Πρέσβειρα του ελληνικού «Βe Active» η Τσάκαλου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Πρέσβειρα του ελληνικού «Βe Active» η Τσάκαλου

Σημαντική στιγμή για την 23χρονη πλέι μέικερ και το χάντμπολ

Με απόφαση της Επιτροπής «Βe Active» της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η οποία αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο, η Λαμπρίνα Τσάκαλου επιλέχθηκε ως πρέσβειρα του ευρωπαϊκού προγράμματος.

Επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης επιλέχθηκε –για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- στην 23μελή επιτροπή που θα συντονίζει τις
δράσεις για το έτος 2017.

Η 23χρονη πλέι μέικερ της Εθνικής Γυναικών, η οποία κατέκτησε φέτος το νταμπλ με τον ΟΦΝ Ιωνίας θα είναι πρέσβειρα του «Βe Active» μαζί με άλλες σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητικού και καλλιτεχνικού χώρου, όπως οι: Βέττα Καλλιόπη (καλλιτέχνης), Εύα Χριστοδούλου (Ολυμπιονίκης Ανσάμπλ), Κέλλυ Λουφάκη (Παραολυμπιονίκης Ξιφασκίας με αμαξίδιο), Βασιλική Τσικλή (τεχνική κολύμβηση), Ειρήνη Μανδραβέλη (Ρυθμική Γυμναστική).

Πρόκειται για μία σημαντική στιγμή για το άθλημα, αφού στην επιλογή της Λαμπρίνας Τσάκαλου, αντανακλά και η τεράστια συμβολή της ΟΧΕ και του χάντμπολ στο πρόγραμμα με εκατοντάδες ανά την Ελλάδα, αθλητικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Η Λαμπρίνα Τσάκαλου δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Είναι τιμητικός τίτλος για εμένα. Ο αθλητισμός είναι σημαντικό κομμάτι στην καθημερινότητα των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών. Ενισχύει όχι μόνο την σωματική άσκηση, αλλά βοηθάει και την ψυχοσυναισθηματική υγεία των ανθρώπων. Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική την συμβολή των πρωταγωνιστών στα γήπεδα που είμαστε εμείς οι αθλητές-τριες, ώστε οι νέοι να ακολουθήσουν τον αθλητισμό όχι απαραίτητα σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά ως τρόπο ζωής. Η Ομοσπονδία και γενικά το χάντμπολ αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το Βe Active και έχει συνδράμει σημαντικά στην προβολή των μηνυμάτων και των δράσεων που υποστηρίζει. Είμαι χαρούμενη που και εγώ με τις δυνάμεις μου θα μπορέσω να συμβάλλω σε αυτό το σπουδαίο πρόγραμμα».



Η καριέρα της Λαμπρίνας Τσάκαλου

Ημερομηνία γέννησης: 7-8-1993
Τόπος: Άρτα
Ύψος: 1,76 μ.
Θέση: Πλέι μέικερ

Ομάδες
2007- 2010 Αναγέννηση Άρτας
2010- σήμερα ΟΦΝ Ιωνίας

Εθνική Γυναικών: 2007- σήμερα

Συλλογικές Διακρίσεις
2011: Κυπελλούχος Ελλάδος με τον ΟΦΝ Ιωνίας
2013: Κυπελλούχος Ελλάδος με τον ΟΦΝ Ιωνίας
2014: Πρωταθλήτρια Ελλάδος με τον ΟΦΝ Ιωνίας
2015: Νταμπλούχος Ελλάδος με τον ΟΦΝ Ιωνίας
2016: Πρωταθλήτρια Ελλάδος με τον ΟΦΝ Ιωνίας
2017: Νταμπλούχος Ελλάδος με τον ΟΦΝ Ιωνίας

Με Εθνική
-Χάλκινο μετάλλιο στο Τσάλεντζ Τρόφι (Λάρισα, 2014)

Ατομικές Διακρίσεις
-Καλύτερη αμυντικός στο Τσάλεντζ Τρόφι (Λάρισα, 2014)
-Συμμετοχή στην Μικτή κόσμου Beach Handball (Λωζάννη, 2015)
-MVP της A1 Γυναικών 2014-2015
-Καλύτερη πλέι μέικερ της Α1 Γυναικών 2014-2015 και 2015-2016

No comments