Οδεύουμε προς λίγκα; - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Οδεύουμε προς λίγκα;

Ενδιαφέρουσα ήταν κατά την άποψη μου, η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΧΕ. Σίγουρα καθόλου για την ίδρυση της αποκαλούμενης Επιστημονικής Επιτροπής Συντονισμού Δραστηριοτήτων και προφανώς όχι για την συζήτηση της μετατροπής της σύμβασης του Ομοσπονδιακού σε part time που θα του επιτρέπει να εργάζεται σε σύλλογο, ή την αντικατάσταση του Γιάννη Καρανάσου, αφού είναι δυο αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί και οι τωρινές ή μελλοντικές συζητήσεις είναι για να περνάει η ώρα, μέχρι να βρεθεί η φόρμουλα υλοποίησης. Όμως γιατί άλλο θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρουσα;

Γιατί για πρώτη φορά διαφάνηκε στον ορίζοντα η -έστω και αχνή- πρόθεση της
ΟΧΕ για την παραχώρηση του δικαιώματος της διοργάνωσης της αποκαλούμενης Handball Premier στα σωματεία, δηλαδή στους ιδιοκτήτες της, ανάγκη για την οποία έχω υπερασπιστεί και αρθρογραφήσει μετ' επιτάσεως μέσα από αυτό το ιστολόγιο, παρουσιάζοντας και τις απόψεις της EHF EHF2, για το θέμα.

Αν μη τι άλλο προκαλεί θετική έκπληξη, η πρωτοβουλία αυτή του Προέδρου κ. Γκαντή, που μπορεί να ασποτελέσει το έναυσμα που θα απελευθερώσει τις δυνάμεις των σωματείων, που θα μπορούν πλεον μέσω του συνεταιρισμού τους (λίγκα) με την οποιαδήποτε νομική μορφή, να επιδιώξουν έσοδα από την κοινή τους δραστηριότητα, μέσα από την αναβάθμιση του προϊόντος τους, που θα αναγκαστούν να επιδιώξουν, ιδιαίτερα αν δημιουργήσει τμήμα και ο Ολυμπιακός. Από την άλλη, η ομοσπονδία θα αρχίσει σταδιακά να μετασχηματίζεται σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή ομοσπονδία που θα ασχολείται με τις Εθνικές Ομάδες, την Ανάπτυξη, την Επιμόρφωση και τη διαιτησία, όπως συμβαίνει σχεδόν παντού!!!

Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει συνέχεια και δεν θα μείνουμε για μια ακόμα φορά στα λόγια, απλά για να περνάει ο χρόνος!!!   

Στάθης Παπαχαρτοφύλης

No comments