Η χαμένη ευκαιρία της Μεσογειάδας για την γυναικών Κ17 που ακολούθησε την πεπατημένη - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η χαμένη ευκαιρία της Μεσογειάδας για την γυναικών Κ17 που ακολούθησε την πεπατημένη

Σήμερα θα μπω στον κόπο να ξεδιπλώσω κάποιες σκέψεις για το γυναικείο χάντμπολ, αφού έγινε γνωστό, ότι ο όμιλος για τα προ-προκριματικά του Euro 2018, που επρόκειτο να διεξαχθεί στα Φερόε, θα διεξαχθεί τελικά στη χώρα μας, αφού η ομοσπονδία των Νήσων παραιτήθηκε του δικαιώματος συμμετοχής, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει το δικαίωμα για τη διεξαγωγή του ομίλου, ως η αμέσως επόμενη χώρα που είχε το δικαίωμα σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε πριν από έναν μήνα στα γραφεία της EHF στη
Βιέννη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα ανταγωνιστεί με τη Φινλανδία και τα Νησιά Φερόε και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει την πρόκριση για τα προκριματικά του Euro 2018. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 9-11 Ιουνίου του 2017.


Λίγο αργότερα, από 31 Ιουλίου εως 6 Αυγούστου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των γυναικών Κ17 θα μεταβεί στα Σκόπια της ΠΓΔΜ, όπου θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β κατηγορίας με στόχο την πρόκριση στο Euro W19 του 2019, που μάλιστα έχει τεθεί ως στόχος από τη διοίκηση της ΟΧΕ, όπως είχαν τεθεί και για τους άνδρες Κ18 που μετέβησαν στη Λιθουανία. Μπορεί να υπάρχει διαφορά αφού μιλάμε για αγόρια και κορίτσια, όμως η πεπατημένη είναι η ίδια. Ουδείς σχεδιασμός και καμία σοβαρή πρόβλεψη για σοβαρή και δυνατή προετοιμασία, ανάλογη του στόχου της πρόκρισης σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση, που αν επιτευχθεί, θα αποτελέσει την κορυφαία διάκριση του γυναικείου χάντμπολ.

Έτσι για τη συγκεκριμένη ομάδα, που απ'ότι λένε οι προπονητές της έχει δυναμικό με εξαιρετικά σωματομετρικά και τεχνικά στοιχεία, θα περίμενε κανείς να πάρει αγώνες απέναντι σε όσο πιο δυνατές ομάδες ήταν δυνατόν. Και μια τέτοια ευκαιρία παρουσιάστηκε στη Μεσογειάδα που πραγματοποιήθηκε στην Τυνησία από 26 Μαρτίου έως 2 Απριλίου. Πλεον οι Μεσογειάδες, αποτελούν πολύ δυνατά τουρνουά που έρχονται κι άλλες χώρες. Ενδεικτικά στην Μεσογειάδα παίδων που έγινε στο Παρίσι κατά τη διαρκεια του Παγκοσμίου (με τους τελικούς και ημιτελικούς να πραγματοποιούνται στο Μπερσί), συμμετείχαν επίσης η Γερμανία, Πολωνία, Ισλανδία, Κατάρ.

Έτσι στη Μεσογειάδα για κορίτσια Κ17 που τελείωσε προχθές, η Ελλάδα έχασε μοναδική ευκαιρία να αγωνιστεί απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες όπως η Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Τυνησία, αλλά και Τουρκία και Ιταλία που ανεβαίνουν διαρκώς. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά, ακολουθήθηκε η πεπατημένη, που προβλέπει ότι είμαστε απομονωμένοι και η προετοιμασία περιορίζεται σε φιλικά εντός των τειχών και σε μονοήμερα ή τριήμερα καμπ.

Σε όποιον θα αντιτάξει το επιχείρημα της έλλειψης πόρων, αυτό θα είχε βάση, αν οι ιθύνοντες δεν γνώριζαν ότι έχει εγκριθεί η πρώτη δόση της τακτικής επιχορήγησης που ανέρχεται σε 304.000 ευρώ, ενώ θα μπορούσαν να αναζητηθούν κι από αλλού πόροι για την αγορά 20 εισιτηρίων μετ' επιστροφής για την Τυνησία, ακόμα και με πίστωση. Πολύ περισσότερο όταν το μπάτζετ της συγκεκριμένης ομάδας δεν θα επιβαρυνθεί παραπάνω, αφού η μετάβαση το καλοκαίρι στα Σκόπια, θα γίνει οδικώς.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη ομάδα έχασε μια μοναδική ευκαιρία, να αγωνιστεί με κορυφαίους αντιπάλους, γεγονός που θα τις έδινε παραπάνω πιθανότητες να διεκδικήσει την άνοδο στο Euro W19 του 2019.

Για μια ακόμα φορά ακολουθήθηκε η πεπατημένη.....

Στάθης Παπαχαρτοφύλης       

     

No comments