Η ΑΕΚ πήρε από τον ΠΑΟΚ το εισιτήριο των πλέι οφ - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Η ΑΕΚ πήρε από τον ΠΑΟΚ το εισιτήριο των πλέι οφ

Στα πλέι οφ η ΑΕΚ με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο

Σε ένα συγκλονιστικό ντέρμπι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 24-24, στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Ένα αποτέλεσμα που οδηγεί την ΑΕΚ στα πλέι οφ και μάλιστα, κατακτώντας την 2η θέση, ενώ αφήνει στην 5η θέση τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκε 15-9, ενώ στο
42’ το σκορ ήταν 20-14!

Η ΑΕΚ όμως με ψυχικά αποθέματα, αντέδρασε και πίστεψε στην ανατροπή, καταφέρνοντας να πλησιάσει στο σκορ μειώνοντας 20-17 στο 45’, ενώ ισοφάρισε 20-20 λίγο αργότερα.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 24-22, δύο λεπτά πριν το φινάλε και κρατούσε στα χέρια του την νίκη, αλλά η «Ένωση» με τέρματα των Χόγκας, Γεωργιάδη, ισοφάρισε στο τελικό 24-24.

ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 24-24
Τα πεντάλεπτα: 2-1, 5-4, 7-6, 9-8, 12-8, 15-9 (ημχ.), 16-12, 19-13, 20-17, 21-20, 23-21, 24-24

ΠΑΟΚ (Νίκος Γεωργιάδης): Ζάγκας, Αραμπατζής 5, Παλάσκας 3, Τσίλης 4, Νικολαϊδης Ν., Κοκκώνης 2, Μπαντής, Ορφανουδάκης, Πετρίδης 1, Σανίκης 2, Οικονόμου, Γρηγοριάδης 1, Λοίζος, Μαστορογιάννης, Κυπραίος 1, Βεσελίνοβιτς 5.

ΑΕΚ (Κώστας Τούτσης): Νικολαΐδης Χ. 5, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 8, Γεωργιάδης 3, Μακρυγιάννης, Χόγκας 4, Νικολαΐδης Π. 1, Συγγάρης, Αντωνιάδης, Σταύρου, Βαμβακάς 1, Άντρεγιτς 2, Παλάσκας, Χρόνης, Φίλιππας, Αλικάκος.

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Χασκής, Δίλεπτα: 2-2, Πέναλτι: 1/1-3/3

Δηλώσεις

Ο προπονητής της ΑΕΚ Κώστας Τούτσης δήλωσε: «Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι. Καταφέραμε να πετύχουμε τον αρχικό στόχο που βάλαμε στα μέσα του πρώτου γύρου. Είχαμε καταλάβει ότι μπορούμε να παίξουμε στα πλέι οφ. Περάσαμε στην συνέχεια δύσκολη περίοδο, αλλά αντιδράσαμε. Εκτός έδρας έχουμε κάνει σπουδαίες εμφανίσεις, χάσαμε μόνο από τον ΙΕΚ ΞΥΝΗ. Ήταν συγκλονιστικό παιχνίδι. Μετά το 20’ ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά, την οποία διατήρησε μέχρι τις αρχές δευτέρου ημιχρόνου. Δεν είχαμε επαφές στην άμυνα και αυτό ήταν το πρόβλημα μας. Στο δεύτερο ημίχρονο μας βοήθησαν πολύ ο Χ. Νικολαΐδης και ο Αντωνιάδης κάτω από τα δοκάρια. Πήραμε δίκαια το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Και οι τρεις ομάδες που διεκδικούμε την 2η θέση στα πλέι οφ, έχουμε μικρές διαφορές. Όλες μπορούν να πάνε τελικό. Θεωρητικά έχουμε καλές πιθανότητες, λόγω της 2ης θέσης, θα δούμε όμως στο γήπεδο. Δεν υπάρχει φαβορί».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Νίκος Γεωργιάδης δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις

Η ένσταση του ΠΑΟΚ που υπογράφει ο Β΄ προπονητής Γρηγόρης Νατσιόπουλος αναφέρει: «Ενίσταμαι σύμφωνα με το άρθρο 8:10, δ’ του κανονισμού. Ως στοιχείο επικαλούμαστε το βίντεο του αγώνα».

Οι διαιτητές απάντησαν: Σχετικά με την ένσταση του ΠΑΟΚ, δεν αναφέρεται χρονική στιγμή του παιχνιδιού που ενίσταται το σωματείο, ούτε και περιγραφή της φάσης που να συνιστά παράβαση του κανονισμού παιχνιδιού».

Οι διαιτητές έγραψαν στο φύλλο αγώνα:

«Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο παράγοντας του ΠΑΟΚ κος Πετρίδης και άλλοι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ (4-5 άτομα) επιτέθηκαν φραστικά στους διαιτητές με τις φράσεις: «Δεν θα ξαναπαίξετε στον ΠΑΟΚ, είστε γενίτσαροι, παίζετε για την Αθήνα. Κατά την αποχώρηση μας μετά το τέλος του αγώνα προς τα αποδυτήρια, φίλαθλοι του γηπεδούχου σωματείου πετούσαν προς το μέρος των διαιτητών μπουκάλια, νερά, κάδους απορριμμάτων, γιαούρτια και άλλα αντικείμενα. Κατά την αποχώρησή μας συνοδεία της αστυνομικής δύναμης, ο παράγοντας του ΠΑΟΚ κος Πετρίδης απευθυνόμενος προς τους διαιτητές έλεγε: Κοιτάξτε τα χάλια σας, πως φεύγετε». Τα αντικείμενα τα οποία πετάχτηκαν προς τους διαιτητές προσέκρουσαν στις ασπίδες των αστυνομικών, οι οποίοι μας συνόδευσαν προς την έξοδο μας από τον αγωνιστικό χώρο στα αποδυτήρια».

Ακολουθεί συμπληρωματική έκθεση


No comments