Ελένη Ποιμενίδου: "Αυτά τα κορίτσια να τα κρατήσουμε στο άθλημα" - greekhandball.com

Τελευταία νέα

Ελένη Ποιμενίδου: "Αυτά τα κορίτσια να τα κρατήσουμε στο άθλημα"

Συνέντευξη της Ελένης Ποιμενίδου στο γραφείο Τύπου του Danaon Cup 2017

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην Αργολίδα οι τελικές φάσεις των ΟΠΕΝ Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Παμπαίδων Α’ και Παγκορασίδων Α’ με την ονομασία «Danaon Cup 2017»

Μια εκ των κορυφαίων ελληνίδων αθλητριών του χάντμπολ και του beach handball, η Ελένη Ποιμενίδου πρόσθεσε μια νέα σελίδα στην καριέρα της φέτος, αφού για πρώτη φορά
βρίσκεται στον πάγκο ομάδας (ΑΕΣΧ Πυλαίας) και κάνει πρεμιέρα στο «Danaon Cup 2017».

Η 37χρονη πίβοτ εκτός από τη σάλα (συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004) διαπρέπει και στην άμμο και πρόσφατα μάλιστα πήρε με την Εθνική beach handball την 6η θέση στο EURO της Κροατίας και μαζί την πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018.
Η Δραμινή αθλήτρια μίλησε στο γραφείο Τύπου του «Danaon Cup 2017» για την μεγάλη διοργάνωση που φιλοξενείται στην Αργολίδα, για το νέο της πόστο στο άθλημα, αλλά και το μέλλον της:
- Πώς σου φαίνεται η διοργάνωση του Danaon Cup μέχρι τώρα;
«Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουν στο Danaon Cup τα κορίτσια της ΑΕΣΧ Πυλαίας, κάτι που είναι πολύ θετικό, ειδικά για τις αθλήτριες. Η διοργάνωση είναι άρτια, δεν υπάρχουν προβλήματα, οι αγώνες κυλούν ομαλά, γίνονται καλά παιχνίδια και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο αριθμός των ομάδων είναι μεγάλος».

-Πώς βλέπεις το επίπεδο ομάδων στο Danaon Cup;
«Λόγω των υποχρεώσεων της ομάδας μου στο τουρνουά δεν έχω καταφέρει να δω όσα παιχνίδια θα ήθελα. Γνωρίζω όμως τα παιδιά και από τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων. Υπάρχει έμψυχο υλικό και σωματοδομικά, αλλά θα πρέπει αυτά τα κορίτσια να τα κρατήσουμε στο άθλημα. Να μην παίξουν λίγα χρόνια και να εξαφανιστούν. Η διάρκεια είναι το ζητούμενο. Να αγαπήσουν το άθλημα για να μείνουν. Να χαίρονται που βρίσκονται σε μια ομάδα και να έχουν στόχους και να γίνουν αθλήτριες γιατί το θέλουν κι όχι γιατί τις καταπιέζει κάποιος προπονητής».

-Πρώτη χρονιά ως προπονήτρια. Πώς βιώνεις την αλλαγή από τον αγωνιστικό χώρο στην άκρη του πάγκου;
«Είναι κάτι διαφορετικό, σε σχέση με το να είμαι αθλήτρια. Κάθε αρχή και δύσκολη. Ελπίζω με την εμπειρία και με πολύ διάβασμα να βρω τρόπους και μεθόδους να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ τα παιδιά».

-Τη νέα αγωνιστική σεζόν τι περιμένουμε από εσένα; Θα συνεχίσεις να αγωνίζεσαι;
«Ακόμη δεν έχω αποφασίσει. Προτεραιότητα είναι να τελειώσω τις σπουδές μου. Αν μπορέσω και τα συνδυάσω, θα το κάνω. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει και το Παγκόσμιο του Beach Handball το 2018 και θα πρέπει να είμαι σωστά προετοιμασμένη αν θέλω να αγωνιστώ σε αυτό το επίπεδο».

-Πώς ήταν η εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Beach handball στην Κροατία;
«Ήταν πολύ θετική. Αξίζαμε την 6η θέση. Δουλεύουμε πολλά χρόνια ως ομάδα και κάποια στιγμή θα ερχόταν και το αποτέλεσμα. Είχαμε και ατυχίες και τραυματισμούς -χωρίς τους οποίους μπορεί να ήμασταν ακόμη καλύτερες – που έπαιξαν τον ρόλο τους. Αλλά, νομίζω πως η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε βάσει της προετοιμασίας που κάναμε, τις συνθήκες προπόνησης και δουλειάς».

No comments