Αυτό δεν είναι Premier... - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Αυτό δεν είναι Premier...

Στην προσπάθεια να βρω φωτογραφίες για τους χθεσινούς αγώνες στο ΟΑΚΑ, έπεσα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κατά την άποψη μου είδηση. Η Nova αποσύρεται από το επαγγελματικό πρωτάθλημα του βόλεϊ κι ότι ούτε και ο ΟΤΕ δείχνει ζεστός να προσφέρει στέγη. Κι όταν λέμε Volleyleague μιλάμε για διοργάνωση με σωματεία όπως Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ που χθές κατέκτησε το πρωτάθλημα και πριν μια εβδομάδα είχε γεμίσει το Παλατάκι. Για ενα άθλημα που οι εθνικές του διακρίνονται, που έχει καθημερινά ολοσέλιδα στις αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες, με 3
αποκλειστικές ιστοσελίδες για το άθλημα, με δημοσιογράφους με....  Και αυτομάτως σκέφτεσαι. Αν αυτά συμβαίνουν με το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ βόλεϊ, πως θα μπορέσει να σταθεί το άθλημα μας στον ανταγωνισμό;

Κι όμως αυτή η εξέλιξη με τα τηλεοπτικά στο βόλεϊ, μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι βολική για τη χειροσφαίριση. Κυρίως διότι το άθλημα μας προσφέρεται δωρεάν!!!! Όμως η Handball Premier είναι διοργάνωση Premier στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά; Δυστυχώς δεν είναι και εκεί πρέπει να εστιάσει η διοίκηση της ομοσπονδίας που επιμένει να διατηρεί την αρμοδιότητα της διοργάνωσης.

Από τα στοιχειώδη μέχρι τα πιο σύνθετα. Από τα πιο απλά όπως ότι διανύουμε την τρίτη -αν δεν κάνω λάθος- χρονιά που δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό των αγώνων και τους ελάχιστους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το άθλημα. Γι αυτό και στις συντεύξεις τύπου των μεγάλων διοργανώσεων, οι συνεντευξιαζόμενοι είναι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους. Που στα ρεπορτάζ για τα παιχνίδια, αυτό που βλέπεις είναι το μπλε σήμα για τους άνδρες και αυτό το αντιαισθητικό με τη γόβα για τις γυναίκες. Φανταστείτε να πάμε στα πιο σύνθετα, όπως διάρκεια πρωταθλήματος, σύστημα, ώρες, ευκολίες γηπέδων κοκ. Όταν δεν υπάρχει τελετουργικό στους αγώνες, όταν οι αρμοδιότητες μπερδεύονται και αναβάλλονται αγώνες ή όταν σε κομβικό αγώνα πλέι οφ όπως ο χθεσινός μεταξύ ΙΕΚ Ξυνή και ΑΣΕ Δούκα, οι αθλητές σταματούσαν σε σφυρίγματα διαιτητών αγώνα βόλεϊ τοπικού ή κάτι τέτοιο, μεταξύ κάτι εύσωμων κυριών, που παιζόταν -μεσοτοιχία- ταυτόχρονα με τον αγώνα χάντμπολ στην επέκταση της αίθουσας. Πάλι καλά που δεν έγιναν παράπονα από τις κυρίες, ότι τους ενοχλούσε η μουσική του Dj που δημιούργησε ευχάριστη ατμόσφαιρα!!!! Τι να πεί κανείς.

Πρέπει με κάθε τρόπο να προστατεύεις και να προάγεις το προιόν σου, και όχι να το υποβαθμίζεις, έστω και ακούσια. Και αυτή η ακούσια υποβάθμιση, οφείλεται κυρίως στο μοντέλο που οι σύλλογοι επιτρέπουν να διατηρείται και να παραμένει η διαχείριση του προϊόντος τους, στην ευχέρεια άλλων και όχι στα χέρια των χρηματοδοτών ιδιοκτητών. Αφού όμως διατηρείται αυτό το μοντέλο, η διαχείριση ας γίνει υπεύθυνα και με σοβαρότητα. Αν οι ιθύνοντες στην ΟΧΕ, θέλουν να τους υπολογίζουν στα σοβαρά, πρέπει να πράττουν ανάλογα και να δείξουν ότι υπάρχει σχέδιο και όχι προχειρότητα.

Αυτό το προϊόν απέχει μακράν από το να χαρακτηριστεί Premier. Μέχρι να γίνει, ας βρεθεί ενα άλλο όνομα.

Στάθης Παπαχαρτοφύλης

ΥΓ1. Προσπαθώ, χωρίς ακόμα να το έχω καταφέρει, να καταλάβω την απόφαση της ΕΣΧΑ να ορίσει τους τελικούς των παίδων μεσοβδόμαδα. Μιλώντας για παιδιά που το πρωί πάνε σχολείο και την επόμενη ξεκινούν τις απολυτήριες εξετάσεις τους, τα παιχνίδια ορίστηκαν στο κλειστό της Ηλιούπολης την Τετάρτη 10 Μαϊου ώρες 18:30 και 20:30. Λες και τα Σαββατοκύριακα χάθηκαν ή σε αυτό που μας πέρασε δεν μπορούσε να γίνει μια γιορτή χάντμπολ στο ΟΑΚΑ που φιλοξένησε και 2 αγώνες ...Premier. Λάθος απόφαση κ. Σταυρακάκη, ενόψει και των επερχόμενων εξετάσεων των Γυμνασίων.

ΥΓ2. Στην Πάρο και τη Νάξο τον αέρα σου ν' αλλάξω. Το γνωστό νησιώτικο του Πάριου, τραγουδάνε τελευταία στην ΟΧΕ. Αφού το άθλημα επεκτάθηκε στην ηπειρωτική χώρα, σε πόλεις όπως η Τρίπολη, ο Πύργος, η Καλαμάτα, η Χαλκίδα κοκ, τώρα ανοίγει πλώρη ΚΑΙ για την νησιωτική Ελλάδα. Αυτό σημαίνει σχεδιασμός!!! Μάλιστα φέρεται ότι πληρώθηκαν και έξοδα για να μεταβεί προσωπικό, ώστε να στηθεί το άθλημα στην ΠαροΝαξία. Από τσάμικο σε μπάλο!!! Φήμες ότι την επόμενη σεζόν, θα υπάρχει χειμερινό και καλοκαιρινό πρωτάθλημα, παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.


No comments