Μοναδικές εμπειρίες και ιστορικές στιγμές για τους αθλητές του ΑΣΕΔ που δούλεψαν με το «μαέστρο» του παγκοσμίου Χάντμπολ Βέσελιν Βούγιοβιτς και έπαιξαν στο Καλλιμάρμαρο (vids) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Μοναδικές εμπειρίες και ιστορικές στιγμές για τους αθλητές του ΑΣΕΔ που δούλεψαν με το «μαέστρο» του παγκοσμίου Χάντμπολ Βέσελιν Βούγιοβιτς και έπαιξαν στο Καλλιμάρμαρο (vids)

Γνώρισαν από κοντά μια από τις μεγαλύτερες μορφές του παγκοσμίου Χάντμπολ και είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν μαζί του για τρεις ημέρες. Ο λόγος για τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών του ΑΣΕ Δούκα που από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη πήραν μέρος στο “Duke Handball Camp” είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Ο Βέσελιν Βούγιοβιτς βρέθηκε στο επίκεντρο του προπονητικού καμπ, αποτέλεσε πόλο έλξης για μικρούς αλλά και μεγάλους.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ, η «οικογένεια» του ΑΣΕ Δούκα τίμησε τον θρύλο του παγκοσμίου χάντμπολ, σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του πολιτιστικό κέντρο Δαΐς. Ο Βέσελιν Βουγιοβιτς επέστρεψε στην Αθήνα και τον Δούκα μετά από 20 ολόκληρα
χρόνια. Γεμάτος πλέον προπονητικές εμπειρίες, επιτυχίες και έχοντας ένα πολύ πλούσιο παλμαρε, ο μυθος του παγκόσμιου χάντμπολ μας έδωσε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε από κοντά και μας μίλησε για όλα όσα έχει ζήσει 4 δεκαετίες και κάτι παραπάνω, μέσα στα γήπεδα. Στη διάρκεια της βραδιάς, ο πρόεδρος του ΑΣΕΔ, Κωνσταντίνος Δούκας, βράβευσε τον «Βούγιο» για την προσφορά του στο παγκόσμιο χάντμπολ ενώ ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου, Θεόφιλος Βάτης του παρέδωσε τη φανέλα της ομάδας με το όνομα του και το νούμερο «9» που φορούσε όταν αγωνιζόταν. Τέλος, ο προπονητή της ανδρικής ομάδας, Γιώργος Κρανάκης χάρισε στον Βούγιοβιτς την επίσημη μπάλα της Handball Premier, της εταιρίας King με τις υπογραφές των αθλητών της ανδρικής ομάδας.




Οι στιγμές όμως που έζησαν οι αθλητές του Δούκα κατά τη διάρκεια του καμπ, θα γραφτούν στην ιστορία του αθλήματος καθώς ο ΑΣΕΔ, στις 11 Απριλίου 2017, έγινε η πρώτη ομάδα που έπαιξε χάντμπολ σε ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της χώρας μας που είναι συνδεδεμένα με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αναβίωσή τους το 1896, αλλά και με την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας, το Καλλιμαρμαρο.




Ο πρόεδρος του ΑΣΕ Δούκα, Κωσνταντίνος Δούκας ήταν “παρών” σε αυτή την ιστορική στιγμή για τον Σύλλογο και μίλησε για την εμπειρία των μικρών αθλητών να παίξουν χάντμπολ στο Καλλιμάρμαρο.






Ο Βέσελιν Βούγιοβιτς κατά την παραμονή του στην Αθήνα επισκέφθηκε μαζί με τη σύζυγο του το μουσείο της Ακρόπολης και μίλησε στο Novasports για την αποδοχή της πρόσκλησης που δέχτηκε από τον ΑΣΕΔ, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας, με την ομάδα της Σλοβενίας αλλά και για τις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά του από τη στιγμή που ανανέωσε τη συνεργασία του με τη Σλοβένικη ομοσπονδία του Χάντμπολ και θα παραμείνει στον πάγκο του Εθνικής ομάδας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.






Τη Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα, ο Βέσελιν Βούγιοβιτς πήρε το δρόμο της επιστροφής καθώς οι υποχρεώσεις του είναι ιδιαίτερα αυξημένες καθώς στις 3 Μαϊου το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σλοβενίας δίνει έναν πολύ σημαντικό αγώνα με το αντίστοιχο της Γερμανίας για το Πανευρωπαικό πρωτάθλημα του 2018.


No comments