απάντηση ήταν: «Ναι, αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω, ότι στο επόμενο πρωτάθλημα, την αγωνιστική σεζόν 2017-18, η Λήμνος θα ενσωματωθεί σε όμιλο της Μακεδονίας με τη Θράκη, πιθανότατα στη Θεσσαλονίκη και οι ομάδες της Λέσβου που θα θέλουν να αγωνιστούν στη Β΄ Εθνική κατηγορία των Ανδρών, που είναι Εθνικό Πρωτάθλημα και φυσικά αν υπάρξει και ομάδα στη Χίο, θα μπούνε σε όμιλο της Αττικής. Θα το επιχειρήσουμε και αυτό να δούμε πόσο μπορεί να υλοποιηθεί και πως ο κόσμος μπορεί να βλέπει δύο, τρία, τέσσερα παιχνίδια της Β΄ Εθνικής κατηγορίας.»

Ενώ ο κ. Σταυρακάκης συνέχισε: «Ξαναλέω ότι είναι η σκέψη της Ομοσπονδίας, να προχωρήσουμε σε αυτή την απόφαση και σας τη μεταφέρω σήμερα εγώ με το δεδομένο ότι είμαι μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και το έχουμε εξετάσει και βλέπουμε ότι γίνεται. Και θα παρθεί αυτή η απόφαση να σταματήσει αυτό το πανηγυράκι που γίνεται, δεν πάμε στη Λήμνο και όλα αυτά. Αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή.»

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Σταυρακάκης για το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής είναι υπεύθυνη η ΟΧΕ: «Τα Εθνικά Πρωταθλήματα τα διοργανώνουν οι οικείες ομοσπονδίες, δεν τα διοργανώνουν η τοπική επιτροπή ή τοπική ένωση. Είναι Β΄ Εθνική κατηγορία το Πρωτάθλημα. Τώρα αν για να εξυπηρετηθούν οι ομάδες συγκοινωνιακά, έχουν γίνει όμιλοι που είναι ομάδες κοντινών νομών είναι άλλο θέμα, πάντως το Πρωτάθλημα το διοργανώνει η Ομοσπονδία. Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε για να το καταλάβει και ο κόσμος.»

Ενώ κλείνοντας τη συζήτησή μας ο κ. Σταυρακάκης μας τόνισε ότι: «Θα βρεθεί λύση και για τα ηλικιακά πρωταθλήματα» και ότι: «Το θέμα θα λήξει. Πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα έχει λήξει.»
Αναμένουμε λοιπόν, μέσα στις επόμενες μέρες τις εξελίξεις και τη λύση του προβλήματος, ώστε να μπορέσει τουλάχιστον την επόμενη χρονιά και η ΑΕΛ να δώσει τους αγώνες της και ο φίλαθλος κόσμος της Λήμνου να χαρεί χάντμπολ.

Πηγή: Ράδιο Λήμνος

No comments