Σήμερα με Φινλανδία κρίνεται η πρόκριση για την γυναικών. Η συνέντευξη τύπου - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Σήμερα με Φινλανδία κρίνεται η πρόκριση για την γυναικών. Η συνέντευξη τύπου

Έτοιμοι δήλωσαν στην συνέντευξη Τύπου οι συντελεστές της Εθνικής Γυναικών για τον προ-προκριματικό όμιλο του EURO 2018

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου της «Γ. Κασιμάτης» του ΟΑΚΑ η επίσημη συνέντευξη Τύπου για τους προ-προκριματικούς αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών 2018 με την συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας, Φινλανδίας και Νησιών Φερόε.

Ολες οι αναμετρήσεις για τον προ-προκριματικό όμιλο του EURO 2018 Γυναικών θα μεταδοθούν σε παραγωγή WebSportsTV

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:



Μενέλαος Δανήλος (Ομοσπονδιακός Προπονητής Γυναικών): «Είμαστε χαρούμενοι που επιστρέφουμε στα προκριματικά του EURO και που θα διοργανώσουμε τον όμιλο. Πριν ενάμιση χρόνο που ανέλαβα, πήρα την διαβεβαίωση από την ομοσπονδία ότι θα βάλουμε ένα πλάνο, ώστε η Εθνική Γυναικών και οι Εθνικές Νεανίδων να συμμετέχουν κάθε χρόνο σε όλες τις διοργανώσεις. Η προετοιμασία μας ήταν επαρκής με 10 ημέρες προετοιμασία και δύο φιλικά στο Ισραήλ. Η Φινλανδία είναι ισάξια ομάδα με εμάς, έχει μεγαλύτερη εμπειρία από τέτοιες προκριματικές φάσεις, αλλά εμείς υπερτερούμε σε πάθος, δύναμη, θέληση και δίψα για διάκριση. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τις αθλήτριες γιατί εν μέσω εξεταστικής έχουν κάνει λίγο πίσω την προσωπική τους ζωή και έχουν αφοσιωθεί στην Εθνική. Η χρονική περίοδος είναι κακή. Υπάρχει αθλήτρια που το πρωί θα δώσει Πανελλήνιες και το απόγευμα θα επιστρέψει για να παίξει. Έχουμε κορίτσια που ταξίδευσαν αυθημερόν να δώσουν μάθημα. Τα κορίτσια αγαπάνε την Εθνική και περιμένουν ένα ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο. Έχουμε φιλοδοξίες και πιστεύω ότι θα δώσουμε το 100% για να προκριθούμε. Ευελπιστώ αύριο να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα στον όμιλο και εύχομαι ο κόσμος να γεμίσει το γήπεδο».

Φραγκούλα Παπανικολάου (αρχηγός Εθνικής): «Είναι σημαντικό που θα παίξουμε για την σημαία μας και την πατρίδα. Η ψυχή του αθλητή θα... πετάξει, έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου. Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία και τα φιλικά με το Ισραήλ –ειδικότερα εκτός έδρας- μας βοήθησαν πολύ. Πιστεύουμε η δουλειά μας να βγει στο γήπεδο».

Έλσα Μάστακα (διεθνής αθλήτρια): «Είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι για αυτά τα παιχνίδια. Θα κάνουμε ότι μπορούμε και... ότι δεν μπορούμε για να περάσουμε. Είναι σημαντικό ότι θα παίξουμε στην έδρα μας και θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Η Εθνική Γυναικών αξίζει λίγη περισσότερη προσοχή απ’ όλους. Τα φιλικά στο Ισραήλ μας έκαναν καλό. Δεν θεωρώ ότι η ομάδα μας είναι το απόλυτο φαβορί, αλλά θα γίνουμε με την βοήθεια του κόσμου».

Μαρία Μπαξεβανέλη (Πρόεδρος Συλλόγου «Βοήθεια- Ελπίδα- Ζωή»): «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ομοσπονδία για την συνεργασία, η οποία ελπίζω να συνεχιστεί. Ο αθλητισμός βοηθάει πολύ τις γυναίκες που έχουν πρόβλημα και τα παιδιά. Είναι κάτι καινούργιο για εμάς αυτή η συνεργασία με μία αθλητική ομοσπονδία. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Εθνική. Ο Σύλλογος μας στηρίζει νομικά και ψυχολογικά τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν ανάγκη και βοηθάμε επίσης τις γυναίκες που κάνουν μία καινούργια αρχή».

Το πρόγραμμα των αγώνων
Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017, ώρα 19:00 Ελλάδα- Φινλανδία
Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, ώρα 19:00 Νησιά Φερόε- Ελλάδα
Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, ώρα 15:00 Φινλανδία- Νησιά Φερόε

No comments