Ανακοίνωσε Μπαλωμένο ο Πανελλήνιος. Οι πρώτες του δηλώσεις - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ανακοίνωσε Μπαλωμένο ο Πανελλήνιος. Οι πρώτες του δηλώσεις

Ο Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με μία από τις μεγαλύτερες μορφές του αθλήματος της χειροσφαίρισης, τον Σπύρο Μπαλωμένο, ο οποίος αναλαμβάνει πρώτος προπονητής του τμήματος χάντμπολ του συλλόγου.

Γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου 1979 στην Αθήνα, είναι ένας από τους πιο πολυταξιδεμένους Έλληνες παίκτες χάντμπολ. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ιωνικό Ν.Φ., για να μετακομίσει στη Σουηδία. Για δύο χρόνια παίκτης της Γκούιφ και για άλλα δύο της Σάβεχοφ, βρέθηκε μετά στη Γερμανία.

Έπαιξε για δύο έτη στη Μέλσουνγκεν, για έναν στην Μπάλινγκεν και για άλλον έναν στη
Ντρομάνγκεν, πριν τον βγάλει ο δρόμος στη Νορβηγία (Ρούναρ) κι έναν χρόνο μετά στην Αυστρία (Λέομπεν). Πέρασε από τη Γαλλία (Ιστρ), πριν επιστρέψει τον Ιούλιο του 2012 στην Ελλάδα, για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Το ταξίδι δεν είχε τελειώσει, καθώς την περίοδο 2013-'14 ξαναπήγε στην Αυστρία (Σπαρκάσε Τιρόλο). Ολοκλήρωσε τον κύκλο τού αθλητή στην ομάδα που ξεκίνησε (Ιωνικός Ν.Φ.), ενώ μέχρι πρότινος έπαιζε στο Αίγιο.

Από τον Ιωνικό ξεκίνησε κι η ενασχόλησή του με την προπονητική, καθώς την τελευταία περίοδο (2014-'15) που αγωνίζονταν εκεί άρχισε να προπονεί τα τμήματα υποδομής.

«Είμαι ο τελευταίος που θα μιλήσω για την ιστορία του Πανελληνίου. Και μόνο να βρίσκεσαι στο κλειστό της Κυψέλης, να βλέπεις τις μαρμάρινες επιγραφές με τους Ολυμπιονίκες και τους Πρωταθλητές, σου προκαλεί δέος. Αν κάτι με έχει ενθουσιάσει είναι πως ολόκληρος ο σύλλογος είναι ένα... εργοτάξιο. Όλοι μαζί σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε, μαθαίνοντας από το παρελθόν και δημιουργώντας ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά του συλλόγου» δήλωσε ο νέος κόουτς των «Ολυμπιονικών».

Πηγή panelliniosac.gr

No comments