Το χάντμπολ είναι μόνο ένα παιχνίδι. Περαστικά Αντώνη και σύντομα στα γήπεδα - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Το χάντμπολ είναι μόνο ένα παιχνίδι. Περαστικά Αντώνη και σύντομα στα γήπεδα

Είχα προγραμματίσει να γράψω ένα κείμενο για θέμα της επικαιρότητας, όμως μια δυσάρεστη είδηση, ειλικρινά με τάραξε, κυρίως σαν γονιό. Έτσι αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό σήμερα.

Χθες στα πλαίσια της ημιτελικής φάσης για το πρωτάθλημα ΕΣΧΑ παμπαίδων Α', αγωνίζονταν οι ομάδες του ΔΙΚΕΑΣ και του Ολυμπιακού Κερατσινίου, στον επαναληπτικό αγώνα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Ασχέτως αποτελέσματος την πρόκριση τελικά κατάφερε να παει η ομάδα του ΔΙΚΕΑΣ.

Στους πανηγυρισμούς γι αυτή τη διάκριση ο μικρός Αντώνης, αθλητής της
ομάδας του ΔΙΚΕΑΣ, προφανώς ενθουσιασμένος και έχοντας το πάθος ενος παιδιού σε αυτή την ηλικία, δεν πρόσεξε σωστά και χτυπώντας το χέρι του κάπου, ενας υαλοπίνακας του έπεσε στο χέρι και τον τραυμάτισε πάρα πολύ σοβαρά. Η αντίδραση όλων ήταν άμεση και ο μικρός αθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υποβαλλόμενος σε πολύωρο χειρουργείο. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και σε λίγο καιρό αυτή η περιπέτεια θα αποτελεί μια δυσάρεστη ανάμνηση για τον Αντώνη και την οικογένεια του.

Το περιστατικό αυτό, πρέπει να αποτελέσει ενα καλό μάθημα, ώστε να μην υπάρξει ξανά τέτοια στιγμή για άλλο παιδί και τους γονείς του. Σαν πατέρας, τρέμω όταν σκέφτομαι την ταραχή τον γονιών του, στους οποίους εύχομαι από καρδιάς περαστικά. Αναγνωρίζω ότι είναι δύσκολο να μπεί σε καλούπι η χαρά ή η απογοήτευση σε παιδιά αυτής της ηλικίας που το αίμα τους βράζει, όμως πρέπει να καταλάβουν ότι το χάντμπολ είναι απλά ένα παιχνίδι.

Είναι καθήκον όλων μας να να εργαστούμε συστηματικά για να αποτρέψουμε τέτοια περιστατικά στο μέλλον. Θεωρώ ότι η ΟΧΕ, ΣΥΠΧΕ, ΠΣΑΧ θα πρέπει να μπουν μπροστά σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Με επισκέψεις, βίντεο με μηνύματα, με συνέργεια από ειδικούς επιστήμονες αθλητικούς ψυχολόγους κ ιότι άλλο κριθεί απαραίτητο. 

Περαστικά Αντώνη και σύντομα στα γήπεδα. Οι σκέψεις και η θετική ενέργεια όλων των ανθρώπων του αθλήματος, θα ειναι μαζί με σενα και την οικογένεια σου.

Στάθης Παπαχαρτοφύλης

  

No comments