Καπάρωσε Ευρώπη και ελπίζει για τελικό η ΑΕΚ (βίντεο) - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Καπάρωσε Ευρώπη και ελπίζει για τελικό η ΑΕΚ (βίντεο)

Η Ένωση διατηρεί βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στον τελικό στην περίπτωση που ο Δούκας ηττηθεί από τον Διομήδη και η ΑΕΚ καταφέρει να κάμψει τον πρωτοπόρο ΙΕΚ Ξυνή, ο οποίος έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση του στον τελικό της διοργάνωσης.

Το ματς ξεκίνησε δυνατά, με τον Διομήδη να προηγείται βραχεία κεφαλή και την ΑΕΚ να ισοφαρίζει στο τέλος του 20' σε 8-8 και στο ημίχρονο σε 12-12.

Για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση προηγήθηκε στο 55' με τον Χρήστο Νικολαΐδη να κάνει το 26-25 και τον Πέρρο να αυξάνει τη διαφορά στο 56' σε 27-25. Ο Χρήστος Αργυρού
μείωσε σε 27-26 στο 56:40, με τον Γεωργιάδη να κάνει το 28-26 (58:34).

Ο Διομήδης δεν τα παράτησε με τον Ιούλιο Αργυρού να μειώνει εκ νέου σε 28-27 (59:32). Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Πέρρος σούταρε στο δοκάρι με τον Γεωργιάδη να παίρνει την μπάλα στην επαναφορά, να κερδίζει πέναλτι και να σκοράρει σε νεκρό χρόνο διαμορφώνοντας το τελικό 29-27.

ΑΕΚ - Διομήδης 29-27


Τα 5λεπτα: 3-3, 4-5, 7-6, 8-8, 9-11, 12-12 (ημ.), 13-13, 15-16, 19-21, 22-23, 27-25, 29-27
ΑΕΚ (Τούτσης): Νικολαΐδης Χρ. 4, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 6, Γεωργιάδης 2, Φίλιππας, Μακρυγιάννης, Νικολαΐδης Π. 5, Συγγάρης, Καραστέργιος, Αντωνιάδης, Βαμβακάς 1, Αντρεγιτς 1, Χόγκας 8, Μπαλάσκας, Χρόνης, Αλικάκος 2
Διομήδης (Δημητρούλιας): Κοτανίδης, Αϊβαλιώτης, Ταουσάνης, Γιόσμου 2, Κρεμαστιώτης 1, Αργυρού Χρ. 4,  Αργυρού Ι. 9, Μισαηλίδης 5, Παπαχρήστος, Τρουμπέτας 3, Χατζηκωνσταντίνου, Δάσκαλος 1, Ράντοβιτς, Τουνγκελίδης 2, Παπαντωνόπουλος, Μπακατσέλος
Διαιτητές: Πατιός – Τσιάνας Δίλεπτα: 5-8 Πέναλτι: 2/3 – 6/6

Δηλώσεις
Πέρρος: «Εγινε πολύ όμορφο παιχνίδι. Ηταν ένας τελικός και κατοχυρώνουμε την Τρίτη θέση και έχουμε ελπίδες για τον μεγάλο τελικό. Αν κερδίσουμε τον Ξυνή και χάσει ο Δούκας τότε θα είμαστε στον τελικό. Κάτι που θέλουμε πολύ κι εμείς κι η διοίκηση.
Η αλήθεια είναι ότι κάναμε μια καλή χρονιά. Μας περίμεναν πιο χαμηλά. Αλλά καταφέραμε να μπούμε στα play offs. Η χρονιά έχει θετικό πρόσημο αλλά δεν σταματάει εδώ. Θέλουμε να είμαστε στον τελικό».

Βαμβακάς: «Εχουμε ελπίδες με συνδυασμό αποτελεσμάτων., Όμως η χρονιά είναι επιτυχημένη».

Δημητρούλιας: «Τα παιχνίδια κατάταξης – ουσιαστικά ήταν τέτοιο το σημερινό ματς – τα νέα παιδιά δείχνουν τον δρόμο που θα έχει μια ομάδα. Ήταν καλό παιχνίδι με πολλά γκολ.
Οφείλουμε να είμαστε ευχαριστημένοι από την χρονιά Είναι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τους παίκτες μου. Το ‘ότι μπήκαμε στην τετράδα είναι επιτυχία. Γοια έναν βαθμό, στο ματς με τον Φίλιππο θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η πορεία. Χάσαμε και τον Κοτανίδη που τρραυματίστηκε. Είχαμε  αρκετές ατυχίες φέτος. Θα μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω, αν και αυτό που έκαναν τα παιδιά είναι το κάτι παραπάνω.

Τούτσης: «Παίξαμε καλά. Και ο Διομήδης ήταν ανταγωνιστικός. Ελπίδες για παρουσία στον τελικό υπάρχουν. Είχαμε μια κακή μέρα με τον Δούκα. Όχι μόνο λόγω αποτελέσματος αλλά και βάσει εικόνας. Ήταν πολύ κοντά στο ματς με τον ΠΑΟΚ και δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Ετσι όπως ξεκίνησε η χρονιά είχε αρκετές πληγές από πέρυσι, είχαμε βάλει σαν στόχο την τετράδα. Τώρα περιμένουμε το τελευταίο ματς».


No comments